Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Κι άλλα προβλήματα με την ανάπλαση

Δεν είναι ώρα για να αναζήτηση ευθυνών αλλά είναι ένα ακόμη παράδειγμα προχειρότητας της κατασκευής των έργων που σχετίζονται με την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Λιβαδειάς. Μάλιστα έχει ειδική, ανθρώπινη σημασία.

Κατά την ανάπλαση της Λιβαδειάς τα νέα πεζοδρόμια έχουν -όπως όλοι έχετε παρατηρήσει-μια σειρά κίτρινα ειδικά πλακάκια ώστε να μπορούν να τα διαβαίνουν ασφαλώς οι τυφλοί συμπολίτες μας.

Δείτε όμως στην οδό Κατσιώτου (κάντε κλικ για μεγέθυνση).


Τα ειδικά πλακίδια σταματούν ξαφνικά στη γωνία Ελευθερίου Βενιζέλου και Κατσιώτου, απέναντι από το Βυζαντινό.






Ξαναρχίζουν εδώ, στην πλατείας Μητροπόλεως και Κατσιώτου. Μεσολαβεί ένα διαστημα 50 μέτρων χωρίς τα ειδικά καθοδηγητικά πλακίδια και φυσικά αλίμονο στον τυφλό συνάνθρωπο που θα βρεθεί στη θέση να μην γνωρίζει προς τα πού να διευθυνθεί.

Επειδή το ζήτημα είναι ειδικής ευαισθησίας επιβάλλεται να δοθεί αμέσως λύση. Από τον Δήμο Λεβαδέων μας λένε ότι τα πεζοδρόμια στην Κατσιώτου δεν περιλαμβάνονταν στην αρχική μελέτη, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει ζήτημα επίρριψης ευθυνών σε προηγούμενους δημοτικούς άρχοντες.

Υπόσχονται ακόμη ότι στην πρώτη-πρώτη ευκαιρία θα επιληφθούν του θέματος -που κι εκείνοι το θεωρούν μεγάλης τυπικής αλλά κυρίως συμβολικής αξίας- και θα προχωρήσουν σε διαμόρφωση του πεζοδρομίου ώστε αυτή η ασυνέχεια να εκλείψει.

Αναμένουμε...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θα επιληφθούν του θέματος......θα προχωρήσουν.... ολό θα και θα.......
Έργα ολοκληρωμένα Κύριοι κι όχι αλλά θα σας βαρεθήκαμε.

Εωσφόρος είπε...

Ελεήστε τους ανοιχτομάτηδες.