Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

Δυνατή η ΑΕΛ 88-69 τον ΠΑΟ Δειλινών

Μόνο ένα ημίχρονο άντεξε ο ΠΑΟ Δειλινών στη Λιβαδειά, δηλαδή όσο η ΑΕΛ δεν μπορούσε να βρει το εύκολο σουτ στη επίθεση. Οταν στο 3ο δεκάλεπτο η ομάδα της Λιβαδειάς άρχισε να πατάει το γκάζι η ομάδα της Κρήτης δεν μπόρεσε να ακολουθήσει και φυσιολογικά οδηγήθηκε στην ήττα.


Η ΑΕΛ μπροστά σε λίγους αλλά φανατικούς φιλάθλους που βρέθηκαν στο Κλειστό της Λιβαδειάς δεν μπορεί να πει κανείς ότι ικανοποίησε με την απόδοσή της αλλά δεν είναι μακριά από την αλήθεια ότι έδειξε χαρακτηριστικά "μεγάλης" ομάδας. Υπό την έννοια ότι πάντοτε στις δύσκολες στιγμές βρισκόταν κάποιος παίκτης να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά ενώ αντιστοίχως στις περιπτώσεις αυτοματισμών, συστημάτων ή αιφνιδιασμών η ομάδα λειτουργούσε άψογα, αποτελεσματικά και στις περισσότερες φάσεις πολύ θεαματικά.

Από την άποψη αυτή όλοι προσέφεραν. Πρέπει εν τούτοις να τονιστεί η δυναμική εμφάνιση του Ανδρέα Ξενάκη καθώς περισσότερο αυτός στα πρώτα 20 δύσκολα λεπτά έδωσε σκληρή μάχη στην επίθεση και μεγάλη ψυχή στην άμυνα για να διατηρηθεί η ισορροπία στο σκορ που επέτρεψε στην ΑΕΛ να ξεφύγει στην επανάληψη.
Πολύ καλός ήταν για ένα ακόμη παιχνίδι ο Γκρεγκ Τέιλορ, που φαίνεται ότι εκτός από χρήσιμος είναι και παθιασμένος. Ειδική μνεία ασφαλώς και για το "χέρι" της ΑΕΛ, τον Μίλαν Ψάλτου, ο οποίος μεταξύ των 24 πόντων που πέτυχε την Κυριακή περιέλαβε 3 τρίποντα αλλά και 2 θεαματικά καρφώματα. Από τα Δειλινά, πολύ καλός αλλά εριστικός ο Καραλής ενώ πολλά λάθη που κατά τη γνώμη μας στοίχισαν την επαφή στο σκορ έγιναν από τους "κοντούς" της ομάδας κυρίως στο 3ο δεκάλεπτο, όταν η ΑΕΛ έκανε νταμπλ σκορ 28-14 και πήρε ουσιαστικά το παιχνίδι.

Μετά από τη νίκη αυτή και σε συνδυασμό με την ήττα της Ιεράπετρας η ΑΕΛ φιγουράρει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και φαίνεται ότι ο στόχος της Β' Εθνικής δεν είναι ανέφικτος, αφού το μόνο που λείπει από την ομάδα είναι η εμπειρία. Δείτε τα αποτελέσματα, τη βαθμολογία και την επόμενη αγωνιστική εδώ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
βοιωτός είπε...

Μην βάζετε σχόλια που κάποιοι (κακοπροαίρετοι) μπορεί να θεωρήσουν απειλητικά.
Η viotia δεν μπορεί να καλύψει τέτοιες περιπτώσεις.