Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Εργατικό ατύχημα στα Ασπρα Σπίτια

Τραυματίστηκε σοβαρά το πρωί της Τρίτης εργαζόμενος, αλβανικής καταγωγής, στην εργολαβία Κουτσούκη, στο εργοστάσιο της Αλουμίνιον της Ελλάδος. Το ατύχημα συνέβη όταν υποχώρησε σκαλωσιά με δύο εργαζομένους, οι οποίοι βρέθηκαν στο κενό. Κατά την πτώση τους ο ένας δεν χτύπησε πουθενά αλλά ο δεύτερος δεν στάθηκε το ίδιο τυχερός και υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Αμέσως με ασθενοφόρο της εταιρείας διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς και από εκεί στην Αθήνα καθώς η κατάστασή του κρίνεται από τους γιατρούς πολύ σοβαρή.
Της υπόθεσης έχουν επιληφθεί οι τοπικές αστυνομικές αρχές που διεξάγουν προανάκριση για το περιστατικό.

UPDATE ΩΡΑ:15:15
Από την ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ εξεδόθη πριν από λίγο η ακόλουθη ανακοίνωση.
«Η Αλουμίνιον ΑΕ ενημερώνει ότι σήμερα, Τρίτη 17 Μαρτίου 2009, στις 9.40 σημειώθηκε ατύχημα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας, σε χώρο όπου εργαζόταν προσωπικό της εργολαβικής εταιρείας « Σ.Κουτσιούκης», όταν ο εργαζόμενος Αγκάρι Ιωάννης, 40 ετών έπεσε από κινητή σκαλωσιά και υπέστη σοβαρές κρανιεγκεφαλικές κακώσεις.
Ο τραυματίας διακομίστηκε με το ασθενοφόρο της εταιρείας μας στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς. Παράλληλα, ενημερώθηκε το ΑΤ Διστόμου, που ξεκίνησε την έρευνα για τη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος καθώς και η Επιθεώρηση Εργασίας Λιβαδειάς. Η εταιρεία συνεργάζεται με τις αρχές και τον εργολάβο - συνεργάτη, προκειμένου να διευκρινισθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα.
Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε περαιτέρω λεπτομέρειες.
Πρώτιστος στόχος της εταιρείας μας είναι η διασφάλιση της υγείας και της σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων μας και η ενημέρωση της οικογένειας του εργαζομένου.

Θα σας ενημερώσουμε με σχετική ανακοίνωση, μόλις έχουμε στη διάθεσή μας περισσότερες λεπτομέρειες

Δεν υπάρχουν σχόλια: