Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Πλήρως δηλητηριασμένη η κοιλάδα του Ασωπού, λέει το ΙΓΜΕ

Σχεδόν ένας χρόνος πέρασε από τότε που η viotia δεν ασχολείται επισταμένως με το πρόβλημα της μόλυνσης του Ασωπού. Τίποτε δεν έχει αλλάξει, για να μην πω ότι η κατάσταση έχει επιδεινωθεί. Είναι πλέον ή βέβαιο πως πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε το θέμα, α το ξαναπιάσουμε από την αρχή καθώς η λύση δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα, κυρίως τον υδροφόρο ορίζοντα, παρά τις φιλότιμες και μη προσπάθειες. Λοιπόν η viotia είναι και πάλι πίσω στην κοιλάδα του πατέρα της Σαλαμίνας και της Αίγινας, της Εύβοιας και της Νεμέας... Δείτε.
Πλήρως δηλητηριασμένη η κοιλάδα του Ασωπού, λέει το ΙΓΜΕ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μας απειλείς?

βοιωτός είπε...

It depends. Εσύ γιατί ενδιαφέρεσαι για το θέμα;


Ελπίζω να αστειεύεσαι...

Ανώνυμος είπε...

οι δήμαρχοι ο νομάρχης και οι βουλευτές του νομού μας τι κάνουν ΄΄οταν καποιοι παίζουν με την υγεία μας;;;

Ανώνυμος είπε...

Οι υπεύθυνοι του νομού πρέπει κάποτε να μιλήσουν. Τα ερωτήματα που θέλουν απάντηση είναι πολλά. Ποιος έχει την ευθύνη για την ασυδοσία που δημιούργησε το πρόβλημα? Σε ποια υπηρεσία ανήκουν και από ποιους εποπτεύονται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που πρέπει να λειτουργούν?
Τι έχει γίνει μέχρι σήμερα, ή τι έχει προγραμματιστεί να γίνει για την απορρύπανση? Το πρόβλημα είναι απ ότι φαίνεται πολύ μεγάλο και κανείς δεν δικαιούται να σιωπά απ όσους με την πολιτική τους έχουν συμβάλλει στην δημιουργία του.

Ανώνυμος είπε...

Η μελέτη απο το ΙΓΜΕ έγινε τέλος του 2007 εφ όσον δημοσιεύτηκε αρχές του 2008.
Απο τότε μέχρι σήμερα υπάρχουν νέα στοιχεία για να γίνει σωστή αξιολόγηση;
σε ένα χρόνο γίνονται πολλά είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο.