Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Οι 10 Μεγάλοι Βοιωτοί

Η μεγάλη συμμετοχή αλλά και οι πολλές προτάσεις, όπως βλέπετε εδώ, Οι 10 καλύτεροι και οι 10 χειρότεροι Βοιωτοί μας υποχρεώνουν να διαχωρίσουμε τους Βοιωτούς σε αρχαίους και νέους. Ξεκινάμε να αναδείξουμε τους μεγαλύτερους αρχαίους Βοιωτούς και θα συνεχίσουμε με τους νεώτερους.
Ψηφίστε αριστερά και συνεχίστε να στέλνετε τα ονόματα Βοιωτών που θεωρείτε ότι αξίζουν αναφοράς, ακόμη κι αν δεν βρουν θέση στον τελικό κατάλογο.
Μπορείτε να ψηφίσετε περισσότερους από έναν υποψηφίους και βαστείτε γιατί η ψηφοφορία είναι εξπρές, στην ουσία τριήμερη...

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι τα μυθικά πρόσωπα δεν έπρεπε να συμμετέχουν. Τέλος πάντων. Α, και σχετικά με τον Πλούταρχο, ελπίζω να είναι κατανοητό ότι ΔΕΝ αφορά τον Γιάννη, έτσι;

Ανώνυμος είπε...

θα ήταν καλύτερο βοιωτέ να μην μπαίναμε σ αυτό το παιχνίδι.
αφου όμως μπήκαμε θα ήταν καλύτερο επίσης και ίσως ναχε κι ένα νόημα, αν λέγαμε ποιόν θεωρούμε καλό,κακό,κακότερο κλπ, και γιατί.

Ανώνυμος είπε...

βλέπω ας πούμε στην ψηφοφορία την εταίρα φρύνη. έχει ενδιαφέρον γιατί ψηφίστηκε.

βοιωτός είπε...

Μέτοικε,
δεν υπάρχει διαχωρισμός μυθικών και ιστορικών προσώπων αλλά μπορούν να τον κάνουν οι αναγνώστες.

βοιωτός είπε...

Ναι, Ροζαλία αρχίζω εγώ.
Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο Επαμεινώνδας εκτός από την ιστορία άλλαξε για πάντα την πολεμική τέχνη με την εφαρμογή της λοξής φάλγγας. Η νίκη επί των Σπαρτιατών στα Λεύκτρα ήταν η πρώτη ήττα των Λακεδαιμονίων εκ του συστάδην και διαμόρφωσε νέες πολιτικές και στρατιωτικές συνθήκες στην Ελλάδα.
Πολλά μπορούν να ειπωθούν για τη σωφροσύνη και την εντιμότητα του Επ.

Ανώνυμος είπε...

ωραία. εγώ ψηφίζω την Αντιγόνη, που διατράνωσε την αντίσταση του ήθους, την πίστη στα ιερά και όσια, πέρα απ τους νόμους.

Ανώνυμος είπε...

Για τον Επαμεινωνδα συμπληρώνω οτι η μέθοδος της λοξής φάλλαγγας εξακολουθεί να διδάσκεται σε όλες τις στρατιωτικές σχολές του κόσμου ακόμα και σήμερα.

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΝΔΑΡΟΣ: ο μεγαλύτερος λυρικός ποιητής της αρχαίας Ελλάδας.
ΗΣΙΟΔΟΣ: δεύτερος σπουδαιότερος ποιητής μετά τον Όμηρο
ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ: Τα έργα του Ηθικά και Παράλληλοι βίοι έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και διδάσκονται σε όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου.
ΟΙΔΙΠΟΥΣ : Είναι γνωστός στους περισσότερους ανθρώπους παγκοσμίως. Αν δεν υπήρχε αυτός ίσως να μην υπήρχαν οι Σοφοκλής και Ευριπίδης.

Δύσκολη επιλογή.
Γιάννης

dimotispress είπε...

Τους 10 χειρότερους που τους έχεις για να ψηφήσω;;;

Ανώνυμος είπε...

Οι σημαντικά καλοί θαναι ευάριθμοι, δημοτηπρες. Οι άλλοι,θα χρειαστούν πολύ ύλη. γιαυτό ψήφισε καναν καλό, αν νομίζεις....