Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

Τουρκική πρόκληση με 2 F-16 πάνω από την Ανδρο

Νέα τουρκική πρόκληση με επικίνδυνη πτήση F-16 δίπλα σε ελληνικά πλοία ανοιχτά της Ανδρου αποκαλύπτει ο Λουκάς Δημάκας στα ΝΕΑ. Μάλιστα, φαίνεται ότι το περιστατικό που ήταν τόσο σοβαρό ώστε ενεργοποίησε την "κόκκινη γραμμή" εκτάκτου ανάγκης μεταξύ των στρατηγείων των δύο Πολεμικών Αεροποριών κρατήθηκε μυστικό από την ελληνική κυβέρνηση. Δείτε.


Γράφει ο Λουκάς Δημάκας
Σκηνικό θερμού επεισοδίου με επικίνδυνη πτήση τουρκικών F-16 δίπλα σε 16 ελληνικές φρεγάτες και πυραυλακάτους που εκτελούσαν βολές με πραγματικά πυρά στον αέρα ανοιχτά της Άνδρου, επιχείρησε να στήσει η Άγκυρα την περασμένη Τρίτη, αλλά κρατήθηκε μυστικό από την κυβέρνηση!
Για την απομάκρυνση των δύο F-16 που είχαν εισβάλει στο δεσμευμένο από την Ελλάδα Πεδίο Βολής Άνδρου δημιουργώντας συνθήκες ατυχήματος, ενεργοποιήθηκε η «κόκκινη γραμμή» εκτάκτου ανάγκης μεταξύ των στρατηγείων των δύο Πολεμικών Αεροποριών, ενώ ειδοποιήθηκε και το ΝΑΤΟ.
Εδώ η ενδιαφέρουσα συνέχεια.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Βοιωτέ
Χωρίς να υποτιμώ καθόλου την τουρκική πρόκληση, που αποκάλυψε ο Λουκάς Δημάκας, επιθυμώ να γράψω για τη νέα μεγάλη πρόκληση του Υπουργού Πολιτισμού κ. Λιάπη στο θέμα της κατασκευής του εργοστασίου της ENELCO στην περιοχή Αγίου Βλασίου Χαιρώνειας.

Να θυμίσω ότι οι κάτοικοι της περιοχής Δαύλειας και Χαιρώνειας, τα δημοτικά τους συμβούλια, οι δήμαρχοι Παπαγγελής και Λουκάς, η Πρωτοβουλία Πολιτών Λιβαδειάς-Χαιρώνειας και η Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον εδώ και δυο χρόνια αγωνίζονται για τη διάσωση του αρχαιολογικού χώρου της Χαιρώνειας και για την προστασία του υπόγειου νερού, που θέλει να χρησιμοποιήσει ο Κοπελούζος.
Όλοι οι παραπάνω μαζί με το Νομάρχη Βοιωτίας Κλέαρχο Περγαντά και το βουλευτή Βασίλη Τόγια δώσαμε μάχη στην ξαφνική μέσ’ στο ντάλα καλοκαίρι συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (29 Ιουλίου 2008), το οποίο πήρε ιστορική αρνητική εισηγητική απόφαση για την κατασκευή του εργοστασίου στη χώρα του Πλούταρχου.

Η καθυστέρηση της απόφασης από τον Υπουργό Πολιτισμού μας δημιουργούσε υποψίες ότι ο Υπουργός κάτι άλλο έχει στο μυαλό του. Επ’ αυτού εκφράστηκαν οι δήμαρχοι Χαιρώνειας και Δαύλειας με ανοιχτές επιστολές που έστειλαν στον Υπουργό.

Και ω! του θαύματος!!
Ο κ. Λιάπης αναπέμπει το θέμα ξανά στην συνεδρίαση του ΚΑΣ την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου. Παραμονές Χριστουγέννων. Μια προσφιλής μέθοδος, που θυμίζει πράξεις θερινού τμήματος της Βουλής.
Αντιλαμβανόμαστε την εμμονή του Υπουργού να επιτρέψει στην ENELCO να καταστρέψει το Χαιρωνίτικο τοπίο. Εξ αιτίας της εμμονής του αυτής δε ντρέπεται καθόλου για τις πράξεις του και δεν υπολογίζει ούτε τους Βοιωτούς, ούτε τον αρχαιολογικό χώρο, ούτε το μέλλον των παιδιών μας.

Το θέμα αυτό δεν έχει απασχολήσει σοβαρά το Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς, γιατί αγνοούν πιθανώς τα μέλη του ότι η 50 μέτρων ύψους καμινάδα του εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής θα στέλνει τα εκατομμύρια κυβικά καυσαερίων στην πόλη μας, κυρίως όταν θα φυσάει ο βορειοδυτικός Τρικαλίτης, ή ότι οι οικισμοί Τσουκαλάδων και Πέρα χωριού θα βρίσκονται μόνιμα μέσα στη ζώνη μόλυνσης του εργοστασίου.

Επειδή ο κ. Λιάπης μάλλον ελάχιστα νοιάζεται για τις αρχαιότητες (λέοντα Χαιρώνειας, αρχαίο θέατρο, κάστρο Πανοπέα, κάστρο Δαυλίδας, τάφο Μινύα, θαμμένους θησαυρούς κ.α.) αλλά και για τους Βοιωτούς πολίτες, πρέπει για άλλη μια φορά να ασχοληθούν οι πολίτες και να αναλάβουν την υπόθεση στα χέρια τους.

Ο δήμαρχος Χαιρώνειας Ν. Παπαγγελής, ο δήμαρχος Δαύλειας Γ. Λουκάς, οι αντιπολιτεύσεις τους, ο Νομάρχης Βοιωτίας Κ. Περγαντάς, η αντιπολίτευσή του, οι βουλευτές του νομού Β. Τόγιας, Ε. Μπασιάκος, Μ. Γιαννάκης, Α. Κουτσούμπας, οι νομαρχιακές των κομμάτων και επιτέλους ο δήμαρχος και το δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς να δραστηριοποιηθούν άμεσα, να ξεχάσουν αν χρειαστεί την προπαραμονή, να πιέσουν προς όλες τις κατευθύνσεις και να καλέσουν όλους τους πολίτες στην Αθήνα, μήπως και σταματήσουμε το νέο έγκλημα που σχεδιάζεται για τον τόπο μας.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΤΑΝ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ Η ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ.
ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΧΙΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΡΚΩΣ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.
Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ, ΣΕ ΥΠΟΠΤΗ ΠΕΙΘΩ, ΣΕ ΕΛΠΙΔΑ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ, ΙΣΩΣ (ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ) ΚΑΙ ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Λιάπης υποργός καταστροφής αρχαιοτήτων.
Ο Στυλιανίδης υπουργός Σκυλάδικων και παχουλών μηρών τραγουδιστριών.
Ο Αγογοσκούφης υπουργός αφραγκίας.
Ο Βουλγαράκης υπουργός καταπατήσεων.
Η Ντόρα υπουργός ελέω Μητσοτάκη
.....κλπ.....κλπ.....κλπ....
Ο Καραμανλής, σύζυγος της δόκτορος Νατάσσας και μαθήτριας του Ζαχόπουλου πρωθυπουργός τους.

Οι ποντικοί στο καπιτώλιον, στο πάνθεον οι μούργοι.

Μια και ανέφερα το Ζαχόπουλο, κι αυτός στο ΥΠΠΟ ήταν. Έκανε πράξη τις σκέψεις των κυβερνώντων. Η αρχαιολόγος κ. Τσέκου σε ρόλο Ελλάδας. ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν κύριοι επώνυμοι και ανώνυμοι μην αγχώνεστε και μην στεναχωριέστε, έτσι που καταφέραμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ και φέραμε σ΄ αυτή την κατάσταση την Ελλάδα σε λίγο δεν θα έχουμε πια προβλήματα γιατί πιθανόν να είμαστε υπό την κυριαρχία και τον έλεγχο άλλης χώρας(βλ.Τουρκία κ.λ.π.) η οποία χώρα θα κάνει και τις ανάλογες «επενδύσεις» καθ΄ ότι εμείς είμαστε ανάξιοι να δημιουργήσουμε και μόνο καταστρέφουμε. Α ρε καημένη Ελλάδα που κατάντησες…..

Trofonios είπε...

καθημερινά είναι αυτά τα πράγματα. Σαν τον καφέ της Ελένης. Δεν δείνουμε σε όλα σημασία, και αυτό γιατί είναι κοινό μυστικό οι παραβιάσεις και οι παρενοχλίσεις και των 2 πλευρών. Και εμείς προκαλούμε αλλά δεν το λέμε.