Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Παραιτήθηκε ο Αλαβάνος

Από το http://www.antinews.gr/
Παραιτήθηκε ο Αλαβάνος
UPDATE 22:00
ΣΥΡΙΖΑ: «Μη αποδεκτή» η παραίτηση Αλαβάνου
Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ομόφωνα να μην αποδεχθεί την παραίτηση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Αλέκου Αλαβάνου και επίσης αποφάσισε να συνεχιστεί η συζήτηση την προσεχή Δευτέρα.
Ο κ. Αλαβάνος αιφνιδίασε το σύνολο των στελεχών του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ, εκδηλώνοντας το απόγευμα την πρόθεσή του να παραιτηθεί, τόσο από την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όσο και από βουλευτής. Κατά τη συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ασκήθηκαν έντονες πιέσεις στον κ. Αλαβάνο να μην επιμείνει στην απόφασή του και η συζήτηση για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά το αποτέλεσμα στις πρόσφατες ευρωεκλογές, να συνεχιστεί.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

11 σχόλια:

προφήτης είπε...

Μια ζωή γιαλαντζί ζει ο Αλέκος. Γιαλαντζί επαναστάτης. Γιαλαντζί επιστήμονας. Γιαλαντζί ανθρωπιστής. Γιαλαντζί αρχηγός.

Medeon είπε...

Τωρα ξεκινάει το παιχνιδι στο Συριζα.Εσφαλμενη αποδειχθηκε η διαρχια, εσφαλμενη και η αποπειρα ταυτισης της νεολαιας με εναν νεο πολιτικο. Αναληψη ευθυνων το πιο δυσκολο στην πολιτικη,σχεδον ανυπαρκτο

Ανώνυμος είπε...

Τι θα πει εκδήλωσε την πρόθεση του; ή παραιτείσαι ή όχι.Φεύγω αλλά κρατήστε με μη φύγω; Μετα τις φούσκες ήρθαν κι οι σαχλαμάρες.Καμία σοβαρότητα πια.

Νέος είπε...

Καιρός ήταν. Αλλά το γιατί δεν είπε. Τώρα οι μισοί θα πάνε στο ΠΑΣΟΚ που χρόνια κυνηγάνε και θα μείνουν τα αριστερίστικα γκρουπούσκουλα

Ανώνυμος είπε...

Απέτυχε να αντιληφθεί ότι η πολιτική και η επικοινωνία εντάσσονται σε οπωσδήποτε και εν τέλει διαφορετικά φαινόμενα της κοινωνικής σφαίρας.
Καθήκον της πολιτικής είναι να διασφαλίζει τη ζωή και την ευημερία των ανθρώπων. Της επικοινωνίας να τους πουλήσει προϊόντα. Ο Αλαβάνος επιχείρησε την καθαρά ελληνικής κοπής ταύτιση ΜΜΕ και εξουσίας να την μετατρέψει σε αριστερό επικοινωνιακό κύμα, το οποίο πουλούσε σαν προϊόν σε συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών, των παρασιτικών επαγγελματιών, που κερδίζουν, που αυξάνουν τα προνόμιά τους, από την διάλυση των δομών της κρατικής εξουσίας. Δηλαδή δικηγόροι, δημοσιογράφοι, σύμβουλοι επιχειρήσεων κ.λπ. που στην πραγματικότητα ζουν πουλώντας αν όχι επανάσταση τουλάχιστον αντίσταση επίχρόνια και χρόνια. Μερικά ονόματα μου έρχονται αμέσως στον νου κα πιστεύω ότι όλοι τους ίδιους σκεφτόμαστε. Ολη η προπάθεια του Αλαβάνου με την αμέριστη συμπαράσταση των μεγάλων ΜΜΕ απέτυχε. Κύρια γιατί ο λαός, ακόμη και ο ελληνικός, έχει υψηλό ένστικτο αυτοσυντηρήσης.

Ανώνυμος είπε...

Άμα δεν έχεις πολιτική πρόταση επενδύεις στο μπάχαλο . Κι άμα επενδύεις συνεχώς στο μπάχαλο ,αργά ή γρήγορα ακόμα και οι αφελείς καταλαβαίνουν τι ρόλο παίζεις. Εύκολα και μεγάλα λόγια , μόνιμη και διαρκής δήθεν επαναστατικότητα, εξυπνακίστικες ατάκες, επικοινωνιακός εντυπωσιασμός.
Καμια πρόταση, κανένα όραμα, καμια ουσία. Η ελληνική κοινωνία κατάλαβε. Αυτοί ;
Με λίγα λόγια τσιμέντο να γίνουν όλα για να επιπλεύσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Φεύγει αλλά...μένει, γράφει το Βήμα. Ακόμα κι η παραίτηση μαϊμού ;

Εωσφόρος είπε...

Όσο φώναζε ο Αλαβάνος, τόσο έπαιρνε ψήφους ο Καρατζαφέρης. Αυτό θα πει επιτυχημένη πολιτική.

βοιωτός είπε...

Οπως το αναλύει ο 11:14 και βάσει μια αυστηρής επιστημονικής διάκρισης ο Αλαβάνος δεν μπορεί να κριθεί ως κανονικός πολιτικός αλλά πρέπει να αντιμετωπίζεται με όρους λομπίστα.

Προφανώς αυτό δεν είναι καινοφανές στα παγκόσμια πολιτικά χρονικά αλλά εξίσου σίγουρα όποια ατζέντα αυτού του τύπου εξαντλεί την πειστικότητά της σε προβλέψιμο χρόνο και το κενό πολιτικής επανέρχεται.

Ανώνυμος είπε...

Να είναι ο κύριος υπεύθυνος της πανωλεθρίας - ήττας στις ευρωεκλογές και να θέλει κι από πάνω να τον παρακαλάνε να μείνει, δεν ξανάγινε! Το άκρον άωτο του τακτικισμού....

Αηδιασμένος είπε...

Στη χώρα της πλάκας πουλάει τρέλα όποιος θέλει χωρίς καμια ντροπή.
Ο Μανώλης λεει ότι θα.....παραιτηθεί τον Σεπτέμβρη κι ο Αλαβάνος παραιτήθηκε στο....διάλειμμα για λίγες μέρες δηλαδή. Από Δευτέρα βλέπουμε!
Όχι τίποτα άλλο αλλά ακρίβηναν οι ντομάτες και τα γιαούρτια. Και δεν τους χαραμίζω ούτε 1 ευρώ. Αμάν πια. Δεν υπα΄ρχει ένας σοβαρός σ' σ' αυτήν την μπανανία;