Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Στο 93,7% η αύξηση των πόρων στον δήμο Λιβαδειάς και 200% στη ΝΑΒ, λέει ο Παυλόπουλος

Οι εκλογές θα διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας και θα αποβούν νικηφόρες για τη Νέα Δημοκρατία, είπε από τη Λιβαδειά ο υπουργός Εσωτερικών καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας στον ετήσιο χορό της ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Βοιωτίας.
Ο κ. Παυλόπουλος ομίλησε επί μακρόν για τα επιτεύγματα της κυβέρνησης στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης με στοιχέια και συγκεκριμένους αριθμούς.

"Οι ΟΤΑ του νομού Βοιωτίας δικαιούνται από το «ΘΗΣΕΑ» για την 5ετία 2005-2009 39,9 εκ. ευρώ, μόνο για δημοτικά έργα, έναντι 21,4 εκ. ευρώ του Προγράμματος ΕΠΤΑ για 7 χρόνια, δηλαδή αύξηση κατά 86,4 %. Έχουν ήδη προεντάξει 302 δημοτικά έργα προϋπολογισμού 39 εκ. ευρώ, ενώ έχουν δημοπρατηθεί 149 έργα (ύψους 21,4 εκ. ευρώ). Υπάρχουν ήδη 84 ολοκληρωμένα έργα. Ειδικότερα, ο Δήμος Λεβαδέων πήρε από το ΕΠΤΑ 2,3 εκ. ευρώ για 7 χρόνια, έναντι 4,47 εκ. ευρώ που παίρνει από το ΘΗΣΕΑ για 5 χρόνια, δηλαδή αύξηση πόρων κατά 93,7 % για λιγότερα χρόνια", υποστήριξε ο κ. Παυλόπουλος και συνέχισε:"Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας το 2004, πριν από τον ν. 3345/2005, πήρε καθαρά μόλις 1,87 εκ. ευρώ, λόγω προνοιακών και ούτε ένα ευρώ για έργα οδικού δικτύου. Το 2008 πήρε καθαρά 6 εκ. ευρώ, δηλαδή πάνω από 3 φορές περισσότερους πόρους".
Δείτε εδώ τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του κ. Προκόπη Παυλόπουλου στη Λιβαδειά.
Τι είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος στη Λιβαδειά

7 σχόλια:

Trofonios είπε...

Δεν θέλω Βοιωτέ να αλλάξω θέμα αλλά μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις, μιας και πήγες, τι χρώμα είχε η μούρη του πολυπουργού καθηγητή μας;

Μα καλά να μην βρεθεί κανείς να τολμήσει να τον ρωτήσει για το καινούριο ξεφτιλίκι της απόδρασης; Μιλάμε για πολύ ανικανότητα βρε αδερφέ. Πόσο χαμηλά πάει ακόμα; Μου φαίνετε ότι όσο λένε κάτι άτομα σαν και δαύτων ότι σπρώχνουν το μαχαίρι ως το κόκκαλο τόσο βαθιά βουλιάζει η χώρα.
Και μιλάω πάντα διαχρονικά.

βοιωτός είπε...

Ηταν πολύ στενοχωρημένος αλλά είναι φυσικό. Τα ζητήματα ασφαλείας είναι πολύ σημαντικά και η κυβέρνηση έχει δεχθεί στον τομέα αυτό αλλεπάλληλα πλήγματα τους τελευταίους μήνες.

Ανώνυμος είπε...

ερωτήματα:

1. Eνημερώθηκε ο υπουργός ότι η περιφέρεια δεν πληρώνει τους ανακεφαλαιωτικούς πίνακες με αποτέλεσμα να μην προχωρούν τα εργα στην πλατεία ?

2. Ενημερώσε ο υπουργός ποιος είναι ο λόγος που δεν πραγματοποιεί συνάντηση με το δήμαρχο κ. Τσιφή αν και ζητάει ραντεβού εδώ και 1,5 χρόνο?

Αυτά προς το παρόν...και θα επανέρθω!

Ανώνυμος είπε...

93,7% αύξηση στο Δήμο Λιβαδειάς και 200% στη ΝΑΒ. Κιμπαριλίκια βλέπω! Κακώς, πολύ κακώς, γιατί σύντομα η κυβέρνηση αντελήφθηκε πως πρόκειται για το Διαφθορείον "Η Αυτοδιοίκηση", και με τους νόμους για τη διαχείριση του Δ΄ΚΠΣ, τους τακτοποίησε κατ΄ όπως πρέπει σε μια δημοκρατική και ευνομούμενη πολιτεία. Τέλος κύριοι, να τα κλείσετε τα μαγαζιά. Ή μάλλον χειρότερα : να τα έχετε ανοιχτά για να πληρώνουν οι φορολογούμενοι μισθούς (και όχι μόνο) αιρετών, στελεχών, υπαλλήλων κ.λ.π. και παραλλήλως από έργο μηδέν. Να τα έχετε ανοιχτά για να περνάει ο κόσμος να σας φτύνει, να μην ταλαιπωρείται να έρχεται ως την Αθήνα, στα Υπουργεία. Με τέτοια ρηξικέλευθη πολιτική παρέμβαση καθάρισε και η Κυβέρνηση και ο Υπουργός!
Κι άμα ήθελε ο Τσιφής να τον δει, ας πήγαινε στην εκδήλωση, έχει και δουλειές, κοτζαμ Υπουργός, που στην τελική τουδωσε κι ένα καράβι ευρώ. Αυτό ήταν το σωστό, να πάει και να τον ευχαριστήσει, που στάθηκε ανοιχτοχέρης. Κι ο Τσιφής, κι ο Περγαντάς παρέα, που πήρε σαφώς παραπάνω.
Συγχωρέστε τους την απρέπεια κύριε Υπουργέ. Σας ευχαριστώ εγώ εκ μέρους τους και οοοοολης της Βοιωτίας

Ανώνυμος είπε...

Ο κ Παυλόπουλος ας δουλεύει τους ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΣ. Παραθέτω ενα κείμενο για να καταλάβουν όσοι θέλουν και μπορούν τι σημαίνει και γιατί υπήρξε αύυξηση των επιδοτήσεων προς τους Δήμους.
Η απόδοση του 90% των τελών κυκλοφορίας στους δήμους από φέτος, που σημαίνει 420 εκ. ευρώ παραπάνω από ότι έπαιρνε μέχρι τώρα η Αυτοδιοίκηση, προορίζονται να καλύψουν το κόστος όλων των μέχρι σήμερα μεταφερθεισών ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ στους δήμους, όπως ρητά ο νόμος προβλέπει. Δηλαδή το κόστος της λειτουργίας των παιδικών σταθμών, των κοινωνικών υπηρεσιών, της συντήρησης των σχολείων, της συντήρησης των δρόμων, της λειτουργίας των αθλητικών κέντρων, της πολιτικής προστασίας καθώς και όλες τις δαπάνες μισθοδοσίας των 10.000 περίπου υπαλλήλων που μονιμοποιήθηκαν με βάσει το Π.Δ. 164!!!

Σημειωτέον ότι ακόμη και με την εφαρμογή αυτού του μέτρου, το οικονομικό έλλειμμα για την κάλυψη όλων αυτών των ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ είναι της τάξης των 320 εκ. ευρώ, και το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει διευκρινιστεί ποιος και πότε θα το καλύψει.

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ μπορεί να δουλεύει τους ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΣ. Παραθέτω ένα κείμενο για να καταλάβουν όσοι θέλουν και μπορούν τι σημαίνει αύξηση των επιδοτήσεων στους Δήμους.
"Η απόδοση του 90% των τελών κυκλοφορίας στους δήμους από φέτος, που σημαίνει 420 εκ. ευρώ παραπάνω από ότι έπαιρνε μέχρι τώρα η Αυτοδιοίκηση, προορίζονται να καλύψουν το κόστος όλων των μέχρι σήμερα μεταφερθεισών ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ στους δήμους, όπως ρητά ο νόμος προβλέπει. Δηλαδή το κόστος της λειτουργίας των παιδικών σταθμών, των κοινωνικών υπηρεσιών, της συντήρησης των σχολείων, της συντήρησης των δρόμων, της λειτουργίας των αθλητικών κέντρων, της πολιτικής προστασίας καθώς και όλες τις δαπάνες μισθοδοσίας των 10.000 περίπου υπαλλήλων που μονιμοποιήθηκαν με βάσει το Π.Δ. 164!!!

Σημειωτέον ότι ακόμη και με την εφαρμογή αυτού του μέτρου, το οικονομικό έλλειμμα για την κάλυψη όλων αυτών των ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ είναι της τάξης των 320 εκ. ευρώ, και το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει διευκρινιστεί ποιος και πότε θα το καλύψει."

Ανώνυμος είπε...

Και ανα ακόμη σχόλιο απο τον Πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ ΠΟΥ ΑΦΟΡΆ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΊΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ σε αυτά που έχει υποσχεθεί στους Δήμους.
"Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και Δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης, απαντώντας σε δηλώσεις του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Μαρκόπουλου και άλλων συναρμόδιων υπουργών για το τέλος παρεπιδημούντων, τόνισε τα εξής;



«Η αξιοπιστία στην πολιτική είναι κάτι που η κυβέρνηση οφείλει πάντα να ενθυμείται. Αφού πρώτα τελείως πραξικοπηματικά εξήγγειλαν στην ουσία την κατάργηση του θεσμοθετημένου πόρου του 2% για τους ΟΤΑ (πόρος που καταβάλλεται από τους πολίτες και όχι από το κράτος) στη συνέχεια δεσμεύτηκαν οι αρμόδιοι υπουργοί ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί χωρίς να βρεθεί τρόπος ισάξιας αναπλήρωσής του.



Τώρα επανέρχονται στην αρχική θέση τους πιεζόμενοι από συγκεκριμένες συντεχνίες εχόντων….



Επειδή την προσωπική μου αξιοπιστία δεν πρόκειται να τους τη χαρίσω, θέλω να τους ενημερώσω ότι, ή τηρούνται τα συμφωνηθέντα ή ας αναζητήσουν άλλο πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ για συνομιλητή τους…».