Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

Αντίο στον Τάσσο Παπαδόπουλο λέει ο ελληνισμός τη Δευτέρα

Σε κλίμα θλίψης και συγκίνησης η Κύπρος θα αποχαιρετήσει τη Δευτέρα τον τέως πρόεδρο, Τάσσο Παπαδόπουλο, που αποβίωσε μετά από σκλήρή μάχη με τον καρκίνο.
Τη Δευτέρα, από τις 8 μέχρι τις 11 το πρωί, η σορός θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας, στο Στρόβολο Λευκωσίας, όπου και θα τελεστεί η κηδεία. Η σύζυγος του Φωτεινή Παπαδοπούλου και τα παιδιά του θα δέχονται συλλυπητήρια.
Η κηδεία του θα γίνει δημοσία δαπάνη στις 11 το πρωί. Την νεκρώσιμο ακολουθία θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Θα παραστεί ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο. Τον επικήδειο για τον εκλιπόντα πολιτικό θα εκφωνήσει ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Βάσος Λυσσαρίδης.
Το υπουργικό συμβούλιο έχει κηρύξει δημόσιο πένθος μέχρι τη Δευτέρα. Την ημέρα της κηδείας θα παραμείνουν κλειστές οι δημόσιες υπηρεσίες και τα σχολεία.

Την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη. Νωρίτερα, το πρωί της Δευτέρας ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Κύπριο πρόεδρο, Δημήτρη Χριστόφια.
Όπως έγινε γνωστό, στην κηδεία θα παραστεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου και αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων. Στην Κύπρο θα μεταβούν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, και ο γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Ζαγορίτης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε κι αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: