Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Αναβλήθηκε για DOLCE στο Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς

Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Λιβαδειάς που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Φεβρουρίου.
Η συζήτηση της αίτησης των ιδιοκτητών του DOLCE, παρισταμένου του κ. Σιδηρά, για την διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου του καταστήματος τους στον πεζόδρομο της Μπουφίδου (δείτε εδώ Για τον πεζόδρομο και τα στέγαστρα) αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση ώστε να υπάρξει γνωμάτευση από τη νομική υπηρεσία του δήμου Λεβαδέων επί του ακανθώδους (και ασφαλώς καθαρά πολιτικής υφής) ζητήματος.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο πάντως διεφάνη ο σχηματισμός ενός μετώπου, το οποίο μάλλον θα αποτρέψει το ανοσιούργημα της καταστροφής, μετά την πλατεία ή τις πλατείες, και του πεζόδρομου της πόλης. Δεν θα γράψω πώς και από ποιους συγκροτείται αυτό το μπλοκ διότι περιμένω στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο με την ψήφο του να επιβεβαιώσει όσα ακούστηκαν στην αίθουσα.

Οσο για όσους και όσες τάχθηκαν υπέρ της μετατροπής του πεζόδρομου της Λιβαδειάς σε «μπεζεστένι» να σημειώσω αφενός ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι χώρος προώθησης συγγενικών συμφερόντων έστω κι αν η συγγένεια είναι πνευματική

Και αφετέρου ότι χρειάζεται υπερβολική αφέλεια για να θεωρεί κάποιος ή κάποια ότι συμπλέοντας (αντίθετα με τη λαϊκή εντολή) με τη δημοτική πλειοψηφία θα απολαμβάνει εσαεί μερίδιο εξουσίας. Τι γίνεται τώρα που η δημοτική αρχή παραμερίζει τους συγκυριακούς, ιδιοτελείς συμμάχους και προωθεί σε όλες τις επιτροπές τους δικούς της ανθρώπους για να επιτύχει τον απόλυτο έλεγχο των αποφάσεων; Ο θυμός δεν είναι καλός σύμβουλος ή αλλιώς «στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα».

Για τα τηλέφωνα των αντιδημάρχων (δείτε εδώ Τα κινητά των αντιδημάρχων και το Δημοτικό Συμβούλιο της 20ής Φεβρουαρίου) η δημοτική πλειοψηφία υπερψήφισε το ζήτημα με μόνο τον κ. Μητά και τον κ. Κοτσικώνα παρόντες στην ψηφοφορία από την αντιπολίτευση. Οι 4 αντιδήμαρχοι και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου λοιπόν εκτός της αποζημίωσης που εισπράττουν κάθε μήνα θα χρεώνουν τον Δήμο Λεβαδέων με 480 ευρώ ακόμη για έξοδα κινητής τηλεφωνίας (100 ευρώ ο κάθε αντιδήμαρχος και 80 ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου). Δεν σκέφθηκαν ίσως ότι με αυτά και λίγα επιπλέον χρήματα θα μπορούσε να ενοικιαστεί ένας αξιοπρεπής χώρος για το 1ο Νηπιαγωγείο Λιβαδειάς, λόγου χάριν (δείτε εδώ Μα δεν ντρέπονται λιγάκι και Οχι Ηλία Τζαμτζή για το 1ο Νηπιαγωγείο Λιβαδειάς).


Τέλος, με αφορμή την απένταξη ορισμένων έργων από τον ΘΗΣΕΑ και ειδικά των υδατοδεξαμενών στο περιαστικό δάσος της Λιβαδειάς και μετά από σφυροκόπημα των θέσεων του δημάρχου κ. Τσιφή από τους κκ. Μητά και Κοτσικώνα, που ζήτησαν την πάση θυσία κατασκευή των υδατοδεξαμενών με τη θέση της αντιπολίτευσης συντάχθηκε ο τέως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ηλίας Γκριτζάπης που εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον δήμαρχο Λεβαδέων για τα έργα περιβάλλοντος, για τη ΔΕΠΑΛ και για ό,τι άλλο υπήρχε πρόχειρο εκείνη τη στιγμή.

Η εκ νέου ηγετική εμφάνιση του κ. Γκριτζάπη, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω, δεν «αφήνει σε χλωρό κλαρί» τον διάδοχό του στην προεδρία του δημοτικού Συμβουλίου κ. Καλλιαντάση για τα λάθη στη διαδικασία, σε συνδυασμό με την εκπεφρασμένη πολλάκις (και την Παρασκευή στο Δ. Σ. εντονότερα) δυσαρέσκεια του τέως αντιδημάρχου κ. Ιωάννη Αποστόλου και την απουσία του τέως αντιδημάρχου κ. Νικ. Καφρίτσα δεικνύει ότι η κατάσταση στην παράταξη του κ. Τσιφή δεν είναι τόσο καλή όσο ο ίδιος ο δήμαρχος αφήνει να εννοηθεί και πως στην πρώτη κρίσιμη ψηφοφορία, όπως πιθανότατα θα συμβεί με την υπόθεση DOLCE, θα έχουμε διαφοροποιήσεις.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενα μικρό σχόλιο για την "ηγετική εμφάνιση" του κ. Γκριτζάπη.
Αντιγράφω ένα κείμενο:
Ηγέτης είναι
Αυτός που εμπνέει σεβασμό και δέος, καθώς η ηθική του ξεπερνά ηγετικά απωθημένα και εξουσιαστικά συμπλέγματα.. Αυτός που η ζωή,η προσωπικότητα και η δράση του αποτελούν παράδειγμα..
Αυτός που εξυψώνει τις παραδόσεις, τις τέχνες και τον πολιτισμό και γαλουχεί τις νέες γενιές μ' αυτά.. Αυτός που ως καθήκον και όραμα έχει την ευημερία των συνανθρώπων.
Σας φαίνεται για τέτοια ηγετική μορφή ο κ. Γκριτζάπης?

Ανώνυμος είπε...

ένα παραδειγμα ηγέτη που να ταιριάζει στο κείμενο του ανώνυμου υπάρχει;

Ανώνυμος είπε...

Τετοιους ηγέτες ειχε το ΠΑΣΟΚ και το πλήρωσε οπότε καλυτερα απομακρισμένοι για να πείσουμε οτι κατι καλό παει να γίνει με αρχηγο τον Γιωργο Παπανδρέου

βοιωτός είπε...

Να διευκρινίσω ότι το ρεπορτάζ κάνει λόγο για ηγετική εμφάνιση και όχι για ηγέτες. Είναι διαφορετική έννοια στα ελληνικά που εγώ γνωρίζω.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά τα πειράματα (πχ Ρούσσαρης, Τσιφής ) αυτά τα κακά αποτελέσματα θα έχουν για τη πόλη μας (ηγετική εμφάνιση από Γκριτζάπη) μήπως θέλει να τον κάνουμε και Δήμαρχο (έτσι δεν ξεκίνησε κι ο Μήτσος ) και να τ΄ αποτελέσματα.
«Τέλος τα αστεία Η Πόλη μας Θέλει Άξιο Δήμαρχο και Άξιο Δημοτικό Συμβούλιο»

Όσο για τα σκέπαστρα θέλω κι εγώ στον πεζόδρομο να βάλω μέσα το γάιδαρο μου (είναι και μουσικό είδος) και τώρα με τον τουρισμό θα έλθουν τουρίστες θα έχει κι αξία.

Ανώνυμος είπε...

άλλο ηγετική μορφή, άλλο ηγετική εμφάνιση.

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Γκριτζάπης δεν υπήρξε και ο καλύτερος Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου. Γι αυτό ας αφήσει τον κ. Καλιαντάση να μάθει. Τα τυχόν λάθη του, οφείλονται στην απειρία και όχι σε σκοπιμότητες.

Ανώνυμος είπε...

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ -ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ :

1. Από πότε οι ηγετικές μορφές έχουν ώς άμεση προτεραιότητα το διορισμό των παιδιών τους και μάλιστα σε διευθυντικές θέσεις ?

2. Από πότε οι ηγετικές μορφές απο τη μία ενδιαφέρονται για το περιβάλλον και από την άλλη σταματάνε μεν την ανακύκλωση, αλλά διατηρούν στις θεσεις τους εργαζόμενους της ΔΕΠΟΔΑΛ επιβαρύνοντας τους δημότες ?

Ανώνυμος είπε...

Και στην πλατεία Μοναστηρακίου
έλαβε τέλος η ασυδοσία των καταστηματαρχών - ως πότε οι ολίγοι θα πλουτίζουν εις βάρος των πολλών και, κυρίως, εις βάρος της ελευθερίας και της αισθητικής μας;
Οι Αθηναίοι το καταχάρηκαν.Μπράβο στον δήμαρχο, αν και έκανε το αυτονόητο!