Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Το Δημοτικό Συμβούλιο στις 15 Ιουλίου1

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εξελίχθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς της 15ης Ιουλίου 2009.
Ξεκίνησε δε με μια ανθρώπινη στιγμή, όταν, εμφανώς συγκινημένη, η κ. Νίκη Δημακοπούλου ανακοίνωσε προς το Σώμα ότι η κόρη της ολοκλήρωσε επιτυχώς το έτος των σπουδών της στην σεισμόπληκτη Λ' Ακουίλα της Ιταλίας και πρόκειται εντός των ημερών να επιστρέψει οίκαδε, καθώς και ότι υπάρχει παραγγελία εκ μέρους της νεαράς συμπολίτιδας για το απαραίτητο και πατροπαράδοτο "κέρασμα". Ολοι, πολιτικοί φίλοι και αντίπαλοι, ευχήθηκαν στην κ. Δημακοπούλου το "καλώς να ορίσει" η κόρη της. Το ίδιο ασφαλώς εύχεται στη δημοτική σύμβουλο Λεβαδέων και η viotia.

Στη συνέχεια και στη βάση εύστοχων ερωτήσεων του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης (και αρχηγού δημοτικής παρατάξης) κ. Αλ. Μητά ο δήμαρχος Λεβαδέων κ. Δημήτριος Τσιφής πληροφόρησε το Σώμα για μια σειρά από σημαντικά ζητήματα.

Για το μεγάλο -και κάπως παραμελημένο- θέμα του ΞΕΝΙΑ ο κ. Τσιφής ενημέρωσε τους αιρετούς ότι με τη μεταβολή και τις αλλαγές στο Δ.Σ. της ΕΤΑ τα πράγματα φαίνεται να επανέρχονται στην αφετηρία. Ο δήμαρχος Λεβαδέων μαζί με τον αντιδήμαρχο κ. Κώστα Σωτηρόπουλο επισκέφθηκαν τον νέο διεύθυνοντα σύμβουλο της ΕΤΑ κ. Γιαννουλάκη, ο οποίος υποσχέθηκε να τηρήσει τις δεσμεύσεις των προηγουμένων αλλά ζήτησε χρόνο για να ενημερωθεί επακριβώς για το θέμα. Οι πληροφορίες της viotia θέλουν τον κ. Γιαννουλάκη να έχει θετική προδιάθεση για παραχώρηση του ΞΕΝΙΑ στον Δήμο Λεβαδέων με συμβολικό αντίτιμο.

Ο δήμαρχος Λεβαδέων ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι ο ενοικιαστής του Νερόμυλου και της Νεροτριβής κ. Ιω. Κομπότης έχει ήδη καταβάλει 99.980 ευρώ για να μισθώματα του 2009, περιλαμβανομένων και των προστίμων καθυστέρησης καταβολής ενοικίου.
Για τη δημοτική αστυνομία ο κ. Τσιφής επισήμανε ότι ο Δήμος δεν έχει οικονομική δυνατότητα για αύξηση της δύναμης των 2 αστυνομικών.

Σε ερώτηση εξάλλου του κ. Λουκά Ανέστη για τα κρούσματα γαστερντερίτιδας στις δημοτικές κατασκηνώσεις ο υπέυθυνος αντιδήμαρχος κ. Σωτηρόπουλος αφού ανέλυσε τα περιστατικά και τις ενέργειες της δημοτικής αρχής διαβεβαίωσε το Σώμα ότι και η δεύτερη κατασκηνωτκή περίοδος εξελίσεται ομαλά και δεν υπάρχει καμία ακύρωση συμμετοχής εκ μέρους των νεαρών κατασκηνωτών.

Η συνέχεια δόθηκε με ερωτήσεις του συμβούλου της δημοτικής πλειοψηφίας κ. Ηλία Γκριτζάπη.
Για την παραχώρηση του παλαιού νοσοκομείου Λιβαδειάς (κληροδοτήματος Λάππα) και τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται ο δήμαρχος απάντησε ότι ευθύνονται οι αλλαγές με την αντικατάσταση του τέως προέδρου του κληροδοτήματος και νυν αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου από νέο μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου καθώς και οι νομικές εμπλοκές με την Περιφέρεια για την αντικατάσταση μελών του διοικητικού συμβουλίου λόγω 2 αποβιωσάντων μελών.
Στη συνέχεια τέθηκε το ζήτημα της ανακύκλωσης, οι συμβατικές υποχρεώσεις καθώς και οι σχέσεις του Δήμου Λεβαδέων με τους υπόλοιπους δήμους της περιοχής που χρησιμοποιούν τον ΧΥΤΑ της Λιβαδειάς. Η απάντηση του δημάρχου και του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Λαμπριτζή επιβεβαίωσε ότι το πρόβλημα είναι ο εξοπλισμός και τα κατάλληλα αυτοκίνητα, που δεν μπορεί να δοθούν εντός του 2009 από την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωση.
Εκ μέρους του κ. Λαμπριτζή δόθηκε η διαβεβαίωση ότι μόλις παραληφθούν οι πινακίδες για τα νέα απορριμματοφόρα τους Δήμου Λεβαδέων το ένα θα διατεθεί για να γίνει η ανακύκλωση εντός της Λιβαδειάς.
Σε όλες τις περιπτώσεις συμπολίτευση και αντιπολίτευση συμφώνησαν ότι η λειτουργία της ανακύκλωσης είναι εκ των ων ουκ άνευ προκειμένου να αντληθούν οι πόροι για τη χρηματοδότηση του ΧΥΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: