Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

Στημένες οι προτάσεις Νίμιτς

Δεν θα προσποιηθώ τον έκπληκτο για την -κορυφαία πάντως- αποκάλυψη του Εθνους της Κυριακής (http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=8777&pubid=1738591) για συμπαιγνία του Στέιτ Ντιπάρμεντ και της κυβέρνησης των Σκοπίων περί την νέα δέσμη ιδεών του ειδικού μεσολαβητού του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.
Είναι εξάλλου γνωστός ο Μάθιου Νίμιτς, γνωστός και ο βραχίονας εκείνος στην αμερικανική διοίκηση που απεργάζεται πολέμους και αναδιατάξεις συστημικές και επαναχαράξεις συνόρων.
Ασφαλώς η διαδικασία διαμεσολάβησης του κ. Νίμιτς βυθίζεται αύτανδρη μετά τις αποκαλύψεις και η υπόθεση των Σκοπίων ξεκινά από την αρχή. Γι' αυτό και είναι ευκαιρία για την ελληνική πλευρά να επανεξετάσει ορισμένες πτυχές της πολιτικής της. Και μια μεγάλη ευκαιρία αυτοκριτικής για καλόπιστους αλλά αφελείς Ελληνες που έχουν φτάσει να ταυτίζονται με ό,τι πιο αντιδραστικό υπάρχει αυτή τη στιγμή στα διαμερίσματα του Στέιτ Ντιπάρμεντ, καλυπτόμενοι πίσωα από νεφελώδη ιδεολογήματα περι αυτοπροσδιορισμού και λοιπών επικινδύνων ουτοπιών.

ΥΓ: Μεγάλη συζήτηση γίνεται για τη διαρροή του απορρήτου τηλεγραφήματος που δημοσιεύει σήμερα το Εθνος και την πηγή της. Τα σενάρια που διακινούνται πολλά. Η εκδοχή/σενάριο της viotia σύμφωνα με αμερικανικές πηγές είναι εκείνη που θέλει τη διαρροή να γίνεται για να εξασφαλιστούν οι ψήφοι των Ελληνοαμερικανών υπέρ του Μπαράκ Ομπάμα και εναντίον των Ρεπουμπλικανών. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών δεν έχει τόσο μεγάλη -όση τα ΜΜΕ λένε- διαφορά από τον Μακέιν, πράγμα που με τη σειρά του προοιωνίζεται ίσως νέες αποκαλύψεις...

6 σχόλια:

βοιωτός είπε...

Δικαιώνεται φυσικά και η viotia για τις θέσεις της στο Σκοπιανό...

Ανώνυμος είπε...

ρε σεις,ξυπνάτε μας την έχουν στημένη απο παντού κι εμείς φαγωνόμαστε μεταξύμας.....

Ανώνυμος είπε...

...γυρίζω τις πλάτες μου στο μελλον,στο μελλον που φτιάχνετε οπως θελετε,αφού η ιστορία σας ανήκει σαρώστε τη λοπον τι περιμενετε........................
...μενω μονάχος στο παρον μου να σωσω οτιδήποτε αν σώζεται κι ας εχω τις συνεπειες του νομου,συνενοχο στο κολπο δεν θα μ έχετε..............

Ανώνυμος είπε...

Διερωτώμαι εάν είχε κάτι-πέραν του υψηλού χιούμορ- υπ'όψιν του ο Μ.Twain,όταν έλεγε :"ήταν θαυμάσιο που ανακάλυψαν την Αμερική.Αλλά θα ήταν πολύ καλύτερα αν την έχαναν".

Ανώνυμος είπε...

Ως Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας θα χαρακτηρίζεται η γειτονική μας χώρα από τη Δημοκρατία του Κονγκό, είτε πρόκειται για το επίπεδο των διμερών σχέσεων, είτε για το επίπεδο των διεθνών σχέσεων. Αυτό αναφέρεται σε Κοινό Ανακοινωθέν που υπέγραψαν ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών Γ. Βαληνάκης και ο υπουργός Εξωτερικών του Κονγκό Μπούσα Νυαμβίσι μετά από συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της σύνοδου Κορυφής για τη Γαλλοφωνία στο Κεμπέκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επί της ουσίας πρόκειται περί πράξης απο-αναγνώρισης της ΠΓΔΜ με τη συνταγματική της ονομασία (καθώς το Κονγκό είχε από ετών αναγνωρίσει τη γειτονική μας χώρα με τη συνταγματική της ονομασία) που έρχεται μάλιστα λίγες μέρες μετά από ανάλογη απο-αναγνώριση της κυβέρνησης του Μεξικό, πάλι μετά από τη σχετική διπλωματική δραστηριότητα του κ.Γ.Βαληνάκη.

Στο περιθώριο της συνόδου Κορυφής για τη Γαλλοφωνία, ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών συνάντησε επίσης τον υπουργό Μεταφορών του Καναδά, που εκπροσωπούσε στη σύνοδο τον πρωθυπουργό της χώρας. Κατά τη συνάντηση εξετάστηκαν διμερή θέματα και ζητήματα που αφορούν την ομογένεια, κυρίως όμως εκφράστηκε η ελληνική δυσφορία για τη χρήση του όρου «Μακεδονία» από την κυβέρνηση της Οττάβας.

Ανώνυμος είπε...

Αίσθηση προκάλεσε στην Αθήνα η απόφαση της Αγκυρας να προσφέρει στρατιωτικό υλικό στα Σκόπια, την οποία ανακοίνωσε ο υπουργός Αμυνας της ΠΓΔΜ. Η ενίσχυση της τουρκοσκοπιανής συνεργασίας, σε πολιτικό, διπλωματικό, οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο, δημιουργεί εύλογο προβληματισμό στην ελληνική διπλωματία. Πολύ περισσότερο όταν έχουν ήδη δοθεί μηνύματα ότι η Αγκυρα και τα Σκόπια συ ντονίζουν τις ενέργειές τους για από κοινού ανάδειξη κατασκευ-
ασμένων εντυπώσεων σχετικά με την καταπίεση «Τούρκων» και «Μακεδόνων» στην ελληνική επικράτεια.

Πηγη : Ε.Τ 18/10/2008