Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Στερεοελλαδίτικες παρουσίες στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά

Στήριξε τον πρωθυπουργό, υπενθύμισε τις βασικές πολιτικές αρχές της Νέας Δημοκρατίας και άρθρωσε έναν μοντέρνο όσο και σαφή ιδεολογικό λόγο ο Αντώνης Σαμαράς με την ομιλία του στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας "Κωνσταντίνος Καραμανλής" ενώπιον 1.000 κομματικών στελεχών το βράδυ της Δευτέρας.

Ο υπουργός Πολιτισμού τόνισε ότι ιδεολογία μας είναι φιλελεύθερη και κοινωνική ταυτόχρονα. Είναι η σύνθεση ενός φιλελευθερισμού με κοινωνικό πρόσωπο: Ο κοινωνικός φιλελευθερισμός" και συνέχισε εξειδικεύοντας ότι "ο κοινωνικός φιλελευθερισμός δίνει προτεραιότητα σε τρία πράγματα: Στην Παιδεία και στον Πολιτισμό, στην Μεσαία τάξη και στην Ανταγωνιστικότητα" για να καταλήξει: "Η Παιδεία, ο Πολιτισμός, η Μεσαία τάξη και η Ανταγωνιστικότητα συμπληρώνονται από ακόμα μια έννοια-κλειδί: την κοινωνική συνοχή".

Ξεκάθαρη και πολυσήμαντη ήταν η αναφορά του στον πατριωτισμό:"Ο πατριωτισμός είναι προϋπόθεση κοινωνικής συνοχής, αυτοπεποίθησης, ασφάλειας και ειρηνικής συνεργασίας με τους άλλους λαούς. Αν χάναμε ποτέ την εθνική μας ταυτότητα θα μετατρεπόμασταν σε συνονθύλευμα τοπικισμών, χωρίς κοινές αναφορές, χωρίς συνεκτικούς δεσμούς, χωρίς αλληλεγγύη μεταξύ μας. Η ελληνική κοινωνία έχει πολύ ισχυρά στοιχεία συλλογικής ταυτότητας κι έχει κάθε λόγο να νιώθει υπερήφανη γι’ αυτά", είπε ο Μεσσήνιος πολιτικός που αναγνώρισε ως πολιτικό πρόταγμα της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας τις μεταρρυθμίσεις, τις μεγάλες και ριζικές αλλά και προσεκτικές μεταρρυθμίσεις που ισχυροποιούν παρά διαλύουν τον κοινωνικό ιστό.

Η ιδεολογική ταυτότητα και το πολιτικό πρόταγμα της Νέας Δημοκρατίας βρίσκουν την κοινωνική τους αναφορά στη μεσαία τάξη της χώρας που είναι η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας και η μεγάλη πλειοψηφία του εκλογικού σώματος, υποστήριξε ο Αντώνης Σαμαράς.

Για την εξέλιξη της Ευρωπαίκής Ενωσης η άποψη που διατύπωσε είναι ότι"... θέλουμε την Πολιτική Ένωση της Ευρώπης, δηλαδή τη σύγκλιση, όχι την ισοπέδωση των εθνών της, των λαών της και των πολιτισμών της. Θέλουμε τα εθνικά κράτη της πρωταγωνιστές, όχι «παρίες» της Πολιτικής Ολοκλήρωσης" ενώ τάχθηκε υπέρ της πλήρους ένταξης της Τουρκίας στην Ενωση υπό την προϋπόθεση της πλήρους συμμόρφωσής της με το κοινοτικό κεκτημένο.

Τέλος, απαντώντας εμμέσως στον Γιώργο Παπανδρέου, ζήτησε κάτι πιο τολμηρό από την "πράσινη ανάπτυξη" και επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ για τα πεπραγμένα του τη δεκαετία του '70 αλλά και τα σημερινά. Εκλεισε καταχειροκροτούμενος δηλώνοντας πεπεισμένος ότι θα κερδίσει εκείνος που θα προσφέρει ελπίδα στον λαό και με ένα στίχο με Οδυσσέα Ελύτη: "Να προτρέχει του χρόνου, ο χτύπος της καρδιάς μας!"


Στην ομιλία Σαμαρά, που ορθώς εκτιμήθηκε ως δυναμική κατάθεση υποψηφιότητας για την αρχηγία της κεντροδεξιάς μετά την αποχώρηση του Κώστα Καραμανλή, παρευρέθησαν 70 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος -μεταξύ των οποίων 15 υπουργοί και υφυπουργοί.
Από τη Βοιωτία ήταν εκεί ο Ευ. Μπασιάκος και ο Ανδρέας Κουτσούμπας, από τη Φθιώτιδα ο Χρήστος Σταϊκούρας και ο Ηλίας Καλλιώρας, από τη Εύβοια ο Αναστάσιος Λιάσκος.
Το παρών έδωσαν ο υπουργός Τουρισμού Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος (Εύβοια) και ο Ιωάννης Μπούγας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης από τη Φωκίδα.

Δείτε εδώ ολόκληρη την ομιλία Σαμαρά.
Η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά

8 σχόλια:

Εωσφόρος είπε...

Να προτρέχει...της Ντόρας ο χτύπος της καρδιάς μας...
ήθελε να πεί, αλλά μετά κατάλαβε ότι με τέτοιους στίχους Νόμπελ δεν παίρνεις. Ούτε και αρχηγία κόμματος.

Ανώνυμος είπε...

gia soy re boiote me thn dejia soy

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ενδιαφέρον και ενημερωτικό!!!!Για να ξέρουμε και μεις πως να κινηθούμε δηλαδή.

Ανώνυμος είπε...

Σωστά

Ανώνυμος είπε...

Αρχίσαν τα γνωστά παπαγαλάκια του Παπαγγελή θάρθει δεν θάρθει ο Σαμαράς για την κορδέλα στις επισκευές του μουσείου Χαιρώνειας.Πάλι φιέστες θα χουμε με κοντομάνικα συτή τη φορά. Που έφτιαξε η Νέα Δημοκρατία..

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ ανώνυμε , οι υπουργοί πάνε στα εγκαίνια έργων όχι στις επισκευές

Ανώνυμος είπε...

Καλός είναι ο Σαμαράς αλλα άμα ποτέ γίνει πρωθυπουργός δεν φοβάται κανέναν .....Συμπιλίδη;

Φίνος φιλμ είπε...

"-δεν μου λες, άκουσα καλά; είπε σκάσε Αντωνάκη;!
- όχι κύριε ,είπε σκάσε Αντωνάκη ΜΟΥ!
- α, πάλι καλά..."
(Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα).