Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Εκθεση φωτογραφίας στη Λιβαδειά

Μου αρέσει η φωτογραφία στην αφίσα και μάλλον θα επισκεφθώ την έκθεση του Βασίλη Κεράστα με τον οπωσδήποτε φιλόδοξο τίλτο ΕΜΕΙΣ.Στο Πνευματικό Κέντρο Στάθη Σταθά, σήμερα Δευτέρα 13 και αύριο Τρίτη 14 Ιουλίου 19:00 έως 22:00. Δείτε.
Εκθεση φωτογραφίας στη Λιβαδειά

1 σχόλιο:

Υπνοβάτης είπε...

"Στα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια τα κρούσματα βίας συνεχίστηκαν και την προηγούμενη εβδομάδα.
Ομάδες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς εξακολουθούν να κάνουν αυτό ακριβώς που προκάλεσε την έκπληξη των εξωτερικών αξιολογητών οι οποίοι ήρθαν από μεγάλα πανεπιστήμια του κόσμου για να βοηθήσουν στην αξιολόγηση των πανεπιστημίων μας : να εμποδίζουν τα όργανα των ΑΕΙ να λειτουργήσουν και τους καθηγητές τους να ολοκληρώσουν το έργο τους.

Ομάδα φοιτητών προσπάθησε να εμποδίσει την προηγούμενη εβδομάδα τη συνεδρίαση επιτροπής καθηγητών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία συζητούσε τις λεπτομέρειες της αξιολόγησης τμήματός της.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι φοιτητές εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά στη διάρκεια της συνεδρίασης, κλείδωσαν τους καθηγητές τους στα γραφεία τους καιδεν τους άφησαν να βγιυν επί αρκετές ώρες.

Αίτημά τους ήταν να μην προχωρήσουν στη διαδικασία αξιολόγησης του τμήματός τους, καθώς τη θεωρούσαν λάθος.

Τελικά, αφού έγινε σαφές ότι η απόφαση των υπεύθύνων του τμήματος δεν θα αλλάξει, οι φοιτητές υποχώρησαν και η διαδικασία ολοκληρώθηκε" [Βήμα, Κυριακή 12 Ιουλίου 2009].΄
-------------------------------
Γι αυτές τις επονείδιστες πράξεις εκείνων που στρέφονται κατά της Παιδείας και της Δημοκρατίας, προσβάλλοντας βάναυσα τους έλληνες πολίτες - που πληρώνουν - ουδείς συγκινείται.
Ως εκ τούτου, αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα ποιες και τί είδους "ελευθερίες" προστατεύει
το πανεπιστημιακό "άσυλο",
αλλά και τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους αντιδρούν στην ίδρυση των ιδιωτικών Πανεπιστημίων.