Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Με όπλο της «Σέχτας Επαναστατών» η δολοφονία του αστυνομικού

Με όπλο της «Σέχτας Επαναστατών» η δολοφονία του αστυνομικού

24 σχόλια:

προφήτης είπε...

Το αριστερό παρακράτος ξαναχτυπάει. Ποιος θα τους σταματήσει? Σε πολϋ λίγο καιρό ο λαός θα τους σταματήσει. Θυμηθείτε αυτό που σας λέω.

Μέτοικος είπε...

Αριστερό παρακράτος; Από πού προκύπτει η σχέση αυτωνών των καουμπόηδων με την αριστερά; Για "Επανάσταση" μιλούσε κι ο Παπαδόπουλος, ενώ το "Σέχτα" μάλλον σε θρησκόληπτους παραπέμπει.

Αυτοί οι τύποι άμα δεν είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία έχουν κάψει εντελώς φλάτζα. Δεν υπάρχει ούτε καν μια ιδεολογικη-πολιτική επίφαση στη δράση τους. Χουλιγκάνια με κουμπούρια - δεν μπορώ να φανταστώ πιο επικίνδυνο συνδυασμό...

βοιωτός είπε...

Μέχρι στιγμής μέτοικε η τρομοκρατία που δολοφονεί στην Ελλάδα προέρχεται από την αριστερά.
Δεν βλέπω τόν λόγο να μην πιστέψουμε και τους Σεχτα.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή άμα είχαν ιδεολογική επίφαση όπως η 17Ν δεν θα υπήρχε πρόβλημα ε; Μ' αρέσει ο τρόπος που σκέφτεται ο Μέτοικος. Μιντιοκρατικός εντελώς.

Μέτοικος είπε...

Βοιωτέ,

Να υποθέσω ότι ο Λαμπράκης κι ο Τσαρουχάς δολοφονήθηκαν από το αριστερό παρακράτος; Έστω.

Δεν θέλω να μπω σε συζήτηση του τι σημαίνει "τρομοκρατική οργάνωση" (οι συμμορίες που εκτελούν συμβόλαια θανάτου είναι τρομοκράτες ή όχι;) αλλά για μένα η "Σέχτα" είναι απλώς ένα τσούρμο μανιακών (ούτε καν ιδεοληπτικών όπως ήταν πχ. η 17Ν) κουμπουροφόρων - αν δεν είναι ενεργούμενο κάποιου "βαθέος κράτους", χωρίς φυσικά το ένα να αποκλείει το άλλο.

Αριστερή ταυτότητα, από 'κει και πέρα, ο καθένας μπορεί να κολλήσει στον οποιονδήποτε, κατά το δοκούν. Και δεν νομίζω σ΄αυτού του είδους τις οργανώσεις την αριστερή ταυτότητα τη κολλάνε όποιοι την κολλάνε για να απαξιώσουν την τρομοκρατία αλλά το αντίθετο. Αναρωτιέμαι γιατί...

Ανώνυμε,

Αν αυτό κατάλαβες, τότε το νοητικό σου επίπεδο δεν διαφέρει από αυτό των μελών της "Σέχτας".

βοιωτός είπε...

Μέτοικε,
μην μπερδεύουμε τις χρονικές περιόδους.
Μετά τη μεταπολίτευση αριστεροί τρομοκράτες δολοφονούν εν ψυχρώ αθώους. Και έχουν δολοφονήσει πολλούς για να νίπτουμε τας χείρας μας.

Αυτή η σύγχυση που φαίνεται ότι δε εσένα έχει "πιάσει" καλλιεργείται από σχολιαστές της αριστεράς πολλά χρόνια.
Για τη 17Ν έλεγαν ότι είναι ακροδεξιοί, μυστικοί αστυνομικοί, πράκτορες της ΣΙΑ και άλλα ευτράπελα. Οτνα συνελήφθησαν μερικοί από αυτούς απεδείχθη ότι ήταν αυτό που διακήρυσσαν στις αιματοβαμμένες προκηρύξεις τους. Αριστεροί τρομοκράτες με ιστορία στον χώρο.

Μέτοικος είπε...

Βοιωτέ,

Δεν μπερδεύω χρονικές περιόδους, απλά υποδεικνύω ότι η τρομοκρατική δράση δεν είναι προνόμιο ενός χώρου. Η "δεξιά" τρομοκρατία στην Ελλάδα ευτυχώς μπήκε στο ψυγείο μετά το '74 (αλλού όμως όχι).

Επίτρεψέ μου να σου υποδείξω μια αντίφαση: Λες ότι "συνελήφθησαν μερικοί από αυτούς" (της 17Ν), δηλαδή πιστεύεις ότι δεν συνελήφθησαν όλοι. Πώς είσαι τόσο βέβαιος ότι αυτοί που δεν συνελήφθησαν (αν υπάρχουν!) δεν είναι "μυστικοί αστυνομικοί, πράκτορες της ΣΙΑ και άλλα ευτράπελα";

Εν πάση περιπτώσει, ο κύκλος του λέγόμενου "αντάρτικου πόλεων" στην Ελλάδα έχει κλείσει ουσιαστικά από τα μέσα της δεκαετίας του '90 και τυπικά με την εξάρθρωση της 17Ν και του ΕΛΑ. Οι σημερινές ομάδες δεν είναι παρά ένοπλοι χούλιγκαν που έχουν κάψει φλάτζα - μια απλή ανάγνωση των ασυνάρτητων προκυρήξεών τους αρκεί για να πείσει και τον πλέον δύσπιστο. Κι αυτό τους κάνει ιδιαίτερα επικίνδυνους.

βοιωτός είπε...

Μέτοικε,
θα μου επιτρέψεις να γνωρίζω πολλά πράγματα για τη 17Ν και αρκετά για τον ΕΛΑ, τα οποία φυσικά δεν είναι σκόπιμο να παρατεθούν εδώ.

Η τρομοκρατία, η σύσταση και συμμορία για τη δολοφονία πολτικών αντιπάλων, με όλους τους λεκτικούς ευφημισμούς που έχουν εφευρεθεί για να καλύψουν το απεχθές της πρόσωπο είναι στην Ελλάδα αριστερή. Εξυπηρετεί συγκεκριμένους στόχους, έχει χρηματοδότες και πληροφορίες που είναι πλέον γνωστές στους παροικούντες την πλατεία. Επίσης έχει τη πολιτική κάλυψη από πολιτικά και οκονομικά κυκλώματα που όσο περίεργο κι αν φαίνεται στη ρομαντική αντίληψη ορισμένων σχετίζονται με τα μεγαλύτερα εμπόρια του πλανήτη.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ αφελής μοιαζει η άποψη ότι είναι απλά ανεγκέφαλα χουλιγκάνια. Όλα αυτά χρειάζονται πλάτες, πληροφορίες, υποστήριξη που δεν θα μάθουμε ποτέ όπως έγινε με τη 17Ν. Τι μας ετοιμάζουν και σε τι περιπέτειες θα μας βάλουν με όλα αυτά φοβάμαι. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία σε χώρες σαν την Ελλάδα. Άλλοι κι από αλλού κινούν τα νήματα με άλλους στόχους. Η πλήρης διάλυση ποιον και ποιους εξυπηρετεί; και σε ποιον τομέα θα την πληρώσουμε; αυτό είναι το μόνο ερώτημα για μένα

βοιωτός είπε...

@8.46
Δεν συμφωνώ ότι εξ ορισμού οι τρομοκράτες είναι πράκτορες που κινούνται από ξένα κέντρα.

Εν αγνοία τους ή εν γνώσει τους μπορεί να εξυπηρέτησαν στόχους που τους διέφευγαν ως συνολική εικόνα αλλά αυτό δεν σημαίνει ΄ότι δεν ήταν αυτό που ήταν.

Οι τρομοκράτες που βρίσκονται φυλακισμένοι στον Κορυδαλλό είναι ακροαριστεροί κουμπουρόφοροι, όπως οι αντίστοιχοι στη Γερμανία, την Ιταλία κ.λπ.

Μέτοικος είπε...

Βοιωτέ,

Στον Κορυδαλλό εκτός από τους ακροαριστερούς έχουμε φυλακισμένους και ακροδεξιούς κουμπουροφόρους - ή όταν καταλαμβάνεις την εξουσία παύεις να χαρακτηρίζεσαι τρομοκράτης; Ομοίως και στην Ιταλία - την υπόθεση P2 και Gladio δεν τις γνωρίζεις; Θέλω να πω ότι η τρομοκρατία δεν είναι φαινόμενο που προέρχεται μόνο από το ένα τμήμα του πολιτικού φάσματος. Στην Ελλάδα οι ιδιαίτερες πολιτικές συνθήκες ευνόησαν μόνο τις οργανώσεις που είχαν πολιτικές αναφορές στην αριστερά. Αυτό όμως ΔΕΝ είναι ο κανόνας, ούτε στην Ελλάδα ούτε παγκοσμίως, είναι απλώς ένα φαινόμενο που χαρακτήρισε τη μεταπολιτευτική Ελλάδα.

Στις 2:36 μμ απορρίπτεις αυτά που "για τη 17Ν έλεγαν ότι είναι ακροδεξιοί, μυστικοί αστυνομικοί, πράκτορες της ΣΙΑ και άλλα ευτράπελα." Στα ευτράπελα δεν περιλαμβάνονται κι αυτά που λες στις 8:26 μμ, εμμέσως για την 17Ν, ότι "έχει χρηματοδότες και πληροφορίες που είναι πλέον γνωστές στους παροικούντες" και ότι "έχει τη πολιτική κάλυψη από πολιτικά και οκονομικά κυκλώματα";

Ανώνυμε @ 8:46 μμ

Νομίζω ότι η μέχρι τώρα δράση αυτών των ομάδων δεν φαίνεται να προϋποθέτει κάποια ιδιαίτερη οργάνωση ούτε πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες. Γι' αυτό μιλάω γι ανεγκέφαλους ένοπλους χούλιγκαν. Ότι μπορεί κάποιας μορφής "βαθύ κράτος" να υποθάλπει τη δράση τους είναι άλλο ζήτημα. Πάντως για την RAF και τις Ερυθρές Ταξιαρχίες απ' ό,τι τελικά φάνηκε ήταν μυστικές υπηρεσίες δυτικών κρατών που βρέθηκαν να ελέγχουν την κατάσταση.

Τρελός είπε...

Αν δεν ήταν οι Ολυμπιακοί αγώνες το 2004 η (μισή) 17Ν δε θαταν στον Κορυδαλλό , μάγκες.
By the way, οι άλλοι μισοί είναι σε διακοπές;

βοιωτός είπε...

Μέτοικε,
μπερδεύεσαι. Τι σχέση έχει η Gladio με την τρομοκρατία; Εκτός αν τάσσεσαι στο πλαίσιο ενός ανεπίτρεπτου συμψηφισμού που επιχερείται για προφανείς λόγους αθώωσης των δολοφόνων

Οσο για τις διασυνδέσεις της 17Ν ποιος σου είπε ότι τα κυκλώματα δεν είναι τοπικά και γνωστά ;

Μέτοικος είπε...

Βοιωτέ,
αναφορικά με την Gladio περίμενα ότι θα γνώριζες τουλάχιστον τις βομβιστικές επιθέσεις στη Φοντάνα Ντι Τρέβι και στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Μπολώνια. Γιατί δυσκολεύεσαι να αποδεχτείς ότι υπάρχει "δεξιά" τρομοκρατία; Ανησυχείς μήπως βρεθεί κανείς να σε κατηγορήσει για συμψηφισμό;

βοιωτός είπε...

Μέτοικε,
πρέπει να ξαναδιαβάσεις άλλα βιβλία απο αυτά που έχεις μελετήσει.Σε παραπέμπω στη μελέτη και σου δίνω κι ένα tip:

H Gladio ήταν το σχέδιο άμυνας του ΝΑΤΟ για την περίπτωση που οργανωμένες ένοπλες μειοψηφίες επχειρούν να καταλάβουν την εξουσία στην Ιταλία για να την προσδέσουν στο σιδηρπύν παραπέτασμα.

Τέτοια σχέδια που άπτονται της γεωπολιτικής και δεν έχουν καμία σχέση με δεξιά ή αριστερά παρά στα μυαλά ημιμαθών υπάρχουν προφανώς και σήμερα: δεν φαντάζομαι ότι αν πάρουν τα όπλα οι Μουσουλμάνοι της Θράκης η ελληνική πολιτεία θα κάνει εκείνη τη στιγμή σχέδια ή θα παρακουλουθεί αμέτοχη.

Μέτοικος είπε...

"Οργανωμένες ένοπλες μειοψηφίες να καταλάβουν την εξουσία στην Ιταλία για να την προσδέσουν στο σιδηρούν παραπέτασμα", κι αυτά το 1980 όταν έγινε η βομβιστική ενέργεια στη Μπολώνια με 85 ανύποπτους πολίτες νεκρούς (περισσότερους από όσους σκότωσε η 17Ν). Βοιωτέ, μάλλον εσύ χρειάζεσαι διάβασμα γι' αυτό σου παραθέτω μερικά υπεράνω υποψίας λινκ:

http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Gladio
http://en.wikipedia.org/wiki/Strategy_of_tension
http://en.wikipedia.org/wiki/Bologna_massacre

βοιωτός είπε...

Μέτοικε,
οι αναλύσεις της βίκις είναι ΓΤΠΚ.
Οταν αδυνατείς να δεις το κάδρο, δε μπιγκ πικσερ, είναι φυσικό να τα πιστεύεις αυτά.


Εκτός να προσπαθείς να μου πεις ότι τα εγκληματικά λάθη των πολιτικά ανεγκέφαλων δολοφόνων της ιταλικής επαναστατικής αριστεράς την εκμεταλλεύτηκαν ακραία στοιχεία ή υπηρεσίες για να προωθήσουν δικούς της στόχους.

Αν είναι αυτό τότε είναι αξιέπαινη η προσπάθειά σου αλλά το ότι η δράση φέρνει αντίδραση είναι γνωστό εδώ και τουλάχιστον 5.000 χρόνια.

Θα σου δώσω κι ένα δεύτερο tip: Αν δεν έχει σχέση η γεωπολιτική γιατί το αντάρτικο πόλεων αναπτύχθηκε κυρίως σε χώρες δίπλα στο ανατολικό μπλοκ;

Αντε όλα σου τα είπα. Και ξεπέρνα τις αναλύσεις για τα αμφιθέατρα των 70 και μάλιστα της ΦΜΣ, όπου δεν τα κατανοούσαν και όλα.

Μέτοικος είπε...

Βοιωτέ,
αναμένω και τα δικά σου λινκ με τις αναλύσεις που δεν είναι ΓΤΠΚ.
Αν δεν θέλεις να δεις ότι υπάρχει και "δεξιά" τρομοκρατία τότε και την Gladio μπορεί να βγάλεις φυσιολατρικό όμιλο και την P2 φιλανθρωπικό σωματείο.

BTW, με ποια χώρα του σοβιετικού μπλοκ είπαμε ότι συνόρευε η Ιταλία;

βοιωτός είπε...

Θα ξεκινήσεις από το 1878. Ποιος και γιατί εξεπέλυσε την ατομική τρομοκρατία; Ποιοι οι γονείς της; Ποιοι οι στόχοι; Τέλος σκέψου: Υπάρχει μεγαλύτερη απάτη από τη φράση "συμβολικός στόχος"; Τι θα πει συμβολικός στόχος;
Και πόσο αφελής πρέπει να είναι κάποιος για να πιστεύει σε τέτοια ιδεολογήματα;

ΥΓ: Η Ιταλία είναι στην μεθόριο μαζί με τη Γιουγκοσλαβία. Γεωπολιτικά μιλώντας δεν γνωρίζω τι σκοπούς είχε η ΕΣΣΔ τότε αλλά ενδεχόμενη κατάρρευση της Ιταλίας συμπαρασύρει τη Γιουγκοσλαβία και πιθανότατα την Ελλάδα.

προφήτης είπε...

Δεν έχει γίνει ποτέ σοβαρή ενέργεια εναντίον αριστερού στην Ελλάδα. Μόνο μερικές για ξεκάρφωμα. Αυτό μόνο προς απάντηση στα αστειάκεια που γράφονται εδώ. Ακόμα ο σύντροφος Νικος Κουνταρδάς δείχνει το ποιον και την πολιτική κατεύθυνση της τρομοκρατίας.Βοιωτέ γιατί δεν μας γράφεις ποιος φωστήρας είχε αποφυλακίσει με περιοριστικούς όρους τον Κουνταρδά και ποιοί τον υποστήριζαν τόσον καιρό. Μήπως ήταν δεξιοί;Δεν νομίζω

Μέτοικος είπε...

Δεν πιστεύω να θεωρεί κανείς αριστερό (πέρα από "καμμένο")τον Κουνταρδά. "Αναρχοατομικιστής" δηλώνει ο ίδιος, πράγμα που τον φέρνει πολύ πιο κοντά στον Murray Rothbard παρά στον Mikhail Bakunin. Τι; Δεν υπάρχουν δεξιοί αναρχικοί; Πολύ θα σας βόλευε, ε;

βοιωτός είπε...

Μέτοικε, βυθίζεσαι στις συνήθεις αντιφάσεις όποιου προσπαθεί να υπερασπιστεί μια υπόθεση που δεν μπορεί να σταθεί.
Ο Κουνταρδάς ως δεξιός είχε την υποστήριξη του "χώρου", ακόμη και της Νεολαίας του ΣΥΝ;
Ας σοβαρευτούμε.

Προφήτη,
πράγματι είναι περίεργη η συμπεριφορά των κρατικών οργάνων έναντι των υπόπτων διαχρονικά. Ομως εγώ δεν βγάζω εύκολα συμπεράσματα διότι γνωρίζω ότι αυτή η υπόθεση, η τρομοκρατία εννοώ έχει μεγάλο βάθος....

Μέτοικος είπε...

Ο λεγόμενος "χώρος", Βοιωτέ, δεν είναι ούτε ομογενής, ούτε ισότροπος (για να θυμηθούμε και ολίγα ανώτερα μαθηματικά). Στον "χώρο" μπορείς να συναντήσεις από μαρξιστογενείς αριστεριστές και μπακουνικούς αναρχικούς μέχρι χουλιγκάνια και ποινικούς που έχουν τόση σχέση με την αριστερά όσο ο φάντης με το ρετσινόλαδο. Φυσικά βολεύει πάρα πολύ να τσουβαλιάζεις τόσο ετερόκλητα στοιχεία στο ίδιο τσουβάλι. Κι εγώ θα μπορούσα να πω ότι η δεξιά σήμερα ταυτίζεται με τα φασιστρόνια που κυνηγούν τους γονείς που πάνε τα παιδάκια τους στην παιδική χαρά του Αγ. Παντελεήμονα ή παριστάνουν τον Αχιλλέα με το νεκρό του Έκτρορα σε δυστυχείς λαθρομετανάστες - αλλά έχω τη σοβαρότητα να μην το κάνω.

βοιωτός είπε...

Ανομοιογενής; Για να δούμε.

"Την άμεση αποφυλάκιση του απεργού πείνας Νίκου Κουνταρδά ζητούν το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, η Επιτροπή Συνταγματικών Δικαιωμάτων του ΔΣΑ, όπως και η Κοινή Δράση Αλληλεγγύης. Ο Νίκος Κουνταρδάς, όπως τονίζει η ανακοίνωση του Δικτύου, "προφυλακίστηκε άδικα και αυθαίρετα για δήθεν παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί. Στην πραγματικότητα, οι περιοριστικοί όροι ουδέποτε παραβιάστηκαν, αφού είχε προσέλθει κανονικά στο αστυνομικό τμήμα της Ξάνθης, όπως άλλωστε βεβαιώνουν και αυτόπτες μάρτυρες. Στηριζόμενοι σε αστυνομικό γραφειοκρατικό σφάλμα, λόγω απουσίας του φακέλου του, ο Κουνταρδάς δεν μπόρεσε να υπογράψει, ορισμένοι φωστήρες της Τάξης και της Ασφάλειας επέλεξαν να οργανώσουν μια χυδαία συμπαιγνία. Ταυτόχρονα, άλλοι αντιεξουσιαστές της Ξάνθης συλλαμβάνονται και προπηλακίζονται".

Να θυμίσουμε ότι ο Νίκος Κουνταρδάς βρίσκεται σε απεργία πείνας απο τις 16 Μάη (προχθές διέκοψε την απεργία δίψας) διεκδικώντας το αυτονόητο: Να μην περάσει η αστυνομική αυθαιρεσία και να αποφυλακιστεί αμέσως".