Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008

Ανήλικες ημίγυμνες μαθήτριες σε blog της Θεσσαλονίκης

Πονοκέφαλο σε πολλές οικογένειες των Νέων Μουδανιών Θεσσαλονίκης προκάλεσε η λειτουργία ενός blog, ο ιδιοκτήτης του οποίου είχε αναρτήσει φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών σε προκλητικές στάσεις.
Το blog «moudania- girls» προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση γονέων της περιοχής που με έκπληξη είδαν τις κόρες τους να ποζάρουν ημίγυμνες και προκλητικά στο φακό και οι φωτογραφίες τους να κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Αστυνομία και αμέσως ξεκίνησαν έρευνες για να εντοπιστούν τα ηλεκτρονικά ίχνη του blogger.
Σύμφωνα με τον υποδιοικητή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής, Κώστα Παπουτσή, στο συγκεκριμένο blog υπήρχαν 47 φωτογραφίες, πολλές από τις οποίες αφορούσαν ανήλικα κορίτσια από την περιοχή των Μουδανιών.

Πριν από δεκαπέντε μέρες μάλιστα, είχε κυκλοφορήσει και βίντεο στο διαδίκτυο με τις ίδιες σχεδόν φωτογραφίες, αλλά αποσύρθηκε μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα.
Οι γονείς είναι θορυβημένοι από την υπόθεση αυτή και έχουν ήδη υποβάλλει μηνύσεις κατά αγνώστων.
Πάντως η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει αναστείλει τη λειτουργία του blog, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες του συγκεκριμένου ιστοχώρου.
www.zougla.gr

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υποκριτική η έκπληξη ή τουλάχιστον ανόητη. Έτσι δεν κυκλοφορούν και ντύνονται και σεξίζουν τα περισσότερα έφηβα κορίτσια; εμείς οι ίδιοι ως γονείς δεν αποδεχόμαστε για να μην πω προωθούμε την "εκπόρνευσή" τους; όταν φοράνε εξωμα μπλουζάκια ή αβυσαλλέα ντεκολτέ,παντελόνια που απέχουν απ τη μέση 5 πόντους, δωδεκάποντα τακούνια, για να μη μιλήσω για εσώρρουχα, όταν στις τουαλέτες των μπαρ εκτυλίσσονται σκηνικά που θα ζήλευε κι ο σκηνοθέτης του βασικού ενστίκτου; Δηλαδή τι μας εκπλήσσει; που τόμαθε η γειτόνισσα; Μπορεί. Γιατί εμείς για να φανούμε μοδέρνοι- πούλεγε κι ένας ρόδιος φίλος-και για να είμαστε "φίλοι" με τις κορασίδες και τα αγόρια μας, αστοιχείωτοι οι περισσότεροι και στερημένοι επιτρέπουμε άν όχι υπερθεματίζουμε τον "εκμαυλισμό" των συνειδήσεών τους. Άλλωστε αν μιλήσεις με 100 γονείς εφήβων οι 95 θα σου πουν ότι τους αρκεί να είναι καλή μαθήτρια ή μαθητής ο βλαστός τους κι ας κάνει ό.τι θέλει στην "προσωπική" του ζωή! Δεν μπορείς να περιμένεις Βοιωτέ, από στίφη αμαθών νεόπτωχων σε όλα χωρίς καμιά ταυτότητα και κοινωνική ευθύνη να διδάξουν έμπρακτα πρότυπα, Κι ως εκεί ,έστω,. Αλλά η έκπληξη κι η αμηχανία,ε, παραπάει. Εξάλλου κορίτσια που μπορούν με τις ευλογίες των γονέων, ( συνήθως μητρός γιατί οι πατέρες είναι ανύπαρκτοι σ αυτά) να διαχειρίζονται κραυγαλέα το σώμα τους ως σκεύος ηδονής από τα 14, έ δεν είναι και τόσο ανήλικα! Όχι φτιάχνουμε σκουπίδια, αλλά όταν είναι να τα φάμε, είμαστε έκπληκτοι!

βοιωτός είπε...

Ροζαλία, είναι ένα ζήτημα η αγωγή των νεανίδων.
Οπως και σε όλα σχεδόν τα ζητήματα η ελληνική κοινωνία έχει καταστρέψει τις νέες γενιές ήδη από τα εφηβικά τους χρόνια.
Αυτό δεν έγινε μόνο για λόγους μόδας. Εγινε και γι΄αυτό, έγινε και επειδή οι Ελληνες γονείς είναι αμόρφωτοι και ως εκ τούτου θρασείς και πεπεισμένοι ότι τα ξέρουν όλα.

Ομως αυτή η καταστροφή των νέων έγινε και για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα: υλικά συμφέροντα συγκεκριμένων κύκλων και προσώπων που κερδίζουν και κερδοσκοπούν στην ρευστότητα όχι μόνο χρήματα....


Η είδηση επίσης αφορά και στα μπλογκς. Ηταν θέμα χρόνου τα ηλεκτρονικά ημερολόγια στην Ελλάδα να ευτελιστούν όπως οτιδήποτε αγγίζει η νεοελληνική κοινωνία.
Θεωρώ ότι από εδώ και στο εξής ο κατήφορος θα είναι ακόμη πιο απότομος.

Ανώνυμος είπε...

΄Τι να σου πω ρε Βοιωτέ. Είναι σίγουρα και τα οικονομικά συμφέροντα, είναι κι ο καπιταλισμός! Είναι όμως πιο πολύ η αγωγή κι οι αξίες και τα συναισθήματα και τα κόμπλεξ της γενιάς αυτής της ημιμαθούς, που θαρρεί πως πήρε εισιτήριο να έχει γνώμη και θέση επί παντός επιστητού. Πως σου φαίνεται να έχει η κόρη μου ή ο γιός μου εραστή απ τα 14, να τον φέρνει σπίτι, η να του πληρώνω το χοτέλ; πώς σου φαίνεται να γνωρίζω όλους τους σεξοτροπώντες με τα έφηβά μου τέκνα, για να είμαι προοδευτικός, και κυρίως πρόσεξε! κοντά τους; Πως σου φαίνεται να συζητώ μετά ελευθεριότητας ότι, αν και είναι 15 τη γουστάρουν πολλοί κι έχουν και τον τρόπο τους; Εγώ η ίδια που απέτυχα σε όλα, προβάλλω την μειονεξία μου, αδιαφορώντας στην ουσία για το οτι όλα χτίζονται στο σεβασμό και στην αγάπη. αλλά που να το μάθω; με πρόλαβε ο εκσυγχρονισμός και με εξίσωσε η δημοκρατία. Δεν "τόχουμε" που λέν και τα μικρά, αστο λοιπόν.Ο σώζων εαυτόν σωθήτω

βοιωτός είπε...

Ροζαλία,
δεν είναι μόνο τα οικονομικά συμφέροντα.
Επιπλέον δεν καλύπτομαι πια από το "σύστημα" ή η "κοινωνία". Οι φταίχτες έχουν ονόματα και επίθετα: πολιτικοί, κληρικοί, διανοούμενοι, εκπαιδευτικοί,αθλητικοί παραγόντες, καλλιτέχνες. Εν ολίγοις η ηγεσία.
Τους γνωρίζουμε όλοι. Κι εμείς εδώ στη viotia δεν φοβόμαστε να τους κατονομάσουμε.

Διότι ναι η κρίση είναι αναπότρεπτη. Ναι θα την πληρώσουμε όλοι, και όσοι φταίμε και όσοι δεν φταίμε.

Αλλά ορισμένοι που οδήγησαν τα πράγματα εδώ θα την πληρώσουν περισσότερο. Αυτό μπορείς να το δεις και ως απειλή.

Trofonios είπε...

Σωστή η Ροζαλία!

Ανώνυμος είπε...

Έτσι είναι όλοι βοηθούν να γίνονται όλα αυτά κι όταν αυτά δημοσιοποιηθούν όλοι αυτοί τα κατακρίνουν.

Oι ανώνυμοι από κοντά ουρά που λέει κι ο λαός μας.

Ανώνυμος είπε...

Και γνωρίζεις Βοιωτέ, πόσο πασέ είναι το 'αγαπώ", το "ερωτεύτηκα"; Γνωρίζεις το ότι ντύνομαι κανονικά δηλώνει ότι έχω να κρύψω κάτι, τα κινητά με φωτογραφίσεις κολλητών σε ..στάσεις,τις μαμάδες που έχουν άκαμπτες ηθικές αρχές έως εκεί που ο κανακάρης τους νταραβερίζεται με φτωχούς, αλλά απίστευτα ελαστικές στην περίπτωση που είναι το νταραβέρι γόνος γιατρού ή δικηγόρου ή έμπορα αυτοκινήτων;

Ανώνυμος είπε...

O αγαπητός Όσκαρ έλεγε: "φορούσε πάρα πολύ κοκκινάδι και πάρα πολύ λίγα ρούχα χτες βράδυ. Αυτό είναι σημάδι απελπισίας για μια γυναίκα".

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα.Νομίζω ότι απολειστικά υπέυθυνοι είναι οι γονείς.Τα παιδιά παίρνουν τις αρχές και τις αξίες από το σπίτι τους.Ας μην παραπονιόμαστε μετά.Σήμερα έχουμε μπερδέψει την ελευθερία με την ασυδοσία.Από το δικό μας κόμπλεξ που ήμασταν πολύ καταπιεσμένοι περάσαμε στο αντίθετο.Κρίμα γιατί χάθηκε το μέτρο και κάνουμε ότι θέλουν τα παιδιά,γαι να μην έχουν τραύματα. Τι άλλο θα δούμε

Ανώνυμος είπε...

;Oxι μόνο γι αυτό μάσκα αλλά και για να μας αφήνουν ήσυχους. Η αντιπαράθεση χρειάζεται ψυχικό σθένος, ισχυρές αρχές κι έμπρακτες θυσίες όπως και ζωντανά πρότυπα υγιούς στάσης ζωής.

Ανώνυμος είπε...

...please where can I buy a unicorn?