Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Η πρόταση της Νομαρχίας Βοιωτίας για το Δημαρχείο της Λιβαδειάς

Ενώ, όπως πρώτη η viotia αποκάλυψε (Μεταστέγαση του Δημαρχείου της Λιβαδειάς;), ελήφθη απόφαση για τη μεταστέγαση του Δημαρχείου Λιβαδειάς, ενώ δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για την ενοικίαση του νέου κτηρίου και ενώ ο μειοδότης εμφανίστηκε και αναμένεται το πόρισμα της Επιτροπής Καταλληλότητας για την οριστική μεταφορά του στην παλαιά έδρα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας, το γνωστό οίκημα ιδιοκτησίας χήρας Καρατζά...

Ο νομάρχης Βοιωτίας κ. Κλέαρχος Περγαντάς υπέβαλε αιφνιδιαστικά πριν από το Πάσχα την πολυαναμένομενη πρότασή του για πώληση τμήματος του Διοικητηρίου Βοιωτίας στον Δήμο Λεβαδέων ώστε να στεγαστεί το Δημαρχείο της βοιωτικής πρωτεύουσας.

Η πρόταση είναι λογική: η ΝΑΒ πωλεί 2.500 τ.μ. (και με 110 τ.μ. υπόγειο) στην τιμή του 1.300.000 ευρώ. Βέβαια το τμήμα των 2.500 τ.μ. αυτό είναι ημιτελές και σύμφωνα με υπολογισμούς για να ολοκληρωθεί η μετατροπή σε λειτουργικό στρατηγείο αναγκαίο για τη λειτουργία του Δήμου Λεβαδέων θα απαιτηθούν επιπλέον 900.000 ευρώ (που δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή). Το τελικό κόστος υπολογίζεται στα 900 ευρώ/τ.μ. Σχεδόν όλοι πάντως συμφωνούν ότι η πρόταση είναι συμφέρουσα, μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων του Δήμου Λεβαδέων και μπορούμε να διακινδυνεύσουμε την πρόβλεψη ότι θα γίνει αποδεκτή (αν δεν αλλάξει κάτι ή αν δεν υπάρξουν "ψιλά γράμματα").

Ενα ακόμη ζήτημα είναι ο χρόνος που θα απαιτηθεί για να γίνουν οι εργασίες που θα καταστήσουν λειτουργικό το νέο Δημαρχείο Λιβαδειάς και ο οποίος υπολογίζεται στα 2 έτη (λαμβάνοντας υπόψιν τους ελληνικούς ρυθμούς). Μέχρι τότε τι γίνεται; Η λύση που διαφαίνεται -χωρίς τίποτε μέχρι στιγμής να είναι βέβαιο- είναι η μετεγκατάσταση προσωρινά στο κτήριο της οδού Σοφοκλέους ώστε να μειωθούν τα ενοίκια που καταβάλλει αυτή τη στιγμή ο Δήμος Λεβαδέων και τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν να χρησιμοποιηθούν για τη διαμόρφωση του νέου Δημαρχείου στο Διοικητήριο της Βοιωτίας.
Να σημειώσουμε ότι η viotia είχε υποδείξει πριν από πολύ καιρό αυτή τη λύση ως την πλέον ενδεδειγμένη για το δημόσιο συμφέρον. Δείτε...
Το διοικητήριο και το δημαρχείο της Λιβαδειάς

4 σχόλια:

Εύα είπε...

Καλή η πρόταση.Τίμια, καθαρή και συμφέρουσα. Σαν συνοικέσιο.
Να δόύμε τώρα τι θα πουν κι οι ...συγγενείς της νύφης,
αφού τη νύφη στα συνοικέσια δεν την ρωτάει κανένας.

Ανώνυμος είπε...

Τόσο καλή που αναρωτιέσαι τι κρύβεται πίσω της;

Ανώνυμος είπε...

Άμα θες να αλλάξεις σπίτι
βρίσκεις ένα που να σουκάνει και πας όταν μπορ΄΄εσεις.
Δεν πας πρωτα σε ε΄να άλλο ,
για λίγο και μετά πας στο κανονικό.
που το'χετε δει αυτό ρε;

Ανώνυμος είπε...

Σ΄ όλη την Ελλάδα και οι πάλε παλαιές Κοινότητες έχουν και είχαν ένα κεραμίδι που λέει ο Λαός μας δικό τους.
Εμείς τι το θέλουμε Τώρα που θα φορολογηθεί όλη η Ακίνητη περιουσία, συμφέρει το Ενοίκιο, και δεν πληρώνεις φόρο και παίρνεις και προμήθεια.