Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Υπέρ αγροτών η Συμπαράταξη Βοιωτών

Υπέρ αγροτών η Συμπαράταξη Βοιωτών

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λαλίστατοι όλοι άμα είναι να συμπαρασταθούν στους αγρότες.
Στους ανέργους και τους υποαπασχολούμενους θα συμπαρασταθεί κανείς, έστω και με λόγια και ανακοινώσεις;

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια αυτός ο "κοινωνικός αυτοματισμός" ποιούς βολευει;
Ποιοί τον προωθούν;
Ανεργοι εναντίον αγροτών, αγρότες εναντίον εργαζομένων και πάει λέγοντας.

βοιωτός είπε...

Μέτοικε, καθένας με τη σειρά του.

Ανώνυμε, τους κρατούντες και τα αφεντικά; Το βρήκα;
Λοιπόν άκου ένα μυστικό: Ολες οι ερωτήσεις που αρχίζουν με το "ποιους βολεύει" έχουν απάντηση του κρατούντες και τα αφεντικά, από αρχαιοτάτων χρόνων.

Ανώνυμος είπε...

Μέτοικε
όσο αφορά τη Συμπαράταξη είναι πάντα λαλίστατη και μην την ισοπεδώνεις με το ..όλοι.
Δίκτυο Περιβαλλοντικών Οργανώσεων είναι όχι κόμμα ή κυβέρνηση.

Φυσικά και συμπαρίστανται άπαντες στους ανέργους και τους υποαπασχοούμενους, προέχει πάντως και αυτοί (κι εγώ δηλαδή) -μπορεί να είμαι κι εγώ ανάμεσά τους- να συμπαρασταθούν στον εαυτό τους και να ψάχνουν και κανα υπέυθυνο για το χάλι.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε των 8:07 μμ,

Οι άνεργοι, αν και περισσότεροι από τους κατ' επάγγελμα αγρότες, βλέπεις δεν έχουν τρακτέρ για να κλείσουν καμιά εθνική οδό - η μόνη μορφή διαμαρτυρίας απ' ότι φαίνεται που δεν καταστέλλεται με τόνους χημικών.

Επίσης, από ένα δίκτυο περιβαλλοντικών οργανώσεων θα περίμενα να είναι πιο αυστηροί απέναντι στους αγρότες που στη συντριπτική τους πλειονότητα έχουν δηλητηριάσει τους αγρούς και τα υπόγεια ύδατα - όσα απ' αυτά δεν έχουν κατορθώσει να εξαντλήσουν με την υπεράντληση - με απίστευτες ποσότητες λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων.

Ανώνυμος είπε...

@12.23
Σωστή παρατήρηση αν οι λεγόμενες περιβαλλοντικές οργανώσεις ενδιαφέρονταν για το περιβάλλον. Μάλλον ενδιαφέρονται για τις ψήφους και για να κάνουν καλή εντύπωση. Η υπευθυνότητα δεν είναι το δυνατό σημείο των συλλογι΄κοτήτων στην Ελλάδα.

admin είπε...

Αγαπητέ Μέτοικε,σε σχέση με την παρατήρησή σου για τα φυτοφάρμακα αντιγράφω απο την ανακοίνωση της Συμπαράταξης :

"Οι κάμποι μας πρέπει να αξιοποιηθούν προς όφελος των Βοιωτών με την ενίσχυση της γεωργικής παραγωγικής διαδικασίας, με τον σύγχρονο αναπροσανατολισμό των καλλιεργειών, με υποδομές για την εξοικονόμηση νερού και ενέργειας, τη μείωση των φυτοφαρμάκων και του κόστους, με συλλογικότητες που θα παλεύουν την αισχροκέρδεια των μεσαζόντων και θα σχεδιάζουν ολοκληρωμένες παρεμβάσεις.
Μια άλλη ανάπτυξη με κέντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον είναι εφικτή. Μια ανάπτυξη προσαρμοσμένη στις ανάγκες των αγροτών και των πολιτών της Βοιωτίας. Ας την διεκδικήσουμε όλοι μαζί. "

Δεν αποδίδουμε συλλογικές ευθύνες σε τάξεις επαγγελματιών, ούτε πιστεύουμε ότι οι ατομικές συμπεριφορές μπορούν απο μόνες τους να λύσουν προβλήματα παρά μόνο μέσα απο συλλογικές διαδικασίες. Έχουμε την άποψη ότι για την κατάχρηση των φυτοφαρμάκων και των νερών, οφείλει η πολιτεία να λάβει μέτρα, μέσα απο υποδομές, επιμόρφωση και ελέγχους. Ελπίζω να συμφωνείς γιατί η προκατάληψη δεν δικαιολογείται απο τις συνήθως ισορροπημένες προσεγγίσεις σου.