Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Μέσω Facebook λάμβανε οδηγίες η 26χρονη που αποπειράθηκε να εκβιάσει γιατρό στη Λιβαδειά

Πριν από 10 περίπου ημέρες γνωστός γιατρός της Λιβαδειάς κατέφυγε στην Αστυνομία όπου κατήγγειλε ότι έλαβε απειλητική/εκβιαστική επιστολή. Σε αυτή ο άγνωστος αποστολέας ζητούσε από τον γιατρό να τοποθετήσει σε φάκελο 1.000 ευρώ και να τα αφήσει σε κεντρικό σημείο της πόλης και συγκεκριμένα σε κάδο απορριμμάτων.

Σε αντίθετη περίπτωση ο άγνωστος απειλούσε ότι θα προβεί σε εμπρησμό κτηρίου στην πόλη στο οποίο ο Λιβαδείτης γιατρός κατέχει διαμερίσματα.

Αμέσως επελήφθη το Τμήμα Ασφαλείας που αφού προσημείωσε τα χαρτονομίσματα των 1.000 ευρώ τα τοποθέτησε στον φάκελο. Με τη συνεργασία του εκβιαζόμενου γιατρού ο φάκελος τοποθετήθηκε στο υποδειχθέν από τον εκβιαστή σημείο.
Μετά οι αστυνομικοί ανέμεναν την εμφάνιση του κακοποιού. Δεν χρειάστηκε να περιμένουν πολύ (σε αντίθεση με εμάς, θα έλεγε ένας αναγνώστης της viotia τώρα, εντάξει τελειώνω) παρά έως την περασμένη Παρασκευή.
Ομως ο τρομερός, θρασύς και αδίστακτος κακοποιός που όλοι περίμεναν δεν έμοιαζε καθόλου με τα στερεότυπα: Μια νεαρή κοπέλα 26 χρόνων, κάτοικος Λιβαδειάς και Λιβαδείτισσα, πλησίασε με προφυλάξεις τον κάδο των απορριμμάτων, πήρε τον φάκελο και τη στιγμή που ετοιμαζόταν να αποχωρήσει εμφανίστηκαν οι αστυνομικοί που την συνέλαβαν με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα στην τσάντα της.
Η 26χρονη ομολόγησε την πράξη της αμέσως. Μάλιστα επικαλέστηκε οικονομικά προβλήματα αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ισχυρίστηκε πως το όλο σχέδιο του εκβιασμού, τόσο ως σύλληψη όσο και ως εφαρμογή, επεξεργάστηκε δικτυακά μαζί με άτομο που γνώρισε τυχαία μέσω του Facebook, και το οποίο παρείχε τις απαραίτητες… επιχειρησιακές συμβουλές αλλά και την αναγκαία ψυχολογική υποστήριξη.
Η νεαρή κοπέλα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα που όρισε τακτική δικάσιμο.

Η υπόθεση, αν και δεν είναι πρωτοφανής, είναι οπωσδήποτε εντυπωσιακή για τα δεδομένα μιας μικρής επαρχιακής πόλης όπως η Λιβαδειά και οδηγεί σε απαισιόδοξες σκέψεις για την κοινωνία που οικοδομούμε όλοι μας, με τις πράξεις ή τις παραλείψεις μας.

Επιπροσθέτως, στη συζήτηση εισέρχονται/επανέρχονται οι νέες τεχνολογίες, το internet και οι σύγχρονοι τρόποι επικοινωνίας και ειδικά τα κοινωνικά δίκτυα -στην υπόθεσή μας το Facebook διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο- που όπως όλα τα επιστημονικά/τεχνικά επιτεύγματα είναι ουδέτερα ηθικά: όπως λέει το πιο γνωστό παράδειγμα με το μαχαίρι μπορείς να κόψεις ψωμί ή να σκοτώσεις. Με το Facebook μπορείς να περάσεις ευχάριστα το βράδυ σου επικοινωνώντας με γνωστούς και αγνώστους ή να λάβεις συμβουλές για να οργανώσεις ένα εκβιασμό!!!
Η χρήση του εναπόκειται στο άτομο…

8 σχόλια:

ΑΛΗΘΕΙΑ είπε...

ΚΟΥΦΟ κατι αλλο συμβαινει με τον γιατρο και την κοπελια. Ειναι μιση η αληθεια. Καθολου βεβαια καλο,αλλα στο face book μπαινουν και ανοητοι,ομως εδω κατι αλλο υπαρχει. Θα μαθουμε την αληθεια?

rozalia είπε...

βοιωτέ, ...έλαβε λες, απειλητική- εκβιαστική επιστολή...
υπάρχει θέμα μάλλον.

Ανώνυμος είπε...

Τίποτα δεν συμβαίνει. Απλά η κοπέλα ακολούθησε αυτο το δρόμο για έυκολο κέρδος. Το σκέφτεστε να μην την είχαν πιάσει πόσες φορές θα τα έπαιρνε απο τον γιατρό;

Ανώνυμος είπε...

ΣΚΕΠΤΟΜΕ αντιθετα γιατι ο γιατρος δεχθηκε τον εκβιασμο ωστε να δωσει τα χρηματα. Οχι οτι εκανε καλα η μικρα... καθολου καλα.. αθλια. Ομως ολη την αληθεια,ποιος θα την αναφερει?δεν πιστευω την αλλη μιση αληθεια. ΤΟ FACE BOOK δεν εχει ανοητους.

Ανώνυμος είπε...

ρε ανώνυμε τί είπες τώρα; Εσύ δηλαδή συμπέρανες ότι ο γιατρός έδωσε τα λεφτά; Αν τα είχε δώσει δεν θα είχε συλληφθεί η κοπέλα. Τα λεφτά τα προσημειώνει η Αστυνομία τα τοποθετεί, παρακολουθεί και συλλαμβάνει.

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ συγχαρητήρια. Το έβαλε ο Παπαδάκης στο Καλημέρα Ελλάδα.

βοιωτός είπε...

8.42
Δεν το είδα αλλά θα μάθω. Tnx.

Εωσφόρος είπε...

Απαλλάσσεται λόγω...βλακείας.