Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

Βέβελος (ξανα)ρωτά Τσιφή

Επανέρχεται ο εκλεκτός αρθογράφος της viotia κ. Νικόλαος Ιωάννου Βέβελος με μια νέα ενδιαφέρουσα ερώτηση για τη δημοτική αρχή και τον κ. Δημήτριο Τσιφή. Δείτε τι μας γράφει από την Θεσσαλονίκη.



"Περνώντας από τον Δήμο Αμπελοκήπων του Νομού Θεσσαλονίκης και βλέποντας αυτό το μικρό παρκάκι σε μια φτωχογειτονιά θυμήθηκα τα όμορφα λουλούδια στο Πάρκο της πλατείας του Λαμπρού Κατσώνη.
Θα ήθελα να ρωτήσω ο Δήμος μας έχει προϊστάμενο πρασίνου; Πάρκο σαν αυτό της φωτογραφίας έχει; Ή είναι αυτά για τη Λιβαδειά πολυτέλεια;".
Νικόλαος Ιωάννου Βέβελος
Δείτε κι αυτό
Εγκαταλελειμμένη πόλη2
Εγκαταλελειμμένη πόλη3

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχουμε λουλούδια αλλά έχουμε φυτά

Ανώνυμος είπε...

ποιο Πανεπιστήμιο βγαζει "προϊσταμενους πρασίνου";κηπουροί απλοί θα ήταν αρκετοί.μην τρελαθούμε εντελώς

Ανώνυμος είπε...

Δε ρώτησες όμως κ. Βέβελε,-ίσως ξέρεις γι αυτό-, Λιβαδείτες σαν τους Θεσσαλονικείς έχει;

Ανώνυμος είπε...

Τα σκουπίδια τα έχει δει ο συμπατριώτης;τα παρκάκια με τα λουλουδάκια μας μάραναν;ας αρχίσουν από τα έπείγοντα και βασικά και για τον καλλωπισμό τα λέμε μετά. όχι πως θα μας χαλαγε βέβαια αλλά σκουπίδια και δίπλα λουλούδια θα ήταν ακόμα πιο σουρεαλιστικό το σκηνικό από ότι τώρα που ξερουμε ότι είναι σκέτο τοπίο τριτοκοσμικό.άραξε φίλε στην ωραία Σαλόνικα,τί χαλιέσαι;

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ιθαγενή,φοβούμαι ότι ο κ.Βέβελος "πάσχει" από το συγκινητικό "σύνδρομο"κάθε μέτοικου ή και μετανάστη - διότι, όπως οι απανταχού Έλληνες της αλλοδαπής ενδιαφέρονται και αγωνιούν πολύ περισσότερο για την Ελλάδα από ό,τι οι ίδιοι οι πολίτες της, έτσι και αυτός αποδεικνύει πως νοιάζεται την γενέτειρά του πολύ περισσότερο από όσους την κατοικούν - άρχοντες και αρχομένους.Πάσχει από ενδιαφέρον, και αυτό είναι σπάνιο στους καιρούς μας, στους οποίους επικρατεί γενικευμένη αφασία και αδιαφορία.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ/ή ιθαγενής είπε...
Καλό το σχόλιο σου κι έχεις μεγάλο δίκιο σκουπίδι και λουλούδια που ακούστηκε.
Εάν όμως κάποιος μας απάντηση από το Δήμο θα έχεις να μέθης πολλά.
Διάβασε και το Εγκαταλελειμμένη πόλη3 την Τετάρτη, 10 Σεπτέμβριος 2008.
Νικόλαος Ιωάννου Βέβελος

Ανώνυμος είπε...

Το διάβασα αγαπητέ συμπατριώτη και νομίζω ότι οι φωτογραφίες μιλάνε μόνες τους.τα σχόλια είναι αποκαλυπτικά και αυτά.Αλλά βλέπετε να συγκινείται κανενας;Ολα τα πάρκα είναι χωρίς φώτα,τη νύχτα φοβασαι να περάσεις και γίνονται εστίες ή αδέσποτων σκυλιών ή ατόμων περίεργων.μιλάτε και σωστα΄για πρόστιμα.ποιος θα τα επιβάλλει είναι το θέμα.και πόσο αδιαφορούμε καιδεν πιέζουμε όλοι να μην αχρηστεύονται σιγα΄σιγα όλα τα κομμάτια της πόλης που θα έπρεπε να είναι χώροι αναψυχής.Περιμένω και εγώ και πολλοί άλλοι απαντήσεις

Ανώνυμος είπε...

Χθες βράδυ είδα μια εκπομπή στην κρατική τηλεόραση με θέμα/τίτλο, ποιός είναι ο Νεοέλληνας. Εκτός απο τον εξαιρετικό πάντα κ Σαββίδη, καίριες, επεξηγηματικές, απεικονιστικές με βάθος, οι προσεγγίσεις των συνομιλητών, Χ. Γιανναρά, Θ.Ζιάκα και Δ. Μαραντζίδη. Μοναδικό το φαινόμενο του Νεοέλληνα από την μεταπολίτευση και μετά. Χωρίς κουλτούρα, χωρίς να παράγει τίποτα, καταναλώνει αδιακόπως.Ζει και φέρεται σαν να πεινάει συνεχώς,καταπίνοντας αρχές, αξίες,κοινωνική συνοχή, συλλογικότητα, ήδη από τα πρώτα χρόνια του δημοτικού σχολείου. Που δεν μαθαίνει να συνυπάρχει και να σέβεται, αλλά να συνδικαλίζεται για απαυιτήσεις. Μαθαίνει να υπεραυξαίνει το Εγώ του είπε ο κ. Γιανναράς. Το τραγικότερο δε; σε 80 χρόνια ο πληθυσμός της Ελλάδας, αν δεν ανατραπούν τα δεδομένα θα είναι 2.500.000 κάτοικοι.Θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε κι εμείς Βοιωτέ

Trofonios είπε...

Μα τι λέτε τώρα; 5 παρτέρια έφτιαξε όλα και όλα στην Ελευθερίου Βενιζέλου και αφού τα τελειοποίησε με αυτόματο πότισμα και τα λοιπά. Έβαλε μπουλντόζες και τα τσαλαπάτησε. Προγραμματισμός 0.

Αλλά να ήταν μόνο ο Τσιφής. Εδώ οι κομμένοι κορμοί στην εν λόγο πλατεία (Κατσώνη) είναι ένα μέτρο πάνω από το χώμα. Έτσι νεκροί χρόνια σαπίζουν. Τι περιμένουν να πετάξουν κανα βλαστό; Ή να βγει κανα σπάνιο είδος μανιταριού;.

Η καλαισθησία τις περισσότερες φορές δεν θέλει και πολλά λεφτά.

Ανώνυμος είπε...

Την 21η Νοεμβρίου πιστεύω ότι στη Λιβαδειά θα είναι κι ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
Πιστεύω δε ότι για μια από της ελάχιστες φορές θα είναι στη Λιβαδειά όλα τα τηλεοπτικά πανελλαδικά κανάλια.
Και ρωτώ αυτή τη διαφήμιση θα κάνουμε στην πόλη μας.
Αυτά το ολίγα προσωπικά στους Δημοτικούς Άρχοντες όλων των συνδυασμών με ότι τους Αναλογεί.

Ανώνυμος είπε...

Περί άλλων τυρβάζουν, συμπολίτευση και αντιπολίτευση ,ως φαίνεται, τελευταίε ανώνυμε.Θα δείξουμε την πόλη που έχουμε στα κανάλια, αλλά όχι την πόλη που μας αξίζει.
Διερωτώμαι μάλιστα, γιατί πληρώνουν οι δημότες τόσο υψηλά δημοτικά τέλη, αν δεν παρέχονται ούτε τα αυτονόητα;

Ανώνυμος είπε...

Ελάτε ρε παιδιά.
Ο κ Βεβέλος ρωτάει επώνυμα τόσες φορές και κανένας από τη δημαρχία δεν μπαίνει στο κόπο να απαντήσει και σεις περιμένετε να φτιάξουν την πόλη;
Μην ήσαστε αφελείς δεν θέλουν να φτιάξουν την πόλη .

Ανώνυμος είπε...

έλα ντε.εδώ δεν απαντάνε που τι κοστίζει, θα κοπιάσουν να την φτιάξουν;μεγάλη κούραση να απαντάς στους δημότες που σε ψήφισαν.βαριά δουλειά

Ανώνυμος είπε...

Ρώτησα κάποια μέρα έναν υπουργό, αγαπητέ μου το δικό σου σπίτι δεν μπόρεσες να φτιάξεις (Λιβαδειά) το ξένο πως θα το φτιάξεις (Βέροια).
Απάντηση : Γιατί σου είπα εγώ πως θα το φτιάξω.
Ρώτησα μα αυτή την δουλειά δεν έχεις να κάνεις ;
Απάντηση : κορόιδο που είσαι.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Υγ: εάν λέω εάν γίνει ο Καποδίστριας Νο 2 και βγάλουμε δήμαρχο τον Νέο Δήμο Λεβαδεών από την Αντίκυρα (θα φτιάσει ποτέ κάτι στο Δίστομο).