Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Ελευθερία ή Θάνατος

Η ομιλία του καθηγητού Διεθνών Σχέσεων κ. Παναγιώτη Ηφαιστου, που εκφωνήθηκε ως πανηγυρικός για την 25η Μαρτίου 2009 στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον.
Ελευθερία ή Θάνατος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πανηγυρικός με τη διάσταση που αρμόζει, χωρίς λεονταρισμούς, εθνικοβλακισμούς και επί τέλους με Ρήγα. Συχνά ξεχνιέται σε τέτοιες περιπτώσεις ο μέγας οραματιστής. Γιατί άραγε;
Μπράβο στον κ. Καθηγητή.

Ανώνυμος είπε...

[..."Ξέρω πώς αυτοί οι άνθρωποι, που σείς αποκαλείτε πομπωδώς φιλέλληνες, με τους οποίους δεν θέλησα να μοιρασθώ την εξουσία
και να τεθώ υπό την κηδεμονία τους εγκαταλείποντας στα χέρια τους τη διακυβέρνηση της χώρας ,
δηλαδή τη διοίκηση του στρατού,
με διαβάλλουν,
όχι μόνο εδώ στην Ελλάδα,
όπου θα φροντίσω να μη παραμείνουν για πολύ καιρό,
αλλά και στην κυβέρνησή σας
και στον αρχιστράτηγο.
Ευτυχώς η εξοχότης του και οι υπουργοί σας έχουν αρκετή διορατικότητα για να καταλάβουν πώς δεν είμαι άνθρωπος των Ρώσων.
Εμείς οι Έλληνες έχουμε δύο φυσικούς εχθρούς. Τους Μουσουλμάνους από τους οποίους χάρη στη Γαλλία έχουμε απαλλαχτεί για πάντα, και τους Άγγλους που θα ήθελαν πολύ να περιβληθούν τη δύναμη της Βενετίας στην Ανατολή.
Ε, λοιπόν, το λέω και θα το ξαναλέω σε όποιον θέλει να το ακούσει.Από αυτούς τους δύο εχθρούς οι Άγγλοι είναι για μένα οι πιο επίφοβοι...]

[...Κατηγόρησε επίσης τους Άγγλους [...]ότι ακόμα και τη δολοφονία του θα επιθυμούσαν
για να αποδείξουν
" ότι είναι αδύνατον να κυβερνηθούν οι Έλληνες από δική τους ηγεσία και για να δημιουργήσουν στην Ευρώπη την εντύπωση πώς είναι απαραίτητη η αγγλοποίησή μας.
Δεν υπάρχει άλλος τρόπος , κατά τον Dawkins, να διατηρηθεί η ειρήνη στον κόσμο και να εμποδιστούν οι λαοί να εκλέξουν τους ηγέτες που εκείνοι προτιμούν, από την προσάρτηση του Μωριά στην βρεταννική αυτοκρατορία.

Δεν είμαι Μόσκοβος, είμαι Έλληνας"...]

Ιωάννης Καποδίστριας (από τη συνομιλία του με τον Bory de Saint-Vincent).

Ανώνυμος είπε...

Χρόνους πολλούς μετά την Αμαρτία που την είπανε Αρετή μέσα στίς εκκλησίες και την ευλόγησαν...
ΕΛΥΤΗΣ