Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Περίεργος καυγάς στο 1ο Λύκειο Λιβαδειάς

Εκδρομή, την πρώτη ανοιξιάτικη, είχε πάει σήμερα το 1ο Λύκειο Λιβαδειάς, όμως χθες ένα περίεργο επεισόδιο έλαβε χώρα στο προαύλιο του σχολείου.
Συγκεκριμἐνα γὐρω στις 13:00 το μεσημέρι της Δευτέρας νεαρό τσιγγανάκι, που μαρτυρίες θέλουν να είναι εν ευθυμία αν όχι κατάσταση μέθης (!!!), πλησίασε μαθητές της Α'τάξης του 1ου Λυκείου που βρισκόνταν στην αυλή του Λυκείου καθώς είχαν κενό. Ξαφνικά ο νεαρὀς τσιγγάνος, που με βάση τα εξωτερικά χαρακτηριστικά και το ύψος του έμοιαζε με παιδί ηλικίας 5ης ή 6ης Δημοτικού, επιτέθηκε με μπουνιές εναντίον ενός μαθητή και τον έριξε κάτω. Πριν οι άλλοι παριστάμενοι μαθητές προλάβουν να τους χωρίσουν ο μαθητής, πολύ μεγαλύτερος σε ηλικία και όγκο από τον επιτιθέμενο ανταπέδωσε τα χτυπήματα με τα χέρια αλλά τελικά οι ψυχραιμότεροι παρενέβησαν και το επεισόδιο σταμάτησε εκεί.

Σε λίγη ώρα κατέφθασε και η Αμεση Δράση με δυο περιπολικά, ο πατέρας του νεραού τσιγγάνου ενώ της γενικής κατάστασης επελήφθη ο διευθυντής του 1ου Λυκείου κ. Ευαγγελίου. Ο νεαρός τσιγγάνος, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι μέλος οικογενείας Ρομά που έχουν κατασκηνώσει στην περιοχή των Λυκείων της Λιβαδειάς...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο μικρός Αλία από την Αλβανία πάει πρώτη μέρα στο σχολείο.
στην παρουσίαση ο δάσκαλος τον ρωτάει ποιός κι από πού είναι.
- με λένε Αλία κι είμαι από Αλβανία, λέει ο μικρούλης.
Έξαλλος ο παιδαγωγός! του λέει ουρλιάζοντας.
- μην σε ξανακούσω, σε λένε Γιάννη κι είσαι Έλληνας.
πάει σπίτι ο μικρός, τον φωνάζει η μητέρα. -Αλία, έλα να φας. μούγγα ο μικρός. ξανά η μητέρα. -Αλια, έλα. ιχθύς ο μικρός. με τα πολλά της λέει.- δε με λένε Αλία, με λένε Γιάννη και είμαι Έλληνας.
τον πιάνει η κυρία τον μαυρίζει στο ξύλο.
έρχεται ο πατέρας απ τη δουλειά, τον φωνάζει.
-Αλία έλα να φάμε παρέα. τα ίδια ο Αλία. μια-δυό, τον απειλεί ώσπου λέει πάλι ο μικρός: -με λένε Γιάννη και είμαι Έλληνας.
ορμάει ο πατέρας και τον κάνει κατάμαυρο στο ξύλο επίσης.
Την άλλη μέρα, αγνώριστος μαύρος και πρησμένος στο σχολείο ο Αλία.
- Ποιός είσαι συ παιδί μου; ρωτάει ο δάσκαλος.
-είμαι ο Γιάννης κι είμαι Έλληνας, απαντά ο μικρός Αλία.
- και τι έπαθες κι είσαι κατάμαυρος;
-Δεν θα το πιστέψετε κύριε, με πιάσανε δυό Αλβανοί! και με μαυρίσαν στο ξύλο!!

Ανώνυμος είπε...

Οι καθηγητές τι κάνουνε;Οι φύλακες;

Ανώνυμος είπε...

αυτό που κάνουν πάντα