Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Προσδεθείτε. Η κρίση είναι εδώ

Ολες οι πληροφορίες από την Αθήνα συγκλίνουν στο ότι η οικονομική κρίση άρχισε να χτυπά πλέον με σφοδρότητα την πραγματική ελληνική οικονομία. Απολύσεις, μεγάλες καθυστερήσεις πληρωμής υπαλλήλων σε εταιρείες υπέρανω πάσης υποψίας, πτώση τζίρου και καταβαράθρωση των κερδών σε συνδυασμό με ένα τρόπο ζωής που έχει οδηγήσει στα ύψη τις οικογενειακές δαπάνες συνθέτουν ένα τοπίο ζοφερό και παγιώνουν μια ανησυχία που πιθανότατα στις επόμενες εβδομάδες θα μετατραπεί σε δυσαρέσκεια και ίσως κάτι περισσότερο.

Ανησυχητικές είναι οι πληροφορίες και από τη Βοιωτία. Εκτός των ισολογισμών και των λογιστικών καταστάσεων τριμήνου που έκλεισε προχθές και όπου στις περισσότερες εισηγμένες ή απλώς μεγάλες επιχειρήσεις τα νούμερα επιτρέπουν αν δεν επιβάλλουν θρήνο και η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα αρχίζει να πλήττεται με απροσδιόριστες προς το παρόν συνέπειες.

Ηδη στην επαρχία Λιβαδειάς κυκλοφορούν βάσιμες φήμες για πρόβλημα ρευστότητας σε μεγάλη επιχείρηση με πολλούς εργαζομένους ενώ και άλλη μικροτέρη φέρεται ένα βήμα από την ανακοίνωση απολύσεων.
Γράψτε μας για την επιχείρηση που εργάζεστε για να σχηματίσουμε μια εικόνα της κατάστασης.

8 σχόλια:

βοιωτός είπε...

Η πρόβλεψη του Βοιωτού για τα επόμενα χρόνια περιλαμβάνει και τη μετεγκατάστση από τα μεγάλα αστικά κέντρα στην επαρχία πολλών από εκείνους που ονομάζουμε ετεροδημότες.
Ειδικά ηλικίες κάτω των 40 που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα θα επιστρέψουν στη Λιβαδειά και μέσα σε όλες τις δυσκολίες θα αποτελέσουν μια τονωτική ένεση για τον τόπο.

Ανώνυμος είπε...

στη επαρχία λιβαδειάς υπάρχει μεγάλη επιχείρηση που έχει να πληρώσει από το δεκέμβριο... και δεν είναι η μόνη υπάχρουν κι άλλες με προβλήματα... και καθημερινά κλείνουν μαγαζιά...

Ανώνυμος είπε...

Νο money, no honey.

rozalia είπε...

,,'οσο ψηλότερα ανεβαίνει η μαιμού,
τόσο καλύτερα φαίνεται ο κώλος της.

Ανώνυμος είπε...

Τα κανόνια στον πεζοδρομο τα ακούτε? οχι ακόμα ε?

Φίνος φιλμ είπε...

" Ο παράς κι ο φουκαράς".

ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ ΠΟΙΗΤΗΣ είπε...

O έλεγχος σε εξέλιξη
ζητά πολιτιστική εξέλιξη
σε ισόπεδο διάβαση...Π.Τ.

ΜΠΑΜΠΗΣ είπε...

ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΠΡΙΜ ΣΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΔΕΝ ΔΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ. ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΤΗΚΕ
ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΙΝ...