Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008

Παράταση για τέλη κυκλοφορίας και ΕΤΑΚ

Μέχρι τις 9 Ιανουαρίου παρατείνεται η χωρίς πρόστιμο εξόφληση των τελών κυκλοφορίας για ΙΧ και μοτοσυκλέτες, ενώ για την καταβολή του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων η αντίστοιχη παράταση επεκτείνεται ως τις 15 Ιανουρίου.
Για τα τέλη κυκλοφορίας διευκρινίζεται ότι πλέον και μέχρι τις 9 Ιανουαρίου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να τα εξοφλούν και βεβαίως να τα προμηθεύονται από τις ίδιες τις εφορίες και όχι από τις τράπεζες.
Σήμερα πάντως, οι ΔΟΥ έκλεισαν στις 12 το μεσημέρι.
Όσοι δεν παραλάβουν εμπρόθεσμα το σήμα τελών κυκλοφορίας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα πληρώσουν πρόστιμο ίσο με το ύψος του ποσού που αντιστοιχεί στα τέλη κυκλοφορίας του οχήματός τους, ενώ πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν σε μια ενδεχόμενη πώληση του οχήματος κατά τη διάρκεια της χρονιάς, που αρχίζει.
Διευκρινίσεις για το ΕΤΑΚ
Αντίστοιχη παράταση, μέχρι τις 15 Ιανουαρίου όμως, αποφάσισε να δοθεί και για το ΕΤΑΚ, αφού οι ουρές στις εφορίες ξεπέρασαν τις προβλέψεις και χιλιάδες πολιτών δεν πρόλαβαν να διεκπαιρεώσουν τις υποχρεώσεις τους.
Παράλληλα, σε διευκρινίσεις σχετικά με το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων προχώρησε το υπουργείο Οικονομίας.
Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο, για τις διορθώσεις δηλώσεων ΕΤΑΚ φυσικών προσώπων έτους 2008, που υποβάλλονται με έντυπο Ε9 έτους 2008 και πραγματοποιούνται εντός 60 εργασίμων ημερών από την έκδοση του εκκαθαριστικού, δεν επιβάλλονται πρόστιμα.
www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: