Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

Μπλάζιτς και δοκάρια σταμάτησαν την ΑΕΚ στη Λιβαδειά

H ισοπαλία στη Λιβαδειά μεταξύ της τοπικής ομάδας και της ΑΕΚ αφήνει πικρή γεύση και στους δύο αντιπάλους γιατί και οι δύο θεωρούν σωστά ότι μπορούσαν να αποσπάσουν τη νίκη και τους υπερπολύτιμους τρεις βαθμούς.

Από την άλλη πλευρά ο Λεβαδειακός είναι ο πλέον ευχαριστημένος μετά το τέλος της σκληρής αναμέτρησης τόσο επειδή στα τελευταία λεπτά η ΑΕΚ έχασε δύο ουσιαστικά πέναλτι όσο και διότι η ισοπαλία δεν είναι κακό αποτέλεσμα με μια ομάδα που διεκδικεί έξοδο στο Τσάμπιονς Λίγκ και ενώ ταυτόχρονα διατηρεί το αηττήτο στη Λιβαδειά.
Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν βαρετό με ελάχιστες καλές φάσεις. Η ΑΕΚ είχε φλύαρη υπεροχή κι ένα καλό σουτ του Μπασινά ενώ ο Λεβαδειακός ήταν απειλητικός στις αντεπιθέσεις και έχασε σημαντική ευκαιρία με τον Μπούσι.
Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι άναψε με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει στις δύο περιοχές. Στο 49' η ΑΕΚ στάθηκε άτυχη όταν σέντρα του Λαγού από αριστερά και σε διαδοχικές(!!!) κεφαλιές του Ενσαλίβα και του Τζιμπούρ η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του ακινητοποιημένου Μπλάζιτς. Ηταν μια φάση σπάνια στα ελληνικά και στα διεθνή γήπεδα. Ο Λεβαδειακός απάντησε στο 56' όταν σε επέλαση του Τουρέ από τα αριστερά η σέντρα έφτασε στον Κιάσσο που ολομονάχος και χωρίς την παραμικρή πίεση από 10 περίπου μέτρα δεν κατάφερε να νικήσει τον Σάχα που απέκρουσε σωτήρια. Είναι από κείνα τα γκολ που δεν χάνονται και όταν χάνονται αυτό συμβαίνει ακριβώς επειδή ο ποδοσφαιριστής πιστεύει ότι δεν χάνεται.
Στο 74 ο Μπλάζιτς έκανε καταπληκτική επέμβαση σε κεφαλιά κεραυνό του Κυριάκου μετά από κόρνερ του Μπασινά. Στο 77 πολύ ωραία προσπάθεια του Τζεμπούρ και σουτ που στμάτησε και πάλι στο ίδιο δοκάρι του Μπλάζιτς που είχε μάταια εκτιναχθεί στη γωνία του και στην επανοφορά της μπάλας ο Σκόκο σε κενή εστία έστειλε με κεφαλιά τη σφαίρα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Τέλος στο 90 έγινε μια φαση που θα συζητηθεί. Ο Εμεράν ανέτρεψε πράγματι τον Τζεμπούρ αλλά εμφανώς εκτός περιοχής. Ο διαιτητής Ντάτης υπέδειξε χωρίς να διστάσει το σημείο του πέναλτι.
Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε οικεία βουλήσει ο Βραζιλιάνος χαφ της ΑΕΚ Γκουστάβο Μαντούκα και ο Μπλάζιτς απέκρουσε εντυπωσιακά αλλά ασταθώς. Το ριμπάουντ κέρδισε ο Τζεμπούρ που με κεραυνό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λεβαδειακού. Ομως ο Ντάτης διέταξε επανάληψη του πέναλτι. Ο Μπάγεβιτς, έδωσε εντολή την επανάληψη του πενάλτι να εκτέλεσει ο σπεσιαλίστας Αγγελος Μπασινάς ο οποίος με τη σειρά του νικήθηκε από τον εκπληκτικό Μπλάζιτς.
Οι παίκτες και ο πάγκος του Λεβαδειακού πανηγύρισαν την ισοπαλία, καθώς στα τελευταία λεπτά όταν η Ενωση πίεσε με όλες της τις δυνάμεις το φάσμα της ήττας ήταν πολύ κοντά για τους πράσινους τη Βοιωτίας.
Γενικά ο Λεβαδειακός δεν στάθηκε καλά, αλλά πιθανότατα να μην είχε τα περιθώρια να πάει καλύτερα λόγω δυναμικότητας της αντιπάλου. Στα θετικά κρατάμε εκξτός από τον πολύτιμο βαθμό αυτό που η viotia φωνάζει εδώ και καιρό: ότι στο κέντρο της άμυνας πρέπει να γίνουν πειραματισμοί καθώς π.χ. στο χθεσινό ματς οι δύο αναπληρωματικοί πήγαν πολύ καλύτερα από τους βασικούς μπακ. Επίσης, μπορεί το σημερινό να θεωρηθεί το πρώτο παιχνίδι που ο Μπλάζιτς "παίρνει" τον βαθμό, κάτι που θα τονώσει την αυτοπεποίθηση του νεαρού γκολκίπερ, και που με τη σειρά του θα βοηθήσει πολύ την ομάδα στη συνέχεια.
Εκτός Μπλάζιτς από τον Λεβαδειακό που έπαιξε με σχήμα 4-3-2-1 καλοί ήταν οι Τριποτσέρης και Ζησόπουλος. Εξυπνος όπως πάντα αλλά και επιπόλαιος ο Κιάσσος, θετικός ο Ντιμπαλά, μέτριοι οι Εμεράν και Τζωρμπατζάκης στα άκρα, καλός ο Μπούσι όσο έπαιξε, με καλές προσπάθεις ο Τουρέ. Επιρρεπής στις κάρτες αποδεικνύεται ο Κατσικογιάννης, δεν φάνηκε ο Λεονάρντο όπως και ο Ανδράλας.
Δείτε εδώ την εξέλιξη του παιχνιδιού.
Ο Μπλάζιτς κράτησε την ισοπαλία

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

boivte bazele gia thn rypansh apo to kotero poy nayagise toy patera den grafeis tipota kaneis ton aleko ante geia

Ανώνυμος είπε...

Υποθέτω ότι η IP του πρώτου Ανώνυμου έχει καταγραφεί, έτσι; Γιατί το σχόλιό του εμπίπτει στη δικαιοδοσία του εισαγγελέα. Δεν φταίει σε τίποτε ο Βοιωτός να του κλείσουν το blog για ένα φασιστρόνι.