Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Θολό το τοπίο για τη ΛΑΡΚΟ

Νέο επιχειρησιακό σχέδιο για τη διάσωση της ιστορικής μεταλλοβιομηχανίας ΛΑΡΚΟ (που ως γνωστόν αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα) θα καταρτίσει το υπουργείο Οικονομίας σύμφωνα με όσα δήλωσε στην αντιπροσωπεία των εργαζομένων ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννης Παπαθανασίου κατά τη σημερινή συνάντησή τους στον 6ο όροφο του υπουργείου της πλατείας Συντάγματος.
Ο κ. Παπαθανασίου απέφυγε να δεσμευτεί ότι δεν θα γίνουν άλλες απολύσεις, απογοητεύοντας τους εργαζομένους οι οποίοι αποχώρησαν χωρίς να έχουν λάβει όλες τις διαβεβαιώσεις που ζητούσαν. Τουλάχιστον όμως για τους δύο μήνες που θα χρειαστούν για να καταρτιστεί το νέο σχέδιο διάσωσης της ΛΑΡΚΟ κανείς εργαζόμενος δεν θα χάσει τη δουλειά του, υποσχέθηκε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών.
Στην συγκέντρωση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, στην πλατεία Συντάγματος σήμερα το πρωί, βρέθηκαν για συμπαράσταση ο βουλευτής Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλης Τόγιας, η συνάδελφός του της Φθιώτιδας κ. Τόνια Αντωνίου και εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ιω. Σταθά, και του Εργατικού Κέντρου Λαμίας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

βοιωτέ δεν φτάνει που σου παίρνουν το ρεπορτάζ σου παίρνουν και τον τίτλο στο σταρ λαμίας. Τέλος πάντων η λάρκο θα επιβιώσει αν αλλάξει τακτική η διοίκηση. Ξερουν όλοι τι λέω

Unknown είπε...

Αν αλλάξει η διοίκηση να πάρει μαζί της και τα 12 εκ. ευρώ χρέος προς την ΔΕΗ.
Η κληρονομιά ειναι βαριά....
Καλημέρα