Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Για τον πεζόδρομο και τα στέγαστρα

Συνεχίζοντας για το Δημοτικό Συμβούλιο της 20ής Φεβρουαρίου στο θέμα υπ. αριθμ. 21 και κάτω από μια ουδέτερη ως ελλειπτική διατύπωση ανακαλύπτουμε ένα μείζον θέμα για την πόλη και τους δημότες. Δείτε.


21. Εξέταση αίτησης Σιδηρά Ευστ. - Τσιτσικλή Χρ. Ο.Ε. περί διαµόρφωσης
εξωτερικού κοινόχρηστου χώρου.
Πρόκειται για την αίτηση εκ μέρους της ιδιοκτησίας του καφέ DOLCE που βρίσκεται στον πεζόδρομο της Μπουφίδου για την κατασκευή στεγασμένου χώρου στο σημείο που σήμερα έχει τα "τραπεζάκια έξω".

Ο κ. Στάθης Σιδηράς ο οποίος είναι ο διαχειριστής του καφέ DOLCE με την αίτησή του αυτή προσφέρει μια μεγάλη υπηρεσία στην πόλη: ανοίγει τον φάκελο με τις αυθαίρετες κατασκευές στεγασμένων χώρων από τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε ολόκληρη τη Λιβαδειά.

Οι ιδιοκτήτες του DOLCE έχουν "δίκαιο εν αδίκω". Δηλαδή ζητούν και για την επιχείρησή τους όσα έχουν παρανόμως κεκτημένα οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες μπαρ στη Λιβαδειά. Η εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς που υπογράφεται από τον κ. Ιωάννη Αποστόλου, ως πρόεδρο της Επιτροπής Σχεδίου Πόλεως, είναι (αρνητική στην αίτηση της Σιδηρά Ευστ. - Τσιτσικλή Χρ. Ο.Ε. και επιτρέπει μόνο προστεγάσματα που ούτως ή άλλως υπάρχουν.Δείτε δώ την εισήγηση

ΚΟ/Ν. :1) Δήµαρχο Λεβαδέων 2)Αρµόδlο Αντιδήµαρχο(κο Αυγέρη) 3) Θεοδωράκη Μαρία
ΘΕΜΑ: Εξέταση αίτησης Σιδηρά Ε -Τσιτσικλή Χ. σΕ (Έγκριση διαµόρφωσης εξωτερικού κοινόχρηστου χώρου)

Μετά από εξέταση της υπ. αριθµ. 17798/08 αίτησης της Ο.Ε.
Σιδηρά Ε. -Τσιτσικλή Χ. από την επιτροπή Σχ. Πόλεως Λιβαδειάς στις 12/12/08 µε
παρουσία πέντε µελών, σχετικά µε την έγκριση διαµόρφωσης του εξωτερικού
κοινόχρηστου χώρου που ενοικιάζει όπως φαίνεται στο σχέδιο του Πολ.. Μηχανικού
Αλέξανδρου Υφαντή η επιτροπή εισηγείται οµόφωνα µε την κάτωθι πρόταση
διαµόρφωσης του εξωτερικού ενοlκιαζόµενου κοιν. χώρου επι της οδού Μπουφίδου :
Να επιτρέπονται µόνο οι κατασκευές κινητών προστεγασµάτων (τέντες) σύµφωνα µε το κτιριοδοµικό κανονισµό και µετά απο εξέταση της ΕΠΑΕ Νοµού. Όσον αφορά την οριοθέτηση του ενοικιαζόµενου εξωτερικού χώρου να επιτρέπονται µόνο κινητές κατασκευές ελαφρού τύπου και χαµηλού ύψους ( έως 1,20µ.).

Η σημερινή συζήτηση δίνει την ευκαιρία στο Δημοτικό Συμβούλιο της Λιβαδειάς και στις παρατάξεις να τοποθετηθούν σαφώς επί του θέματος που λόγω της άφρονος πολιτικής των δημοτικών αρχών έχει προσλάβει καταστροφικές διαστάσεις.
Ποια Λιβαδειά θέλουμε; Μια πόλη αυθαιρεσίας και κακογουστιάς όπου οι καταστηματάρχες επιβάλλουν την παράνομη θέλησή τους εις βάρος των υπολοίπων δημοτών; Ή μια Λιβαδειά που τηρεί τη νομιμότητα, η οποία εξυπηρετεί και τους περισσότερους πολίτες; Θα επανέλθουμε...
Δείτε κι αυτά.
Τα κινητά των αντιδημάρχων και το Δημοτικό Συμβούλιο της 20ής Φεβρουαρίου
Το Δημοτικό Συμβούλιο της 20ής Φεβρουαρίου

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ? ΗΗΗ ΜΗΠΩΣ ΤΙΣ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΕΤΑΕΙ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ? ΑΠΛΑ ΡΩΤΑΩ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ.

βοιωτός είπε...

Μην μετακυλίουμε τις υεθύνες στη γραφειοκρατία. Νομίζω ότι αν δεν θέλει ο Δήμος Λεβαδέων κανείς δεν μπορεί να αυθαιρετήσει...

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ. Κάποτε ανεβαίνοντας από το παλιό ΚΤΕΛ, περνούσαμε μπροστά από τις πόρτες του Ελικώνα για να πάμε στο Δημαρχείο. Τώρα κάνουμε μια μεγάλη περιφορά. Το ίδιο και απένατι, το ίδιο και στο πάνω μέρος της πλατείας: σταθερές κατασκευές, κόψιμο δέντρων, μόνιμο παρκάρισμα κατεστραμένων μοτοσυκλετών για "κράτημα" θέσεων στάθμευσης.
Αποτέλεσμα: ο δραστικός περιορισμός του [ήδη ελάχιστου] δημόσιου χώρου.
Όπως το πάνε, στο τέλος για να πας από την πλατεία στο Ζάπειο κάποιο μαγαζάτορες θα βάλουν και διόδια.
Καλή ιδέα !!! θα κονομάνε και από τα αυτοκίνητα που σουλατσάρουν στον πεζόδρομο.
Το ίδιο δεν συνέβει -συμβαίνει και στην Κρύα?
Απώλεια του δημόσιου χαρακτήρα της περιοχής και μετατροπή του πεζόδρομου δίπλα στην Έρκυνα σε πάρκινγκ και πίστα μοτοσυκλετών.
Και απορούμε μετά για το καμένο ΞΕΝΙΑ, ή [κατάντια] για τους βανδαλισμούς στο άγαλμα της Έρκυνας.
Μπορεί να μην γνωρίζουμε τους δράστες. Γνωρίζουμε όμως τους ηθικούς αυτουργούς: α)την δημοτική αρχή που διέλυσε την πόλη σε βαθμό που μας προσβάλλει βάναυσα και β) ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ που αδαμαρτύρητα τα καταπίνουμε, ως γνήσιοι υποτακτικοί.
ΥΓ. Αξίζει να δούμε τη στάση των πρώην ανταρτών και νυν βολεμένων της πλειοψηφίας.

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους κάποιος πρέπει να βάλει σειρά στον τσαμπουκά και την αυθαιρεσία κάποιων καταστηματαρχών στην Λιβαδειά. Η Δημοτική αρχή είναι βέβαια η μόνη αρμόδια και δεν μπορώ να τα καταλάβω γιατί δεν το προσπαθεί. Το πολιτικό κόστος που πιθανόν να φοβάται μάλλον το έχει εκτιμήσει λάθος.
Μια απόφαση που θα βάλλει σε σειρά τα πράγματα θα εκτιμηθεί απ όλους τους Λειβαδίτες αλλά και από τους ιδιοκτήτες των άλλων καταστημάτων που δεν κατασκευάζουν στέγαστρα και υφίστανται αθέμιτο ανταγωνισμό

Ανώνυμος είπε...

Ο Όργουελ αυτό το ονόμαζε newspeak. Η ιδιοποίηση - καταπάτηση του δημόσιου χώρου βαφτίζεται "διαµόρφωση
εξωτερικού κοινόχρηστου χώρου".

Προσέξτε τη διατύπωση της Επιτροπής Σχεδίου Πόλης: "Όσον αφορά την οριοθέτηση του ενοικιαζόµενου εξωτερικού χώρου να επιτρέπονται µόνο κινητές κατασκευές ελαφρού τύπου και χαµηλού ύψους". Μ' άλλα λόγια επιτρέπουν στο καφέ να αποκλείσει, να μαντρωσει δηλαδή, το τμήμα του δημόσιου χώρου που καταλαμβάνει! Και, φυσικά, οι τέντες θα γίνουν από διαφανές νάυλον, θα φτάνουν γύρω - γύρω μέχρι τις "κινητές κατασκευές ελαφρού τύπου και χαµηλού ύψους" και η "διαμόρφωση", το κλείσιμο δηλαδή, θα ολοκληρωθεί νομότυπα. Μετά είναι ζήτημα χρόνου οι τέντες να γίνουν διαφανή πετάσματα για αισθητικούς λόγους.

Υ.Γ. Το δεντράκι που είχαν κόψει το ξαναφύτεψαν;

Ανώνυμος είπε...

Άντε μπας και γίνει η πόλη μας ανθρωπινή, καιρός είναι να κατεδαφιστούν όλες αυτές οι αυθαίρετες κατασκευές.
Συνδημότες μου εάν δεν γίνει τίποτα θα επανέλθω με μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου (γι΄ όλους τους Δημόσιους και Δημοτικούς χώρους.
Βοιωτέ ο Ανώνυμος/η 2/20/2009 5:49 μμ έχει μεγάλο δίκαιο Αρμόδια αρχή είναι η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ , αλλά κι ο ΔΗΜΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ.

βοιωτός είπε...

Χαίρομαι που διαμορφώνεται μια καινούργια οπτική για το ζήτημα μέσα από τη viotia.

Μια νέα εκσυγχρονιστική οπτική. Θα επανέλθω...