Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2008

Σεισμός έγινε αισθητός στη Λιβαδειά και την Αθήνα. Επίκεντρο στην Αμάρυνθο

Σεισμός έγινε αισθητός στη Λιβαδειά και στην Αθήνα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η ασθενής σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους μικρότερου των 5 R. Το επίκεντρο εντοπίζεται στην περιοχής της νότιας Εύβοιας, κοντά στη Χαλκίδα. Δεν έχουν αναφερθεί ζημίες ή θύματα.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

βοιωτέ
εντάξει μικρότερο των 5 R , αλλά άλλο το 4,9 και άλλο το 4,1.
Άλλο αν το εστιακό βάθος είναι 60 χλμ άλλο αν είναι 10 χλμ.
Η λέμε πόσο είναι η δεν λέμε τίποτα!!!

βοιωτός είπε...

Την ώρα, αμέσως δηλαδή, που έγραψα την είδηση δεν υπήρχε ανακοίνωση. Ο σειμσός έγινε στις 7.20 η είδηση γράφηκε μέχρι τις 7.25.

Οταν μαθεύτηκαν τα πλήρη στοιχεία στις 7.45 δεν υπήρχε λόγος καινούργιου ποστ διότι:
Οταν είναι κάτω από 5 R σχεδόν ποτέ δεν υπάρχουν θύματα ή ζημίες.
Τα υπόλοιπα είναι απλές πληροφορίες που καθένας μπορείε να βρει στα μεγάλα ειδησεογραφικά σάιτ.

Τέλος.
Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι γνωρίζουν στο γεωδυναμικό :-;));

Ανώνυμος είπε...

βοιωτέ
φαίνεται οτι γνωρίζεις περισσότερα σαν εξαίρετος σεισμολόγος που είσαι, απ τους άσχετους του γεωδυναμικού και πέντε λεπτά μετά τον σεισμό βρήκες με δική σου μέθοδο - παγκόσμια πάτέντα - οτι ήταν κάτω απο 5R.
Δεν γνωρίζεις όμως οτι η έλλειψη σοβαρότητας μπορεί να έχει δυσάρεστες συνέπειες στο θέμα αυτό λόγω πανικού. Τι άλλο να σου πω. δεν καταλαβαίνεις ή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις.
Η είδηση γεννιέται δεν κατασκευάζεται!!!!!!

βοιωτός είπε...

Παρότι γνωρίζω ότι ως ανόητος είσαι αήττητος θα επιχειρήσω για μια ακόμη φορά να διαψεύσω ή τη βλακεία σου ή την προβοκάτσια σου.
Κοίτα ε΄δω σε αυτό τον σύνδεσμο τι έλεγαν οι σεισμολόγοι εκείνες τις στιγμές. Πρόσεξε την ώρα και σκέψου κυρίως τον εαυτό σου.
http://troktiko.blogspot.com/2008/10/45_26.html
Οταν δεν γνωρίζουμε δεν μιλάμε. Κι όταν μας εξηγούν αποδεχόμαστε το λαθος μας. Στην αντίθετη περίπτωση είσαι ανίατη περίπτωση όχι λόγω εμφανούς κακίας αλλά λόγω μη θεραπέυσιμης βλακείας.

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ ανώνυμε,
σχεδόν 20 χρόνια είσαι στο επάγγελμα και δεν ξέρεις ακόμα να γράφεις για σεισμούς;

Γνώρισα τον τρόπο γραφής σου αλλά δεν το πε΄ριμενα αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ
Είμαι ένας άλλος ανώνυμος.
Μια και μιλάμε για σεισμολογία χωρίς να είμαι σεισμολόγος αλλά δυστυχώς είμαι παθών ξέρω ότι το επίκεντρο βρίσκεται σε μερικά δευτερόλεπτα αλλά η εξακρίβωση και επιβεβαίωση όλων των στοιχείων θέλει κάμποσα περισσότερα λεπτά. Ακόμα και το ευρωπαικό ινστιτούτο σεισμολογίας που αναγράφει αυτόματα τους σεισμούς σε όλο τον κόσμο δεν είναι αξιόπιστο, διότι το αντικείμενο έχει πολύπλοκες ιδιαιτερότητες.
Παρακολουθω με περιέργεια την υποτιθέμενη διένεξη που έχεις με τον ανώνυμο .
Από το μπλογκ του troktiko που μας παρέπεμψες διάβασα μια ανακοίνωση για μέγεθος 5R που επικαλείται σεισμολόγους του γεωδυναμικού Πάτρας χωρίς να αναφέρει ονόματα και με επίκεντρο την βοιωτία χωρίς συντεταγμένες.
Αυτή η αόριστη είδηση για οποιονδήποτε σημαίνει ¨ πιάς το αυγό και κούρευτο¨.
Το περίεργο είναι ότι το troktiko αναφέρει την είδηση τις 7.26 ενώ εσύ βοιωτέ πιο πριν στις 7.20. Να υποθέσω ότι αντέγραψε από εσένα; Να υποθέσω ότι ο βοιωτός είναι ο σεισμολόγος της πάτρας;
Δεν υποθέτω τίποτα παρά ότι βλέπω και ότι διαβάζω. Και βλέπω δύο ¨δημοσιογράφους¨ σε εισαγωγικά να ενεργούν απερίσκεπτα ανακοινώνοντας μια είδηση που καίει χωρίς να την διασταυρώσουν και ορθά σου αναφέρει ο ανώνυμος ότι πρόκειται για διασπορά ειδήσεων που προκαλεί πανικό. Γι αυτό σε κατηγορεί αγαπητέ βοιωτέ και άσε τους χαρακτηρισμούς και επιτέλους παραδέξου ότι έκανες πεναλτάρα!!! Αν πάλι επιμένεις να με βγάλεις και εμένα ηλίθιο σε παραπέμπω στην κρίση των αναγνωστών . Έσι απλά.
Και γιατί όχι κάνε ένα γκάλοπ ποιος έχει δίκαιο και ποιος άδικο από τους δυο μας. Τουλάχιστον ελπίζω αυτό να είναι αξιόπιστο, ΌΧΙ ΣΑΝ ΤΟ ΆΛΛΟ !!
Έτσι απλά!!

ανωνυμος 3

βοιωτός είπε...

Το είπα: είσαι αήττητος, όπως όλοι οι ανόητοι.
Το επιβεβαιώνεις.

Ανώνυμος είπε...

βοιωτέ
δείχνεις αδυναμία να απαντάς επι της ουσίας ή έλλειψη ικανότητας.
Η μόνη λύση είναι να κάνεις γκάλοπ.

βοιωτός είπε...

Σπαταλάς τον χρόνο μου.

Ανώνυμος είπε...

βοιωτέ
αν από όλα όσα έγραψα κατάλαβες ότι είμαι ανόητος δικαίως σπαταλώ τον χρόνο σου και επειδή σέβομαι τον πολύτιμο χρόνο σου σταματώ και σε παραδίδω στην κρίση των αναγνωστών.
νάσαι καλά φίλε και άσε εμάς τους βλάκες και ανόητους να γράφουμε σε μπλογκ πανέξυπνων διαχειριστών μπας και ξεστραβωθούμε.

Ανώνυμος είπε...

βοιωτέ
είμαι ο πρώτος ανώνυμος. Όποιος έχει διαφορετική με εσένα άποψη είναι ανόητος και βλάκας. Το απόφθεγμα ¨ οι ανόητοι είναι αήττητοι¨ είναι παλιό αλλά υπάρχει και ένα ακόμη παλιότερο το ¨ η διαφορά μεταξύ ενός ηλίθιου και ενός ευφυούς είναι οτι ο δεύτερος έχει όρια.
Εσύ με την πρώτη απάντηση που έδωσες στο αρχικό σχόλιό μου και
μάλιστα μιλώντας υποτιμητικά
για ένα κλάδο επιστήμης ξεπέρασες τα όρια.

Ανώνυμος είπε...

Κι εγώ παρακολουθώ εδώ μια άλλη διένεξη χωρίς νόημα : δεν έγινε ο σεισμός και ήταν άκυρη η είδηση; δεν ήταν 5 Ρίχτερ;
Στα τοπικά κανάλια κάθε καλοκαίρι λένε "έπιασε φωτια κοντά στη Λιβαδειά"π.χ. , στην αρχή ,
μεταδίδοντας πρώτοι την είδηση και μετά σε νεότερες συνδέσεις δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες: τον τόπο κλπ.΄Η δεν το χετε προσέξει;Για κοιτάξτε καλύτερα τις μεταδόσεις.