Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

Αναγκαστική απαλλοτρίωση οικοπέδου στη Λιβαδειά

Στο 5ο θέμα της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς (Το Δημοτικό Συμβούλιο της 19ης Δεκεμβρίου 2008) θα συζητηθεί η κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης τουα κινήτου που βρίσκεται μεταξύ των οδών Στρατηγού Ιωάννου, Ι. Ανδρεαδάκη και Χαιρωνείας.
Πρόκειται για το γωνιακό οικόπεδο στην αρχή της οδού Ι. Ανδρεαδάκη ιδιοκτησίας Βασιλικής Κουντούρη-Νίκαινα.
Ο Δήμος Λεβαδέων θέλει να προβεί στην κήρυξη της απαλλοτρίωσης του συγκεκριμένου ακινήτου προκειμένου να δημιουργήσει χώρο πρασίνου και τοπική διαπλάτυνση της οδού Δελφών. και έχει προβλέψει ποσό 74.000 ευρώ στον προϋπολογισμό του 2009.
Ερωτηματικά ωστόσο προκαλούνται από την επιλογή αυτή της δημοτικής αρχής.
1. Το οικόπεδο είναι μόλις 155 τ.μ. Είναι δηλαδή πολύ μικρό για πάρκο. Για να έχει νόημα μια τέτοια παρέμβαση πιθανότατα θα έπρεπε να περιλαμβάνει όλα τα κτίσματα μέχρι το περίπτερο στην είσοδο της Γιαννούτσου.
2. Η κήρυξη της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης του οικοπέδου προωθείται λίγες ημέρες μετά την κατεδάφιση των παλαιών κτισμάτων που οι ιδιοκτήτες του οικοπέδου έχουν ξεκινήσει, γεγονός που προκαλεί σοβαρές απορίες...
3. Η θέση του προς απαλλοτρίωση οικοπέδου είναι πράγματι κεντροβαρική και η αξία του πολύ υψηλή. Με δεδομένη την οικονομική κατάσταση του Δήμου Λεβαδέων αλλά και την καθυστέρηση άλλων πραγματικά απαραίτητων απαλλοτριώσεων, όπως εκείνων της Αισχύλου, ερωτήματα προκαλεί η βιασύνη της Δημοτικής Αρχής και η διαβεβαίωση εύρεσης κονδυλίων για την ολοκλήρωσή της.
Θα σταματήσουμε εδώ για να ακούσουμε τον αντιδήμαρχο και εισηγητή κ. Αποστόλου το απόγευμα και θα επανέλθουμε.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

άλλη μια μυστήρια κίνηση, αβασάνιστη και βιαστική των τοπικών μας (αν)αρχόντων.

Trofonios είπε...

Το έχω πει και εδώ http://trofonios.blogspot.com/2008/10/blog-post_21.html.

Τώρα ήρθε ο καιρός και του ευπρεπισμού του γύρω χώρου. Και επειδή είναι σε πολύ άσχημη περιοχή πρέπει να του δώσουν και ορατότητα. Καθαρισμός- γκρέμισμα του γύρω χώρου. Πεζοδρόμια κλπ.κλπ.
Όλα βιαστικά για να πέσουν και οι τελικές υπογραφές. Ή μήπως έχουν πέσει;
Οι ψωμιέρες και οι καφέδες είναι ακόμα στα εμφανή τώρα ράφια της γιαγιάς.