Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

To Δημοτικό Συμβούλιο την 1η Ιουλίου 2009

Από τις 15 μέχρι τις 25 Αυγούστου θα επιχειρηθεί να διορθωθούν οι κακοτεχνίες στην Στρατηγού Ιωάννου πληροφόρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς ο αντιδήμαρχος κ. Αυγέρης έτσι ώστε η ζημία για τους καταστηματάρχες της εμπορικής αυτής οδού να περιοριστούν κατά το δυνατόν.

Η δημοτική αρχή αιτήθηκε για μια ακόμη φορά παράταση για τα έργα στην Κεντρική Πλατεία της Λιβαδειάς προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Πάντως σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λεβαδέων κ. Χρ. Νταλιάνη στις αρχές Αυγούστου η πλατεία της πόλης θα είναι τεχνικά έτοιμη ενώ οι γραφειοκρατικές διαδιακασίες θα χρειαστούν ακόμη ένα μήνα για την οριστική παραλαβή του έργου.

Οπως είναι φυσικό μετά την τριετή ταλαιπωρία των δημοτών οι διαβεβαιώσεις του κ. Νταλιάνη και των πολιτικών προϊσταμένων του αμφισβητούνται βασίμως. Πολλοί διατυπώνουν απαισιόδοξες προβλέψεις για 2010 όμως η viotia θα ριψοκινδυνεύσει την πρόβλεψη ότι στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου οι επίσημοι ίσως στέκονται στην εξέδρα της νέας πλατείας της Λιβαδειάς.

Οπως έχουμε ξαναγράψει η ανάπλαση της Λιβαδειάς αποτελεί επιτομή της κακοδιοίκησης από τους φορείς της πολυδιαφημισμένης Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης: 4 χρόνια Μελέτες επί Ρούσσαρη και 3 χρόνια Κατασκευής επί Τσιφή. Σύνολο: 7 χρόνια για την επίστρωση μερικών εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων, 80 μήνες για εργασίες που κάθε "νοικοκύρης" θα μπορούσε να πραγματοποιήσει σε 6 το πολύ μήνες και πιθανότατα φθηνότερα.

Και όλα αυτά χωρίς επίλυση του προβλήματος των καταστημάτων στη βορειοδυτική πλευρά της Πλατείας, ένα ζήτημα που ανέδειξε η viotia εδώ Η πλατεία της Λιβαδειάς και πάλι. Ο δήμαρχος Λεβαδέων κ. Τσιφής δήλωσε ότι θα επιχειρηθεί η απένταξη του συγκεκριμένου τμήματος της πλατείας αλλά ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να επιβληθεί η αποξήλωση των κατασκευών των καταστημάτων υγιειονομικού ενδιαφέροντος καθώς αυτό θα προκαλέσει εκ νέου καθυστέρηση του έργου!!!

Αξίζει να σημειωθεί και η αποστροφή του κ. Λουκά Ανέστη, ο οποίος ανεδείχθη και πάλι σταθερότατος πολέμιος της πολιτικής καθυστερήσεων της εργοληπτικής εταιρείας. Ο κ. Ανέστης ανέφερε ότι εδέχθη επίσκεψη εκ μέρους των απεσταλμένων των εργοληπτών για τη διατύπωση παραπόνων για τις θέσεις που λαμβάνει στο Δημοτικό Συμβούλιο δήθεν εναντίον της εταιρείας!!!

Σημαντικό βάρος του αντιπολιτευτικού έργου απόντος του Χρ. Παλαιολόγου ανέλαβε η κ. Πούλου, η οποία όμως είναι ευάλωτη στην κριτική ως μέλος της προηγούμενης δημοτικής αρχής, πράγμα που δεν άφησε αναξιοποίητο ο κ. Αποστόλου ο οποίος "απείλησε" με υπενθύμιση πρακτικών από συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς του 2005 και για τις απόψεις που είχε τότε εκφράσει η νυν δημοτική σύμβουλος και τότε αντιδήμαρχος στην διοίκηση Ρούσαρη.

Για το ζήτημα της λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού της Λιβαδειάς που συζητήθηκε προ ημερήσίας διάταξης κατόπιν ερώτησης του κ. Νώντα Κοτσικώνα ο κ. Τσιφής πληροφόρησε το Σώμα ότι παρέλαβε μια υπολειτουργούσα εγκατάσταση της οποίας τη λειτουργία αποκατέστησε εν πολλοίς. Πράγματι, σύμφωνα με πληρορφορίες της viotia ο βιολογικός καθαρισμός βρίσκεται σε καλή κατάσταση αλλά...

Εν πάση περιπτώσει η συζήτηση που προηγήθηκε για το θέμα αυτό συνιστούσε -εκ μέρους σημαινόντων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς- εκείνο που θα ονομάζαμε αποποίηση της πολιτικής ευθύνης: πρώτη η κ. Βάσω Ζητουνιάτη ως μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΛ επεχείρησε να μεταθέσει τις ευθύνες στον υπάλληλο κ. Καπαρό, το ίδιο και ο κ. Μητάς.

Ο δήμαρχος Λεβαδέων κ. Τσιφής ξεκίνησε να ομιλεί για ευθύνες των προηγουμένων δημοτικών αρχών. Τότε η κ. Νίκη Δημακοπούλου ζήτησε τον λόγο ως μέλος της προηγούμενης δημοτικής πλειοψηφίας και άφησε έναν δηλητηριώδη υπαινιγμό υπενθυμίζοντας στον κ. Τσιφή ότι δεν πρέπει κείνος να ομιλεί για πολιτικές ευθύνες άλλων. Ο δήμαρχος Λεβαδέων υπαναχώρησε εμφανώς για να δεχθεί την παρατήρηση του κ. Λουκά Ανέστη ότι με τον μη καταλογισμό της πολιτικής ευθύνης σε όσους αναλογεί μοναδικός υπεύθυνος μένει ο ίδιος ο κ. Τσιφής για τα συμβαίνοντα εδώ και χρόνια στον βιολογικό και στη ΔΕΥΑΛ.

Στην ουσία η είσοδος στην προεκλογική περίοδο προσδιορίζει ήδη τις ατομικές πολιτικές γραμμές που ακλουθούν τα διάφορα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς και από τον Σεπτέμβριο και μετά θα δούμε ακόμη μεγαλύτερες διαφοροποιήσεις.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν σου αρέσει το ΔΣ; μην τους ξαναψηφίζεις. Εγώ βλέπω ότι είναι καλύτερο από το προηγούμενο.....

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλο θράσος οι εργολάβοι αλλά ποιος τους το δίνει;

Ανώνυμος είπε...

Χαίρε βάθος απύθμενο!
Χαίρε των ανικάνων η αίρεσις!
Χαίρε των ικανών η καθαίρεσις!

Ζήτωσαν οι μικροεργολαβίσκοι!

Ανώνυμος είπε...

Ούτε οι μισοί δεν θα είναι στο άλλο δημοτικό συμβούλιο, Βοιωτέ. τι οι μισοί ούτε τέσερεις