Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Απολογισμός Τσιφή1: Το Δημαρχείο της Λιβαδειάς

    Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου ο απολογισμός των 2 χρόνων της δημοτικής αρχής Τσιφή. Ειπώθηκαν πολλά -τα περισσότερα για εντυπωσιασμό- τόσα που φυσικά δεν μπορούν να μεταφερθούν σε ένα ή δύο σημειώματα. Γι' αυτό η viotia αποφάσισε να χειριστεί με ειδικό τρόπο το ζήτημα του απολογισμού του δημάρχου Λεβαδέων, που ουσιαστικά είναι το ζήτημα των μεγάλων θεμάτων και προβλημάτων που απασχολούν την Λιβαδειά. Η ιδέα είναι να εξετάζουμε κάθε πρόβλημα ξεχωριστά με την αναφορά του κ. Τσιφή, με τα άρθρα που έχουν γραφεί στη viotia και κατόπιν να ακολουθεί συζήτηση ώσπου να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα. Θα ξεκινήσουμε με το ζήτημα της αγοράς Δημαρχείου Λιβαδειάς καθώς όπως πληροφορείται η viotia υπάρχει νέα κιντικότητα και για την οποία ο κ. Τσιφής ισχυρίστηκε στην ομιλία του περίπου τα κάτωθι.

    • ΝΕΟ ΚΤΗΡIO ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ
      Αποφασίσαµε και υλοποιούµε την αγορά νέου κτηρίoυ για στέγαση των Υπηρεσιών του Δήµου. ΤΟ νέο κτήριο που θα αγοραστεί θα έχει τις απαραίτητες προδιαγραφές για µια σύγχρoνη και πλήρη λειτουργία. Ο πολίτης θα βρίσκει συγκεντρωμένες τις υπηρεσίες για την εξυπηρέτησή του .
    • Η οικονοµική βιωσιµότητα αυτού του εγχειρήµατος έχει εξασφαλισθεί από την εξοικονόµηση των ενοικίων που δίνονται αυτή τη στιγµή για τις κτηριακές εγκαταστάσεις του Δήµου Λεβαδέων.

    Ασφαλώς τα πράγματα παρουσιάζονται εξωραϊσμένα από τη δημοτική αρχή. Ολοι θυμούνται ότι η προηγούμενη προσπάθεια της δημοτικής πλειοψηφίας να προχωρήσει σε αγορά κτηρίου για Δημαρχείο προκάλεσε έντονες τριβές στο Δημοτιό Συμβούλιο και κατέπεσε μέσα σε απίστευτες καταγγελίες και... υποψίες. Τίποτε δεν πείθει ότι έχει αλλάξει κάτι στις πρακτικές της παράταξης Τσιφή. Επιπλέον να σημειώσουμε ότι τα όσα αναφέρει ο δήμαρχος Λεβαδέων περί οικονομικής βιωσιμότητας του εγχειρήματος δεν ισχύουν καθώς αν το Δημαρχείο Λιβαδειάς στεγαστεί στο Διοικητήριο π.χ., όπως μεταξύ άλλων έχει προτείνει και η viotia Το διοικητήριο και το δημαρχείο της Λιβαδειάς τότε τα σήμερα καταβαλλόμενα ενοίκια θα παραμένουν στον Δήμο υπέρ των δημοτών και δεν θα... στηρίζουν το ταμείο κάποιας τράπεζας.

    Δείτε τα άρθρα που έχουν γραφεί στη viotia για το Δημαρχείο Λιβαδειάς.

    Ψεύδεται ο Γκριτζάπης, λέει ο Παλαιολόγος

    Δημαρχείο για την πόλη, όχι για τους κατασκευαστές

    Για το Δημαρχείο της Λιβαδειάς και την ψηφοφορία

    Για το Δημαρχείο της Λιβαδειάς2

    Για το νέο δημαρχείο της Λιβαδειάς

    Το παρ' ολίγον δημαρχείο της Λιβαδειάς στο Ζάππειο

    12 σχόλια:

    nikolaos είπε...

    Σταματήστε τα λόγια και κάνετε έργα «έργα πραγματικά κι όχι στα χαρτιά» γιατί και τα ποιο μικρά χωριά που είναι εκεί η έδρα της Δημαρχίας τους, έχουν κάτι κτηριακές εγκαταστάσεις για Δημαρχιακά Μέγαρα, που θα τις ζήλευαν όλοι οι μερακλήδες για βίλες τους.
    Αυτά σταματήστε τα λόγια τώρα.
    Έ ρ γ α.

    Ανώνυμος είπε...

    Το νέο δημαρχείο πρέπει να είναι το σήμα της Λειβαδειάς. Αρα πρέπει να χτιστεί από την αρχή, να είναι όμορφο και επιβλητικό, άνετο και να προβλέψει για τους νέους καποδίστριες.
    Πρέπει να υπάρχει πληρης έλεγχος στα οικονομικά και η παράδοση να γίνει σύντομα.
    Ακόμα πρέπει να ληφθεί υπόψη η οικονομική κρίση για να μην βρεθεί υπερχρεωμένος ο Δήμος Λειβαδειάς.

    Ανώνυμος είπε...

    φαλιμέντο;

    Trofonios είπε...

    Αύριο, γιατί σήμερα δεν προλαβαίνω, θα δείτε όλοι σας.

    Ανώνυμος είπε...

    Το χαμηλό επίπεδο της κοινωνικής συγκρότησης στην πόλη δεν επιτρέπει κανενός είδους αισιοδοξία για τα μεγάλα έργα που είναι αναγκαία ώστε να δατηρηθεί ένα μέρος από την αίγλη της Λιβαδειάς.

    Οι της αυτοδιοίκησης είναι ανίκανοι και ίσως διεφθαρμένοι, οι πολίτες είναι απόντες και πάντως χαμηλών προσδοκιών, κακού γούστου και μικρών απαιτήσεων.

    Ο φθόνος κυριαρχεί ως αξία και η απόσυρση αποτελεί επιλογή δτην ιδωτικότητα και την ιδιωτεία.

    Προτείνω πάγωμα των διαδικασιών έως ότου η πόλη επανεφεύρει τους τρόπους με τους οποίους στο παρελθόν ανεδείκνυε πολιτικούς που με τη σειρά τους υπηρετούσαν οράματα και κατακτήσεις.

    Σε άλλη περίπτωση κινδυνεύουμε οι απόφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον να ληφθούν 9όπως λαμβάνονται) με γνώμονα το κόστος ανά τετραγωνικό μέτρο πλακόστρωτου ενώ είναι σαφές ότι πρέπει να ληφθούν με μέτρο το κόστος τετραγωνικού ουρανού, διαυγούς και ανοιχτού στο μέλλον.

    Ανώνυμος είπε...

    Ρε παιδιά, μήπως μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι γίνετε με το εθνικό στάδιο Λιβαδειάς? Οι πολίτες της πόλης δεν μπορούν να πάνε να αθληθούν, καθώς υπάρχουν security στην είσοδο και αφήνουν μόνο μέλη συλόγων.Μια απάντηση και μια λύση αν μπορεί να δοθεί στο πρόβλημα(το γεγονός καθ΄αυτού το θεωρώ απαράδεκτο).Ευχαριστώ.

    Trofonios είπε...

    http://trofonios.blogspot.com/2008/10/blog-post_21.html

    Τα έγραψα και ξελάφρωσα.

    βοιωτός είπε...

    Ανώνυμε1
    είναι σωστά αυτά που παραθέτεις. Συμφωνώ ότι το κτήριο του δημαρχείου πρέπει να είναι εμβληματικό, άρα πρέπει να κατασκευαστεί εδικά για δημαρχείο.

    Ανώνυμε2,
    όντως η παθογένεια που χαρακτηρίζει το πολιτικό σώμα της αυτοδιοίκησης αποτελεί τροχοπέδη για την πραγματικά ισόρροπη ανάπτυξη της Λιβαδειάς. Οι πολίτες έχουν μερίδιο ευθύνης όμως η εξουσία είναι το μέτρο.

    Δυστυχώς οι αποφάσεις θα ληφθούν υπό τον σημερινό συσχετισμό δυνάμεων και ως εκ τούτου το μόνο που μένεο είναι να σταθούμε εκεί. Αγρυπνοι φρουροί των συμφερόντων της πόλης.

    Ανώνυμε3,
    είπαμε τα θέματα ένα ένα. Θα δούμε και το Στάδιο.

    Ανώνυμος είπε...

    Τόσες και τόσες αποφάσεις αναβάλλονται γιατί όχι και η αγορά του δημαρχείου;

    Ανώνυμος είπε...

    Ρε συ Τροφώνιε, το ανέκδοτο με τον Πόντιο δεν το διάβασες;!!!

    Trofonios είπε...

    Ροζαλία ποιο απ' όλα. Χιλιάδες βλέπεις τα ανέκδοτα για τους πόντιους.
    Ακούω!

    Ανώνυμος είπε...

    αυτό που βρίσκεται σ αυτό το μπλογκ στις 20-10-2008