Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Πρόβλημα και λύση για τη στροφή της ΕΥΔΑΠ

Συνεχίζονται οι αλλεπάλληλες εκτροπές αυτοκινήτων στο 17.200 χλμ της Εθνικής Οδού Λιβαδειάς-Δελφών, στην περιβόητη στροφή της ΕΥΔΑΠ. Την προηγούμενη Τρίτη είχαμε θανατηφόρο δυστύχημα με θύμα έναν αλβανικής καταγωγής άνδρα ενώ και δύο γυναίκες "έφυγαν" με το αυτοκίνητό τους εκτός οδού και νοσηλεύονται τραυματισμένες.
Το πρόβλημα της στροφής της ΕΥΔΑΠ, το οποίο ανέδειξε η viotia (Η στροφή της ΕΥΔΑΠ), απασχολεί πλέον ολόκληρη την Δυτική Βοιωτία και Φωκίδα καθώς βρίσκεται στον μοναδικό δρόμο που συνδέει σημαντικός τουριστικούς προορισμούς όπως τους Δελφούς, το Γαλαξίδι και την Αράχωβα με την Αθήνα.
Και φυσικά η κατάσταση αυτή δεν είναι δυνατόν να διαιωνίζεται καθώς ο φόρος αίματος είναι τεράστιος.
Η viotia είναι σε θέση να γνωρίζει ότι με εντολή του ΥΠΕΧΩΔΕ και της αρμόδιας για τις εθνικές οδούς ΔΕΣΕ μέχρι τέλους Ιουνίου θα έχει δοθεί λύση στο πρόβλημα, που οι μηχανικοί εντοπίζουν στην ολισθηρότητα του οδοστρώματος. Θα έχει δηλαδή επιστρωθεί η στροφή της ΕΥΔΑΠ με το κατάλληλο αντιολισθητικό που θα περιορίζει κατά το δυνατόν τις επιπτώσεις από την παρωχημένη χάραξη της εθνικής οδού Λιβαδειάς-Δελφών στην περιοχή αυτή.
Και ασφαλώς (φανταζόμαστε ότι) θα αλλάξει και η σήμανση με τα όρια ταχύτητας, που όπως είναι σήμερα από μόνα τους οδηγούν σε ατύχημα καθώς με διαφορά μερικών μέτρων επιτρέπουν ανώτατο τα 90 χλμ. και αμέσως μετά τα 50 χλμ.!!!
Και θα απομακρυνθούν από τον δρόμο οι πυλώνες της ΔΕΗ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: