Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Βασίλης Καπετανγιάννης: Η Εικόνα μιας Χώρας Διαμορφώνεται κυρίως στο Εσωτερικό της

Ο Βασίλης Καπετανγιάννης, Σύμβουλος Τύπου και Επικοινωνίας της πρεσβείας της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, και πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Ακολούθων Τύπου (1989-1993), παραχώρησε συνέντευξη στo Forum Διεθνούς Επικοινωνιακής Πολιτικής.
Ο Βασίλης Καπετανγιάννης υπογραμμίζει τη σημασία των προσπαθειών εκσυγχρονισμού της χώρας. Ως προς τα ζητήματα ανάπτυξης της ελληνικής δημόσιας διπλωματίας τονίζει ότι "η διάσταση της δημόσιας διπλωματίας, για να παράγει αποτελέσματα, θα πρέπει να είναι ενσωματωμένη σε κάθε μείζονα απόφαση εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής. Η post festum εφαρμογή δράσεων δημόσιας διπλωματίας συνήθως δεν είναι καθόλου αποτελεσματική, αν δεν είναι αντιπαραγωγική". Δείτε.
Βασίλης Καπετανγιάννης: Η Εικόνα μιας Χώρας Διαμορφώνεται κυρίως στο Εσωτερικό της

1 σχόλιο:

βοιωτός είπε...

Πολύ ενδιαφἐρουσα η συνέντευξη. Κυρίως ο σαφής τρόπος που απαντωνται ζητήματα, τα οποία στην Ελλάδα παραμένουν θολά ή επίτηδες θολἀ.

Ασφαλώς η viotia έχει αρκετές αντιρρήσεις πάνω στις απόψεις του κ. Βασ. Καπετανγιάννη.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζει πως τόσο οι γνώσεις και η επάρκεια του ιδίου όσο και η ευστοχία και καλή προετοιμασία της Ιουλίτας Λειβαδίτη και του Νίκου Νενεδάκη δεν αποδίδουν ένα εξαιρετικό και αρκετά πειστικό αποτέλεσμα.