Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Τα κινητά των αντιδημάρχων και το Δημοτικό Συμβούλιο της 20ής Φεβρουαρίου

Με 34 θέματα εγγεγραμμένα στην ημερήσια διάταξη συνέρχεται σήμερα στις 18:00 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων. Ολα είναι ενδιαφέροντα αλλά θα σταθούμε σε δύο.
Το πρώτο δεν είναι καθαυτό σημαντικό αλλά συμβολικά δείχνει πολλά για την επικρατούσα νοοτροπία στα δημαρχεία της χώρας και της Λιβαδειάς ασφαλώς. Είναι το θέμα υπ. αριθμ. 32 που έχει ως εξής:


32. Λήψη απόφασης για απαλλαγή από τέλη κινητής τηλεφωνίας των Αντιδηµάρχων και του Προέδρου Δηµοτικού Συµβουλίου Λεβαδέων.
Στην τρέχουσα οικονομικοπολιτκή συγκυρία η πρόταση φαίνεται και είναι ακατανόητη αν όχι προκλητική για το κοινό αίσθημα ή αν θέλετε για τους χειμαζόμενους δημότες που πληρώνουν με δόσεις τα κινητά τους τηλέφωνα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς μια τέτοια αλαζονική και προκλητική απόφαση.

Αντιθέτως η δημοτική αντιπολίτευση οφείλει να ζητήσει τον πλήρη απολογισμό των ετήσιων εξόδων του δήμου Λεβαδέων σε κινητή και σταθερή τηλεφωνία και να απαιτήσει την περικοπή όλων των δαπανών επικοινωνίας που δεν γίνονται για αυστηρώς υπηρεσιακούς λόγους (στους οποίους ασφαλώς δεν περιλαμβάνονται οι δημόσιες σχέσεις δημάρχων, αντιδημάρχων και προέδρων).
Υπάρχει ένα ακόμη σημαντικό θέμα στο οποίο θα επανέλθουμε εντός ολίγου... Δείτε την ημερήσια διάταξη έδώ.
Το Δημοτικό Συμβούλιο της 20ής Φεβρουαρίου

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αξίζει να μελετήσει κανείς τα τηλεφωνικά έξοδα όλων των ΟΤΑ, [α' και β' βαθμού], πριν από εκλογές, ή μεγάλες καομματικές ή παραταξιακές συγκεντρλωσεις.
Είναι φοβερό. Μια ατέλειωτη λίστα με μονόλεπτα τηλεφωνήματα που βρίσκονται σε αύξουσα αλφαβητική κατάταξη στον κατάλογο του ΟΤΕ, ή 50-100-200 τηλέφωνα [ξανά μονόλεπτα] από μια υπηρεσία στο ίδιο χωριό, [που θα πάει το βράδυ ο βουλευτής].
Έχω και πειστήρια σε φωτοτυπίες.
Και ο εισαγγελέας όμως θα μπορούσε να τα πάρει από την βάση του ΟΤΕ. Θέλι? Μπορεί?

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω ότι οι Αντιδήμαρχοι και ο Πρόεδρος δεν θα δεχτούν να τους πληρώνει ο Δήμος τα τηλέφωνα. Η εξουσία έχει και κάποια έξοδα, τι να κάνουμε. Δεν γίνεται από την μια να προσπαθούμε να κάνουμε περικοπές δαπανών και από την άλλη όταν οι δαπάνες μας αφορούν να κλείνουμε τα μάτια.