Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Οι υποψήφιοι... υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ2

Η οικονομική δυσπραγία αλλά και η πολιτική κρίση στους κόλπους του κυβερνητικού κόμματος είναι πιθανόν να οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές εντός της άνοιξης του 2009, επισημαίνουν έμπειροι πολιτικοί παρατηρητές. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης προετοιμάζονται παρακολουθώντας ταυτοχρόνως με το ένα μάτι τις κινήσεις τους πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο οποίος έχει αποδείξει ότι είναι εξαιρετικός τακτικός παίκτης στην "τραπέζι" της τρέχουσας πολιτικής.


Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε σχετική θέση ισχύος. Ολες οι δημοσκοπήσεις φέρουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρώτη θέση της προτίμησης των ψηφοφόρων αλλά... Οι συνθήκες ρευστότητας ανησυχούν τα κομματικά επιτελεία ενώ και η λαϊκή εμπιστοσύνη όπως καταγράφεται από τους δημοσκόπους δεν έχει σε καμία περίπτωση τα χαρακτηριστικά λευκής επιταγής, αντίθετα δηλαδή από τις προηγούμενες αλλαγές φρουράς της εξουσίας.


Εν πάση περιπτώσει ασφαλώς ο πρώτος στόχος του ΠΑΣΟΚ, που φαίνεται δύσκολα επιτεύξιμος αυτή τη στιγμή, είναι η αυτοδυναμία, η οποία με τη σειρά της εξαρτάται και από την στελέχωση των ψηφοδελτίων του κινήματος σε ολόκληρη την επικράτεια. Η παράμετρος αυτή σε συνδυασμό με την εκπεφρασμένη άποψη του κ. Γιώργου Παπανδρέου για ανανέωση των ψηφοδελτίων με την αξιοποίηση νέων και επιτυχημένων κοινωνικά προσώπων έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση στη Βοιωτία για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στον νομό, εν όψει και της αισοδοξίας για απόσπαση τριών εδρών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει συλλέξει η viotia τα μέχρι στιγμής δεδομένα έχουν ως εξής.

Ο κ. Βασίλης Τόγιας, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και οι κυρίες Βάσω Τσόνογλου και Αρια Αγάτσα θα περιλαβάνονται, για διαφορετικούς αλλά γνωστούς λόγους, εκ νέου στο ψηφοδέλτιο για τις εθνικές εκλογές όποτε κι αν γίνουν αυτές. Απομένουν τρεις θέσεις.


Πέραν τούτων υποψήφιοι για μια θέση κάτω από τον πράσινο ήλιο της Βοιωτίας είναι οι και το 2007 εκτεθέντες Κώστας Γκιζίμης και Ακης Βαγιάκος.

Ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει ο επί πολλές τετραετίες δήμαρχος Σχηματαρίου κ. Ευάγγελος Γεωργίου, ο οποίος θεωρεί ότι έκλεισε ο κύκλος της προσφοράς του σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. Δεδομένο θεωρείται και το ενδιαφέρον του δικηγόρου Γιώργου Μουλκιώτη, πρώην προέδρου του νομαρχιακού συμβουλίου Βοιωτίας.

Ο επίσης νομαρχιακός σύμβουλος Δημήτρης Αγγέλου και η αντινομάρχις κ. Φανή Παπαθωμά διεκδικούν μια θέση στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, με κοινό παρονομαστή την εκ μέρους τους εκπροσώπηση του "βενιζελικού" μπλοκ με υπαρκτές πιθανότητες επιτυχίας.

Ο Γιώργος Αγραφιώτης, μετά την αποχώρησή του από τη Βοιωτία το 2007, πληροφορούμαστε ότι δεν έχει καταθέσει τα όπλα και ότι είναι στο παιχνίδι των υποψηφιοτήτων.

Ο Νίκος Παπαγγελής, επίσης πολλές τετραετίες δήμαρχος Χαιρωνείας, βρίσκεται κι αυτός στην κούρσα των πιθανών υποψηφίων. Δεν πρέπει να παραλειφθεί και η πιθανολογούμενη διεκδίκηση μιας θέσης από τον αποχωρούντα πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς κ. Νίκο Παπαναγιώτου.

Οσον αφορά στις φήμες για στελέχωση του ψηφοδελτίου με πρόσωπα-έκπληξη (όπως συνηθίζει ο Γιώργος Παπανδρέου να αιφνιδιάζει) η viotia κατόρθωσε να μάθει ένα μόνο όνομα, αφού τέτοιου είδους αποφάσεις μένουν ασφαλώς απόρρητες για όλους. Πρόκειται για τον κ. Γεώργιο Ζαννιά, Ορχομένιο, καθηγητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Η viotia αναρτά ηλεκτρονική δημοσκόπηση για τους υποψηφίους... υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ για να έχουμε ορισμένες ενδείξειςγια τις διαθέσεις της κοινής γνώμης. Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε ότι οι ηλεκτρονικές δημοσκοπήσεις δεν είναι επιστημονικές και ότι εκφράζουν εκείνους μόνο από τους επισκέπτες του site που επέλεξαν να ψηφίσουν.

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ζω σε μια πόλη, που έχει άθλιο περιβάλλον δόμησης.
ζω σε μια πόλη που δεν έχει πλατείες, που έχει στενούς ανήλιους επικίνδυνους δρόμους που οδηγούν στο κέντρο ,που δεν υπάρχει.
ζω σε μια πόλη που ανακατεύονται όχι πολιτισμοί και ήθη αλλά φτηνοί εντυπωσιασμοί χωρικών με επιδιώξεις κοινωνικής αναγνωρισιμότητας δια της μεθόδου του εξολοθρεύειν ό,τι δεν με εξυπηρετεί.
ζω σε μια πόλη που η μαθητιώσα νεολαία, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων σε απόγνωση ακούσια και πολλάκις ασυνείδητη, αναζητά το μέλλον της μετά τα μεσάνυχτα στα καφέ- μπαρ. ζω σε μια πόλη που οι ενήλικες παρακολουθούν την παρακμή των νέων, κρυπτόμενοι πίσω απ τη συλλογική κατάντια.
ζω σε μια πόλη που οι εκπαιδευτικοί είναι ορατοί τις μέρες των συνελεύσεων και των σεμιναρίων, στον πεζόδρομο, όπου περιφέρουν την εγκλωβισμένη τις υπόλοιπες μέρες, α-μηχανία και απάθειά τους.
ζω σε μια πόλη που, δεν μπορώ να κάνω μια βόλτα και να βρω ένα ερέθισμα, μια νότα ετερότητας, ένα σχόλιο που δε θα αναφέρεται σε σεξιστικές νόμιμες ή παράνομες επιδόσεις, εν πολλοίς δε φαντασιακές.
ζω σε μια πόλη που οι αμυντικοί μηχανισμοί έχουν αφαιρέσει κάθε συγκίνηση, ψυχι΄κή, διανοητική,πνευματική και περιβάλλομαι από αστείες φιγούρες. ζω σε μια πόλη που γεμίζει τις ταβέρνες, που χωρίζεται εύκολα σε καταξιωμένους και όλους τους άλλους μαζί.
ζω σε μια πόλη που άνθρωποι ανύπαρκτοι, εκπροσωπούν κι άλλους.
ζω σε μια πόλη που το ενδιαφέρον της οξύνεται με τις ερωτήσεις ποιός;, πού; πότε;, για να πέσει αμάσως στο μηδεν αν δεν μπορεί να εισέλθει σε πορνογραφημένη μορφή καθημερινότητας.
ζω σε μια πολη που κανείς δεν θεωρεί ότι οφείλει είτε να υπάρξει, είτε να μην καταστρέφει.
ζω σε μια πόλη...καλημέρα

Ανώνυμος είπε...

1.Toγιας
2.Αγάτσα
3.Τσονογλου
4.Παπαγγελής
5.Γεωργίου
6.Μπακομήτρος

Αυτό θα είναι το ψηφοδέλτιο νίκης του ΠΑΣΟΚ

Ανώνυμος είπε...

να μπουν 5 απο την θηβα και ο τογιας απο τη λιβαδειά.

Ανώνυμος είπε...

η γνωμη μου ειναι οτι πρεπει απο την πλευρα της θηβας να μπει ο μουλκιωτης η ακομη και ο σκουμας μιας και ειναι και οπαδος του γιωργου αν και εχει παει τελευταια προς συριζα οι αλλοι για διαφορους λογους δεν κανουν απο την πλευρα της λιβαδειας ο βαγιακος δεν κανει ουτε για δημοτικος συμβουλος μονο για κανενα μνημο/νο ειναι αδειος πολιτικα ο τοπος δεν χρειαζεται τετοιους νεους ο δημαρχος ειναι ανθρωπος που εχει πολιτικη κουλτουρα εχει προσφερει στον τοπο και μπορει να προσφερει καιακομη περισσοτερα και δεν εχει καμμια συγκριση πολιτικη με βαγιακο και ξανθιες απο θηβα και ο παπανδρεου τετοιυς θελει για να κυβερνησει τωρα οι αλλοι ο προεδρος καλος αλλα ο γκιζη μακραν ο καλυτερο πολιτικα ομως ψυλοβαριετε ομως ειναι καλη επιλογη τελος ο γιωργος ειναι μακραν ο καλλυτερος ειναι πολιτικος ειναι τεχνοκρατης ανεξαρτητα τι εχουν πει και λενε οι τογιας και λοιποι ο γιωργος ειναι οτι καλυτερο εχουμε ολους αυτους τους ξερω προσωπικα αρκετα και η αποψη μου ειναι αντικειμενικη και ολοι αυτοι κι ολοι οσοι ανηκουν στο πασοκ και θελουν να λεγονται στελεχοι να ξερουν οτι πρεπει να πηθαρχουν και εαν διαφωνουν το μοναστηρι να ειναι καλα ασ πανε σε αλλο κομμα να δουμε τι θα κανουν οχι μετην ταμελα του πασοκ μαγκες....γιατι σε λιγο θα εινα παλι εξουσια και εαν δεν ηταν ο αντρεας ουτε η μανα τους δεν θα τους ηξερε λοιπον για αρχη κατω η μπαλα οπως λεεικαι ενας φιλος....

Unknown είπε...

Roza μου έλα στην επαρχία για να χάσεις τουλάχιστον τα μισα από αυτά που συναντάς στην πόλη κάθε μέρα.
Βέβαια τι καινούρια κουσουρια θα βρεις σ'ένα χωριό δεν ξέρω.
Πάντως επειδή στα μέρη μου όλα είναι σε πρώιμο στάδιο υπάρχει ακόμη η ελπίδα.

Ανώνυμος είπε...

μεγαλη ζήτηση βλέπω ο Βαγιάκος. Ο Αγγέλου δεν το πήρε πρέφα ακόμα φαίνεται.

Ανώνυμος είπε...

Καλά η τριάδα Τογιας - Αγατσα - Τσόνογλου δεν σπάει με τίποτα.Οι υπόλοιποι είναινεροκουβαλητές οπότε δεν υπάρχει και λόγος για σχόλια.

Ανώνυμος είπε...

θα είναι 1ον ντροπη και 2ον μεγάλο κριμα για τον τόπο να μην ψηφιστούν σοβαροι άνθρωποι . Ενηλικιωθείτε !!καλες οι ξανθιες και οι όμορφοι , αλλα αναζητήστε ανθρωπους ουσίας!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΓΙΑΣ- ΑΓΑΤΣΑ ΝΕΟΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΙΚΟΙ !!!! ΨΑΞΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΓΙΑΣ-ΑΓΑΤΣΑ ΝΕΟΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΙΚΟΙ....ΨΑΞΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

για ποιό σκούμα μιλάς φίλε
ακόμα εκεί έχει μείνει. τι σχέση έχει με το πασοκ σήμερα;
και καλά όλα αυτά ποιός σας είπε ρε μάγκες οτι θάχουμε εκλογές σύντομα;
αν θέλετε εκλογές όταν σας ρωτήσουν σε γκάλοπ να πείτε ήμουνα πασοκ και σήμερα ειμαι ΝΔ. Έτσι θα πάρει πάνω του καραμανλής και μόνο τότε θα τις κάνει!!! γκέκε;

Ανώνυμος είπε...

έ όχι και νέος ο βαψωμαλιάς!!

Ανώνυμος είπε...

Πάντως μια καλά πληροφορημένη πηγή έκανε λόγο και για κόρη Σταμούλη. Μάλλον πρέπει να την βάλεις στο Γκάλοπ. Παίζει γερά για υποψήφια.

Ανώνυμος είπε...

βοιωτέ
δν κάνεις και ένα γκάλοπ με υποψηφίους της ΝΔ να δούμε ποιοί παίζουν;

Ανώνυμος είπε...

Στα προκριματικά θα ειναι και δυο νεοι ηλικιακά από την περιοχή της Λιβαδειάς με πολύ καλές προσβάσεις στα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

ποιο Πασοκ από όλα; του Ανδρέα, του αυριανισμού, του Σημιτη, του Βενιζέλου ή του Γιώργου;
για να ξερουμε τί λέμε . δεν βλέπω καμια επαφη μεταξυ όλων αυτών των κομματιών. υπάρχει ιδεολογία ή αγώνας μονο για την εξουσία;

Ανώνυμος είπε...

Το Διστομο δεν θα εχει υποψήφιο για βουλευτη?

Ανώνυμος είπε...

το διστομο θα κατεβασει τον νικο τον καυλη......