Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Πολλά συγχαρητήρια!

Από την πανέμορφη Σαντορίνη παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις (σχετικά με το κτήριο της οδού Γριπονησιώτου: Η viotia, τo Ιδιωτικόν Γυμνάσιον "Ο Πλούταρχος", ο Θεόδωρος Λαζαρής και το Δημοτικό Συμβούλιο της 15ης Ιουλίου 2009 και To Ιδιωτικόν Γυμνάσιον "Ο Πλούταρχος" και ο Θεόδωρος Λαζαρής) στη γενέθλια πόλη ο πρόεδρος του Συλλόγου Λεβαδέων Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ κ. Πάνος Στάμου και μας αποστέλλει την εξής επιστολή.

Αγαπητέ κ. Βοιωτέ,
Παρακολουθώ με ενδιαφέρον πάντα τα νέα της γενέτειρας μέσα από την ηλεκτρονική σας σελίδα.
Θέλω να σας συγχαρώ για τις εύστοχες παρεμβάσεις σας, αλλά προ παντός για τις αξιόλογες και εποικοδομητικές προτάσεις σας.
Είναι επίσης αξιοσημείωτο, επί τέλους, όλοι σχεδόν οι Δημοτικοί Άρχοντες να συμφωνούν ειδικά με τις πολιτιστικές σας προτάσεις και να τις αποδέχονται!
Φαίνεται ότι ...κάτι κινείται επί τέλους στη Λιβαδειά μας και μπορούμε να ελπίζομε στην ανάδειξη και αξιοποίηση μερικών μνημείων, ώστε οι νεότεροι να είναι περήφανοι ότι υπάρχει πολιτιστική κληρονομιά, υπάρχουν αξίες για να γίνουν παραδείγματα προς μίμηση και να παραδοθούν στους επερχόμενους (αειφόρος πολιτιστική κληρονομιά).
Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία του ιδιωτικού γυμνασίου!
Συγχαρητήρια και στο Δημοτικό Συμβούλιο που συμφώνησε στην ορθή πρόταση ιδιώτου, που δεν αποζητά (πιστεύω) ψήφους, όταν υποβάλει τις σημαντικές προτάσεις του.
Χαιρετισμούς
Δρ. Πάνος Ν. Στάμου


Ο κ. Στάμου είναι οπωσδήποτε υπερβολικός όταν αναφέρεται με τόσο κολακευτικά λόγια στον Βοιωτό αλλά νομίζω ότι είναι ακριβής όταν διαπιστώνει πως "κάτι κινείται επιτέλους στη Λιβαδειά μας". Από την πλευρά μας ευχαριστούμε και υποσχόμαστε να συνεχίσουμε να συμβάλουμε στο μέτρο που μας αναλογεί σε μια πολιτιστική άνοιξη της Λιβαδειάς, στην οποία σημαντικό ρόλο εκ των πραγμάτων μπορεί να διαδραματίσει ο Σύλλογος Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ.

Πάντως, η είδηση βρίσκεται αλλού. Ηδη οι παρατηρητικοί από εσάς έχετε προσέξει ότι στην υπογραφή του κ. Πάνου Στάμου προηγείται πλέον το Δρ. Τι σημαίνει αυτό; Οτι ο πρόεδρος του Συλλόγου Λεβαδέων Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ αναγορεύτηκε Διδάκτωρ Ιστορικών Επιστημών στη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών. Είναι αυτονόητα τα συγχαρητήριά μας για τη σημαντική αυτή πνευματική κατάκτηση του κ. Στάμου. Και εις ανώτερα!

Η όλη υπόθεση -όπως μάθαμε- έχει ως εξής: Την 30ή Ιουνίου 2009 στο Ινστιτούτο Ιστορίας της Αγίας Πετρούπολης της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών αναγορεύτηκε στον ακαδημαϊκό τίτλο του Διδάκτορα Ιστορικών Επιστημών ο συμπολίτης κύριος Πάνος Ν. Στάμου, πρόεδρος του Συλλόγου Λεβαδέων Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ.

Αφού πέρασε τις προβλεπόμενες εξετάσεις (μετά το πρώτο ακαδημαϊκό έτος) και συνέγραψε δύο μελέτες σχετικές με το θέμα της Διατριβής του, που δημοσιεύτηκαν σε ρωσικά περιοδικά (στο δεύτερο έτος) και μετά από 3ετή συστηματική επιστημονική ιστορική έρευνα στα βενετικά, γαλλικά, αυστριακά, ρωσικά, ολλανδικά, βρετανικά και ελληνικά Αρχεία ο κύριος Π. Στάμου, κατέθεσε στο Ινστιτούτο Ιστορίας της Αγίας Πετρούπολης την Διατριβή του με θέμα: Ο Αξιωματικός Λάμπρος Κατσώνης και ο Ρωσικός Ελαφρύς Καταδρομικός Στολίσκος στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Η Διατριβή του κ. Π. Στάμου, μετά από λεπτομερή και αυστηρή κρίση στα διάφορα στάδια της διαδικασίας μέσα στο Ινστιτούτο, αλλά και από ανεξάρτητους κριτές, και την έκθεσή της επί ενάμιση μήνα στο διαδίκτυο για παρατηρήσεις, έτυχε της εγκρίσεως της ολομέλειας (25 μέλη, μεταξύ τους καθηγητές πανεπιστημίων, Μέλη της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών και της Ρωσικής Ακαδημίας Πολεμικού Ναυτικού) της Επιτροπής Κρίσεως Διατριβών την 30ή Ιουνίου, κατά την οποία μετά από μυστική ψηφοφορία εδόθη στον κ. Π. Στάμου ο ακαδημαϊκός τίτλος του Διδάκτορα Ιστορικών Επιστημών της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.

Ασφαλώς είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ο Δρ. Π. Στάμου δεν αρκέσθηκε στις έρευνες και μελέτες του γύρω από την ιστορική προσωπικότητα του συμπατριώτη μας Λ. Κατσώνη για πάνω από 25 χρόνια, αλλά προχώρησε στην επιστημονική τεκμηρίωση της μεγάλης εθνικής προσωπικότητας του Βοιωτού ήρωα, και μάλιστα στο ανώτατο ακαδημαϊκό επίπεδο. Η πραγματοποίηση της Διατριβής στην Ρωσική Ακαδημία Επιστημών υπογραμμίζει τη σημαντικότητα της Διατριβής και επομένως και την εγκυρότητα των επιστημονικών συμπερασμάτων σχετικά με το μεγάλο πρόγονό μας, τον πρόδρομο της Επανάστασης του ’21, τον Πλοίαρχο Α’ του Ρωσικού Ναυτικού και Ιππότη του στρατιωτικού Παρασήμου του Αγίου Γεωργίου Δ’ Τάξεως, του Λιβαδείτη ήρωα Λάμπρου Κατσώνη.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εδώ και πολλά πολλά χρόνια απ' όσο θυμάμαι τίποτα σοβαρό πολιτιστικό δεν γινόταν στη Λιβαδειά. Μόνο κάτι ομαδούλες και ομαδάρχες της πλάκας ,κλίκες σκέτες δηλαδή έκαναν διαφορα φαιδρά για προβολή και για εξαργύρωση σε άλλα επίπεδα. Γνωστά είναι αυτά. Όλοι τα ξέρουν.Το καλό είναι πως πήγαν στο περιθώριο. Και ότι άλλοι άνθρωποι νέοι και αξιόλογοι βγαίνουν μπροστά χωρίς να ζητάνε ψήφο! Αυτό κάνει τη διαφορά. Συγχαρητήρια στον κ.Στάμου. Ας ελπίσουμε ότι θα τον τιμήσει και η πόλη που τόσο αγαπάει!

SMS είπε...

Είναι πολύ άξιος ο άνθρωπος χωρίς καμία αντίρρηση και μπράβο του. Αν μου πει όμως κάποιος ότι αν είχε μείνει στη Λιβαδειά θα είχε φτάσει εκεί που έφτασε θα ναι χοντρό ψέμα.
Τί περιθώρια αφήνουν στους άξιους νέους να φανούν; ποιες ευκαιρίες τους δίνουν; ποιος τους προβάλλει; ποιος τους ανοίγει δρόμο; ποιος τους βοηθάει στην αρχή; ποιον αφήνει το κατεστημένο να αναδειχτεί; δεν τα έχουν καπελώσει όλα; δεν βολέψαν όλοι όλους τους δικούς τους που οι πιο πολλοί δεν ε΄χουν και προσόντα;
Δεν μιλάω για βλάκες και τεμπέληδες που θέλουν να βολευτούν κάπου για να ξύνονται.Τέτοιους βλέπω παντού κάθε μέρα και καθε ώρα να πίνουν καφέδες και οι υπηρεσίες τους να ναι άδειες.Και εμείς στην ουρά...και αυτοί που τους διοικούν τίποτα. Ούτε επίπληξη. Δεν θα γράψετε τίποτα γι αυτήν την κατάσταση; Ποιος τους πληρώνει όλους αυτούς;Εμείς για να μας γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια; ντροπή πια.

ΜΜS είπε...

Για τον SMS
στη Γαλλία τέλος με νόμο η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Εδώ κάθε κυβέρνηση παίρνει κι αλλους για να μην κάνουν τίποτα και να ταλαιπωρούν εμ΄ας τους άλλους....