Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

Αρθρο του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για τα επεισόδια

Τα παιδιά μας δεν είναι εξαγριωμένα χωρίς λόγο, αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος σε αιχμηρό άρθρο-παρέμβαση για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.
Σε άρθρο του στον Κόσμο του Επενδυτή, ο κ. Ιερώνυμος καταδικάζει τους βανδαλισμούς και τις καταστροφές, αλλά αναρωτιέται:
«Πώς να καταδικάσεις τον αδικημένο για τα λάθη του, αν δεν αναζητήσεις πρώτα τρόπους και λύσεις που να δίνουν ελπίδα και να προσκαλούν σε αξιοποίηση των δυνάμεων, που τώρα σπαταλιούνται στην εκτόνωση της πικρίας και της απογοήτευσης, συμβάλλοντας εντέλει στο περαιτέρω ρήμαγμα της ήδη παραπαίουσας ηθικώς, πολιτιστικώς και κοινωνικο-οικονομικώς πατρίδας μας;»
Σε άλλο σημείο του άρθρου του ο Αρχιεπίσκοπος αναρωτιέται: «Πόσο ακόμα μπορούμε να στεκόμαστε, κλήρος και λαός, αδιάφοροι ή αυτοκαταστροφικά βολεμένοι απέναντι σε φαινόμενα τα οποία όλοι γνωρίζουμε, όλοι συμφωνούμε ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχίζονται, όλοι δηλώνουμε ευκαίρως-ακαίρως τη δυσφορία μας και συγχρόνως τα συντηρούμε ή τα ανεχόμαστε ως παθητικοί δέκτες της ίδιας μας της αυτο-υπονόμευσης

Ο κ. Ιερώνυμος σημειώνει επίσης ότι η διαμαρτυρία είναι ανάγκη και δικαίωμα, ωστόσο, ο καταστροφικός θυμός που οδηγεί σε βανδαλισμούς δεν δίνει λύσεις.
Τέλος, καταλήγει ζητώντας από όλους να αναλάβουν το μερίδιο των ευθυνών τους. «Πρώτιστα των δικών μας ευθυνών, ως Ποιμαίνουσας Εκκλησίας, που δεν έχει πλέον την πολυτέλεια του εφησυχασμού.
» Η κρισιμότητα των καιρών επιτάσσει να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας -με τρόπο ορατό και έμπρακτο- απέναντι στο λαό του Θεού και να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους, ώστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε κοινό αγώνα για την ειρηνική ανατροπή της καθοδικής πορείας που απειλεί τη χώρα μας.
»
Newsroom ΔΟΛ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπέρδεμα!
Ο Αρχιεπίσκοπος τοποθετείται με παραπλήσιο τρόπο με τους ΣΥΡΙΖΕΣ.
Περιμένω τις αντιδράσεις της ΝΔ (δε θα υπάρξουν) του ΛΑΟΣ (όχι μέσω Άνθιμου) και κυρίως του ΚΚΚΕ (διαστόματος Κανέλλη, όμως).
Πάντως θαραλλέα η τοποθέτηση του Ιερώνυμου. Θα τον περάσουν για αριστερό οι παραχριστιανικοί.

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά ΣΥΡΙΖΑ ο Ιερώνυμος! Μην περιμενεις αντιδράσεις. Δεν ενδιαφέροντε πρός το παρόν τα κόμματα για τις απόψεις της εκκλησίας. Το σχέδιο είναι ανόρθωση του δικομματισμού. Άρα ροκάνισμα των ψήφων κατ' αρχήν του ΣΥΡΙΖΑ και μετά τα υπόλοιπα. Αλέκα πρόσεχε!

Πάντως όποτε δημιουργήθηκε κλίμα κατά του ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος αυτό ενισχύθηκε, ίδωμεν