Τρίτη 26 Μαΐου 2009

To Δημοτικό Συμβούλιο της 25ης Μαΐου 2009

Προ ημερησίας διατάξεως επικεντρώθηκε το ενδιαφέρον στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρ. Παλαιολόγο να θέτει από τη δική του πλευρά 4 μεγάλα θέματα που έχει αναδείξει και η viotia.

Πρώτο τέθηκε το ζήτημα των πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς που η viotia είχε αποκαλύψει εδώ Τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς .

Η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Λεβαδέων κατέστησε σαφές ότι σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και το Ελεγκτικό Συνέδριο θεωρεί ότι τα πρακτικά πρέπει να τηρούνται και να απομαγνητοφωνούνται από υπαλλήλους τους Δήμου. Για το ζήτημα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ Τσιφή και Παλαιολόγου ο δήμαρχος Λεβαδέων ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει ζήτημα πρακτικών καθώς ό,τι ειπώθηκε ειπώθηκε από ραδιοφωνικό σταθμό.

Στο θέμα παρενέβη ο κ. Γκριτζάπης που επισήμανε ότι υπάρχει πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης με 100% κάλυψη εξόδων όχι μόνο για την μαγνητοφώνηση και απογμανητοφώνηση αλλά και ανάρτηση του ηχητικού στοιχείου στο διαδίκτυο ώστε να είναι προσβάσιμη σε όλους τους πολίτες. Εν πάση περιπτώσει εκείνο που ενδιαφέρει είναι ότι ο Δήμος θα εκπαιδεύσει υπαλλήλους για την ανάληψη του πραγματικά επίπονου έργου της τήρησης των πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η δεύτερη προ ημερησίας διάταξης ερώτηση του κ. Παλαιολόγου αφορούσε τις διαφημιστικές πινακίδες και τη δημοπρασία για την εκμετάλλευσή τους .
Εσείς έχετε ήδη ενημερωθεί εδώ Σκιά σκανδάλου στον δήμο Λεβαδέων με διαφημιστικές πινακίδες για τα γεγονότα. Το μόνο που προσετέθη σε όσα γωνωρίζουμε για την όντως παράτυπη διαδικασία είναι η δήλωση του δημάρχου ότι για το θέμα διενεργείται με εντολή του ΕΔΕ ενώ ο κ. Τσιφής απέφυγε να αναλάβει την πολιτική ευθύνη, πράγμα που θα ξεκαθάριζε εν πολλοίς το ζήτημα.

Το τρίτο θέμα που έθεσε ο Χρ. Παλαιολόγος αφορά την προσωρινή μεταστέγαση του Δημαρχείου Λιβαδειάς στον γνωστό κτήριο της Σοφοκλέους, όπου ήταν πριν η ΝΑΒ, όπως η viotia έχει γράψει εδώ
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης άφησε υπαινιγμούς περί καταλληλότητας του συγκεκριμένου κτηρίου όμως ο κ. Τσιφής επέμενε στη μεταστέγαση αφού καθώς υποστήριξε ότι υπάρχει διαφορά/κέρδος για τον Δήμο ενοικίου 90.000 περίπου ευρώ ενώ η διαδικασία για την αγορά του νέου Δημαρχείου στο Διοικητήριο θα καθυστερήσει τουλάχιστον 6-12 μήνες.

Τέλος η 4η ερώτηση του κ. Παλαιολόγου αφορούσε ένα ακόμη μεγάλο θέμα που αποκλειστικά (Συζητείται η παραχώρηση του Δημοτικού Σταδίου στην ΠΑΕ Λεβαδειακός) αποκάλυψε η viotia και αφορά στη συζήτηση παραχώρησης του Δημοτικού Σταδίου Λιβαδειάς στην ΠΑΕ Λεβαδειακός. Στη συζήτηση παρενέβη ο κ. Ανέστης που ζήτησε να μην τεθεί θέμα παραχώρησης του γηπέδου στο Δ.Σ. του ΔΑΟΛ που συνεδριάζει την Τετάρτη πριν το ζήτημα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς.

Ο κ. Τσιφής (αφού έκανε αναφορά στα τεράστια έξοδα που επωμίζεται ο Δήμος για το Δημοτικό Γυμναστήριο και όσα προκύπτουν από εδώ και εμπρός και συγκεκριμένα τα 329.000 ευρώ για την έκδοση ηλεκτρονικής ταυτότητας και 500.000 ευρώ για την ανακαίνιση των αποδυτηρίων) κατέληξε ότι πριν από οποιαδήποτε συμφωνία με τον κ. Γιάννη Κομπότη και την ΠΑΕ Λεβαδειακός, θα υπάρξει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς. Στη λύση αυτή συμφώνησαν και σύμβουλοι της πλειοψηφίας (και μάλιστα σε ειδική συνεδρίαση), μεταξύ των οποίων ο Κ. Σωτηρόπουλος, ο Δ. Καλλιαντάσης και ο Στ. Καλογήρου.

Φυσικά, δεν απαντήθηκε το πιο ουσιαστικό ερώτημα: το Δημοτικό Στάδιο ανήκει στον Δήμο ή στον ΔΑΟΛ;
Και σταματούμε εδώ...

ΥΓ: Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η πρόθεση του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης κ. Κοτσικώνα να θέσει κι αυτός το θέμα του Δημοτικού Σταδίου και πιθανότατα να προσκομίσει νέα στοιχεία, κάτι που δεν κατέστη δυνατόν λόγω παρέλευσης της ώρας για τις προ ημερησίας διάταξης ερωτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: