Κυριακή 24 Μαΐου 2009

Ο Τόγιας για τα δικαιώματα

Ο Τόγιας για τα δικαιώματα

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αποσπάσματα από ερώτηση στη βουλή του βουλευτή Ροδόπης Γιώργου ΠΕΤΑΛΩΤΉ στις 7-5-09 http://giorgospetalotis.blogspot.com/2009/05/blog-post_3189.html
Βαρεθήκαμε τις αντιγραφές

βοιωτός είπε...

Τι να κάνει ο Βασίλης; Να διατυπώσει δική του θεωρία για τα δικαιώματα;

μιχάλης είπε...

Μη μου τον Βασίλη πειράζετε...Μια ζωη αντιγραφες.ΓΙΩ ΡΓΟ γΕΡΑ με Τογια ποτε ξανα!!

βοιωτός είπε...

Είσαι ο παλαιός Μιχάλης;

Ανώνυμος είπε...

φίλε βοιωτέ
Στο δημοτικό λέγαμε να τα πει με δικά του λόγια.
Στο Γυμνάσιο και Λύκειο λέγαμε να τα πει με φιλολογικές προτάσεις χρησιμοποιώντας πρόλογο, κύριο θέμα και επίλογο.
Στο πανεπιστήμιο και μεταπτυχιακές σπουδές λέγαμε να αναφέρει τις πηγές που τα πήρε.
Ενώ ο φίλος μας ο βοιωτός καθημερινά φάτσα κάρτα μας λέει :
Μην αντιγράφετε κείμενα από το viotia.blogspot.com χωρίς την άδεια του διαχειριστού.
Σκέπτεσαι να το σβήσεις το σλόγκαν αυτό;

βοιωτός είπε...

Εχεις δίκιο αν είναι έτσι. Κατά τη γνώμη μου όμως υπάρχει περίπτωση να είναι θέσεις του ΠΑΣΟΚ που τις έχουν επεξεργαστεί όλοι μαζί και τις χρησιμοποιούν από κοινού.Σε όλες τις περιπτώσεις, αν η διατύπωση είναι του Πεταλωτή, κακώς ο Βασίλης παίρνει αποσπάσματα αλλά μην περιμένεις κάθε βουλευτής να κατεβάζει δική του πλατφόρμα. Δεν αφήνει και το κόμμα άλλωστε.

Ανώνυμος είπε...

Δέχομαι τις εξηγήσεις και επισημαίνω:
Αν παρουσιάζεις μία εργασία άλλου λέμε ότι αναφέρεις το όνομά του, αν προσπαθείς να την περάσεις ως δική σου λέμε ότι είναι κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και εάν παράλληλα είσαι βουλευτής και δεν έχεις την ικανότητα, εσύ ή οι συνεργάτες σου, να γράψετε ένα σωστό και αυτούσιο κείμενο λέμε ότι δεν αξίζετε γι αυτή τη δουλειά.
Τέλος εάν το έχεις ξανακάνει και στο έχουν υποδείξει και εξακολουθείς να το κάνεις αυτό το λέμε επιεικώς απαράδεκτο.
Αν έγραφε ¨σύμφωνα και με αντίστοιχη ερώτηση του Γ. Πεταλωτή¨ δεν θα υπήρχε πρόβλημα.
Ξανα ρίξε μια ματιά στο δικό σου copyright στο οποίο συμφωνώ απόλυτα και θυμήσου με ποια αφορμή το έγραψες. (!!!) Την έχω πατήσει και εγώ όπως και εσύ γι αυτό το θυμάμαι το περιστατικό.
φίλε βοιωτέ
Πολλά γράφονται τα περισσότερα τα ξεχνάμε ευτυχώς που υπάρχει και η καλύτερη σελίδα στα blogs που είναι η αρχειοθήκη και η δική σου είναι πολύ καλή κράτησέ την.

ένας πολύ παλιός αναγνώστης

βοιωτός είπε...

Οκ.
Ας περιμένουμε να δούμε τι θα πει ο Τόγιας.

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ
μη περιμένεις να απαντήσει ο κος βουλευτής διότι:
Υπάρχουν πολλοί τρόποι σε ένα κείμενο 3-4 γραμμών να αλλάξεις την διατύπωση χωρίς να αλλοιώσεις το νόημα. Δεν μιλάμε για ένα σύνθημα που το αναφέρουμε αυτούσιο, ούτε για κείμενο με συγκεκριμένες και καθοριζόμενες θέσεις. Άλλωστε το να επαναλαμβάνεις τα ίδια λόγια πχ του προέδρου είναι κουραστικό διότι ο κόσμος τα έχει ξανακούσει και ζητά κάτι το διαφορετικό.
Αυτό το λάθος το κάνουν πολλά στελέχη όλων των παρατάξεων και οφείλεται στην έλλειψη ικανότητας, χρόνου ή και σε αδιαφορία. Όμως είναι ντροπή και τελικά αποβαίνει σε βάρος τους.
Υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα που έχουν την ικανότητα αυτής της προσαρμογής και άλλα που προσλαμβάνουν συνεργάτες που έχουν αυτή τη ικανότητα. Το κακό είναι ότι δεν ψηφίζουμε τους συνεργάτες. Το ερώτημα είναι ποια πολιτικά πρόσωπα έχουν αυτή την ικανότητα .
Ο αγαπητός μας βουλευτής
το κείμενο αυτό το έστειλε πριν λίγες ημέρες ( 21-5-09) σε άλλο blog της βοιωτίας και του έγινε η ίδια παρατήρηση. Αντί να το διορθώσει το διατήρησε ως έχει. Είναι δικαίωμά του να αδιαφορεί στην κριτική και στις παρατηρήσεις των αναγνωστών. Είναι δικαίωμά του καθημερινά να μας δείχνει το μέγεθος της αλαζονείας του, προσπαθώντας να περάσει το μήνυμα ότι είναι ο αρχηγός. Αλλά είναι και δικαίωμα των αναγνωστών να ασκούν κριτική και να επισημαίνουν τα μειονεκτήματα υπεροπτικών ατόμων.
Παλιός αναγνώστης