Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Οι 2 Βοιωτοί που συνέλαβαν τους 7 Σομαλούς πειρατές

Στην επιτυχή επιχείρηση σύλληψης των 7 Σομαλών πειρατών που προσπάθησαν προχθές 29 Μαρτίου να καταλάβουν το γερμανικό πετρελαιοφόρο FGS SPESSART στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Υεμένης μετείχε η φρεγάτα του Πολεμικού μας Ναυτικού ΨΑΡΑ. Οι πειρατές παραδόθηκαν από την ελληνική φρεγάτα στη γερμανική φρεγάτα FGS RHEINLAND PFALZ καθώς η απόπειρά της κατάληψης του γερμανικού πετρελαιοφόρου εξουδετερώθηκε με την άμεση κινητοποίηση της ευρωπαϊκής ναυτικής δύναμης EUFOR ATALANTA. Η φρεγάτα ΨΑΡΑ, που έπλευσε κατόπιν εντολής του διοκητού αρχιπλοιάρχου Παπαϊωάννου, αμέσως στην περιοχή του συμβάντος, σε συνεργασία με ελικόπτερα της ισπανικής φρεγάτας SPS VICTORIA ακινητοποίησε το πλοίο των πειρατών και η σύλληψη των δραστών ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την περίοδο της ελληνικής διοίκησης (παραδίδει στις 6 Απριλίου στηνΙσπανία) της ευρωπαϊκής ναυτικής δύναμης στα αφιλόξενα λόγω περατείας νερά του Ινδικού Ωκεανού.

Φυσικά, η Βοιωτία ήταν κι εκεί και μάλιστα σε επιτελικές θέσεις καθώς επικεφαλής της EUFOR ATALANTA είναι ο αρχιπλοίαρχος Αντώνης Παπαϊωάννου, ο οποίος κατάγεται από τη Λιβαδειά, ενώ κυβερνήτης της φρεγάτας ΨΑΡΑ είναι ο αντιπλοίαρχος Π. Λυμπέρης, που είναι γιος του πρώην Αρχηγού Στόλου και κατόπιν Α/ΓΕΕΘΑ Χρήστου Λυμπέρη, που ως γνωστόν έλκει την καταγωγή από την Ασκρη ή Παλαιοπαναγιά Θηβών.
Δείτε την επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου του Πολεμικού Ναυτικού (εδώ Οι 2 Βοιωτοί που συνέλαβαν τους 7 Σομαλούς πειρατές) για την επιχείρηση σύλληψης και παράδοσης των Σομαλών πειρατών, οι οποίοι λυμαίνονται την περιοχή στο Κέρας της Αφρικής και στων οποίων την αντιμετώπιση και τον περιορσιμό συνέβαλε αποφασιστικά η EUFOR ATALANTA υπό την ελληνική διοίκηση του Αντώνη Παπαϊωάννου.
ΥΓ: Μην λησμονούμε ότι και η ιατρός της φρεγάτας ΨΑΡΑ είναι Λιβαδίσσα όπως είχαμε γράψει εδώ.

9 σχόλια:

ΑΠΟΡΩΝ είπε...

Ερωτημα:
Ποσοι Λειβαδιτες -και πολυ περισσοτεροι οι υπολοιποι Βοιωτοι -γνωριζουν για την ναυτικη ιστορια του Κατσωνη;

ΜΑΘΗΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ είπε...

Οπως ειναι γνωστο, την περιοδο της κατοχης η Αντικυρα, που τοτε ηταν ουσιαστικα το επεινιο του Διστομου,ηταν τροπον τινα βαση εξορμησεως του ΕΛΑΝ με τον Καπεταν Ζαχαρια.
Οι παλιοι -και οι διαβασμενοι- ας μας ενημερωσουν περισσοτερο.Οπως και οι νεοι. Ας διαβασουν και να μας ενημερωσουν μεσω του μπλογκ.

ΑΜΒΡΥΣΣΕΥΣ είπε...

Ο Χρηστος Λυμπερης ηταν μεγαλος επιτελικος αξιωματικος με διορατικοτητα, αρχες, γνωσεις και πιστη στου προσωπικο του.Αν σκιαστηκε καπως ας οψονται οι ανιδεοι και οι ασχετοι και απο τις δυο πλευρες του πολιτικου φασματος.Ο Σημιτης για να μεταθεσει ευθυνες και η Δεξια για να φορτωσει τα ''κακα'' σε εναν ανακληθεντα απο το ΠΑΣΟΚ που δηθεν λειτουργουσε κομματικα. Αυτα τον Λυμπερη δεν τον ακουμπουν.

Ανώνυμος είπε...

Αντί να παραιτηθούν για το φιάσκο στα Ίμια τα φόρτωσαν όλα στον Λυμπέρη.

Λειβαδίτης είπε...

Οι περισσότεροι Λειβαδίτες βαριούνται να ψηφίσουν τον ένδοξο Κατσώνη τον ήρωα της πόλης μας και ρωτάς αν ξέρουν την ιστορία του;
Και στο μουσείο του
πρωι πρωι θα πήγαιναν....να σαι σίγουρος!

rozalia είπε...

στην ελλάς το παραιτούμαι δεν είναι χρηστική έννοια. υπάρχει μόνο στο λεξικό.

ΑΜΒΡΥΣΣΕΥΣ είπε...

Ειμαι σιγουρος οτι και ο γιος Λυμπερης θα ειναι αξιος σαν τον πατερα του. Αλλλα εχει δρομο μπροστα του και η αποστολη του ειναι αλλη. Καλες θαλασσες σε ολους τους ναυτικους μας και ο Αγιος Νικολαος διπλα τους.

Ανώνυμος είπε...

Ποιου σοι ειναι ο Παπαιωαννου;

ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ είπε...

Το ιδιο ερωτημα ισχυει και για την γιατρινα την κ. Ραπτη. Ειδα το ρεπορταζ του κ. Λουκα Δημακα στα ΝΕΑ. Μηπως ειναι απο το Διστομο και μενει Λειβαδια;πποιος ξερι και για τους δυο ας γραψει δυο πραγματακια.