Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

Δραματικές ώρες για τη ΛΑΡΚΟ

Ενα βήμα πριν από την πτώχευση βρίσκεται η ιστορική μεταλλοβιομηχανία ΛΑΡΚΟ, καθώς αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της όχι μόνο προς τους πιστωτές της αλλά και προς τους 1300 εργαζομένους της.
Η διοίκηση της εταιρείας, όπως αποκαλύπτει αύριο η εφημερίδα RealNews, έχει ήδη αποστείλει επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης αιτούμενη την άμεση σύγκληση γενικής συνέλευσης των μετόχων που θα δρομολογήσει τις διαδικασίες για την κήρυξη πτώχευσης της εταιρείας.

Η ΛΑΡΚΟ οδηγήθηκε στην χρεωκοπία λόγω κακοδιαχείρισης των προηγουμένων διοικήσεων, της υποχώρησης των διεθνών τιμών του νικελίου και της αύξησης στην τιμή του ρεύματος που επέβαλε η ΔΕΗ (μέτοχος στη ΛΑΡΚΟ κατά 28,6%).
Ασφαλώς το οικονομικό πλήγμα για την Στερεά Ελλάδα είναι τεράστιο και για τη Βοιωτία επίσης. Επιστολή προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή έχει αποστείλει για το θέμα ο νομάρχης Φθιώτιδας κ. Αθ. Χειμάρας.
Υπενθυμίζεται ότι εκτός των 1300 εργαζομένων εντός της ΛΑΡΚΟ υπάρχουν και πολλοί άλλοι των οποίων η επαγγελματική επιβίωση είναι συνδεδεμένη με την τύχη της άλλοτε κραταιάς βιομηχανίας.
Θα επανέλθουμε.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ με εντυπωσιάζουν τα αποταλέσματα της δημοσκόπησης.
Σε αυτή τη χώρα, όταν γίνονται φασαρίες εξ αιτίας της ανικανότητας των κυβερνήσεων, κερδίζουν σε ποσοστά πάλι τα μεγάλα κόμματα, που είναι οι ηθικοί αυτουργοί της ανωμαλίας.
Απίστευτο!!!
Ελληνική μοναδικότητα.....

Trofonios είπε...

Ω ρε γαμώτο. Τι θα γίνει τώρα ο ναυαρχος της Νίκης;