Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Επιλύεται το πρόβλημα με το νερό στο Δίστομο


Ο δήμαρχος Διστόμου κ. Αθανάσιος Πανουργιάς και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λουκάς Παπαγεωργίου υποδέχονται τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελή Σκλιά στις 5 Μαρτίου 2009 στο Δίστομο, όταν και ο κ. Σκλιάς είχε δεσμευθεί ότι θα περιλάβει το έργο κατασκευής του ταχυδιυληστηρίου στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας που καλύπτεται από Εθνικούς Πόρους ή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Επιλύεται το πρόβλημα με το νερό στο Δίστομο με την οριστική ένταξη της κατασκευής ταχυδιυλιστηρίου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και συγκεκριμένα στη ΣΑΕΠ – 066. Το έργο θα βελτιώσει αισθητά την ποιότητα του νερού στο Δίστομο. Το συνολικό του κόστος ανέρχεται στα 400.000 ευρώ και αφορά στην κατασκευή του κτηρίου επεξεργασίας ύδατος στην υδρευτική δεξαμενή "Καστρί" του Δήμου Διστόμου, στην αγορά και την εγκατάσταση του εξοπλισμού, την ηλεκτροδότηση αλλά και την οδό πρόσβασης στο ταχυδιυλιστήριο.
Η χρηματοδότηση του σημαντικού αυτού έργου που αναβαθμίζει την ποιότητα του ύδατος (και της ζωής) στο Δίστομο θα γίνει εξ ολοκλήρου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και συγκεκριμένα τη ΣΑΕΠ – 066. Σύμφωνα με πληροφορίες της viotia το ταχυδιυλιστήριο θα προχωρήσει ταχύτατα καθώς η μελέτη είναι σχεδόν έτοιμη και ο στόχος είναι στις 31 Δεκεμβρίου 2009 να παραδοθεί προς χρήση στους δημότες Διστόμου ολοκληρωμένο.
Δείτε εδώ το δελτίο Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: