Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

Πέντε σε Πέντε

Πέντε σε Πέντε

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ,
ένας αγαπημένος μου φίλος - ο οποίος διαπρέπει στον επιστημονικό τομέα, εις την αλλοδαπήν - μου έστειλε μόλις τις ευχές του και κατέληγε με της εξής φράση : "δεν είανι όλα μαύρα!". Το αυτό πιστεύω ακράδαντα και εγώ.Μακριά από πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες, έχω την άποψη ότι η καταστροφολογία είναι ανυπόστατη και δεν εξυπηρετεί τη χώρα.
Σέβομαι και εκτιμώ εκείνους οι οποίοι προτείνουν αλλαγές σε πολλά επίπεδα της δημόσιας ζωής και του πολιτικού μας βίου, αφού διαπιστώσουν την κακώς κείμενη κατάσταση, αλλά όχι και όσους αφελώς ή σκοπίμως διατείνονται ότι ταωπροβλήματα θα λυθούν ως δια μαγείας, εάν αλλάξει η παρούσα κυβέρνηση.Πιθανόν να λυθούν τα... προσωπικά τους προβλήματα, αλλά όχι της χώρας.

βοιωτός είπε...

Δεν είναι όλα μαύρα. Είναι μολυβί...
Οσο για τον φίλο σου υπνοβάτη, του είπες να αράξει όσα περισσότερα χρόνια μπορεί εις την αλλοδαπήν;

Ανώνυμος είπε...

Το έχει πράξει ήδη. Πλήν, αντιδρά στην απαξιωτική εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.
Το δικό μου μήνυμα είναι ότι, παρά τα συσσωρευμένα λάθη, από συστάσεως του ελληνικού κράτους, μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι.Αρκεί να αλλάξουν οι δομές και δη οι πολιτικές.Στο χέρι μας είναι να πάψουμε να ενδίδουμε στον κοτζαμπασισμό, τον λαϊκισμό, την αμάθεια που μας επιβάλλουν - πολίτες πραγματικά μορφωμένοι είανι "πάνοπλοι",απέναντι σε κάθε "ασχήμια" - πολιτική, ή άλλη. Θα επιμείνω ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι βαθύτατα πνευματικό. Όλα τα άλλα είναι, απλώς παρεπόμενα και θλιβερές συνέπειες αυτού.

Ανώνυμος είπε...

Παρεμπιπτόντως, Βοιωτέ, θα ήθελα να δημοσιεύσεις την τελευταία δήλωση του Μ.Θεοδωράκη στα "Νέα".Χωρίς να απαιτώ, σαν κάποιους άλλους, εγκάθετους που σου υπαγορεύουν τί πρέπει να γράψεις, κατά την δική τους άποψη -οποία φασιστική αντίληψη! - να το πράξεις οπωσδήποτε.
Νομίζω, ωστόσο, ότι είναι πολύ χρήσιμη - ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς ότι η πλειονότητα των ΜΜΕ την...αγνόησε.Και αυτό είναι από μόνο του ένα μήνυμα!Για όσους σκέπτονται, φυσικά, και δεν υπακούουν σε κομματικές σκοπιμότητες.

βοιωτός είπε...

Υπνοβάτη σε λίγο θα έχουμε δήλωση νέα δήλωση Θεοδωράκη.

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους, Βοιωτέ, διότι ο Θεοδωράκης είναι ένας γνήσιος Έλληνας. Δεν έχει να κερδίσει τίποτα , ούτε και να χάσει, άρα είναι ελεύθερος - ήτοι, αντικειμενικός και αμερόληπτος.
Η δήλωσή του στα "Νέα", είναι σοφή και αποκαλυπτική. Την "έθαψαν", διότι δεν υπηρετεί και δεν εξυπηρετεί! Ντροπή τους!