Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Ο Περιφερειακός του Αγίου Θωμά και η ανεπάρκεια της νομαρχίας Βοιωτίας

Ενα από τα πρώτα θέματα με το οποίο ασχολήθηκε το 2007 (Αόριστη η Νομαρχία για Αγιο Θωμά) η viotia ήταν η παράκαμψη του Αγίου Θωμά ή όπως επισήμως η νομαρχἰα Βοιωτίας είχε δημοπρατἠσει το (προϋπολογισθέν 2,5 εκατ. ευρώ ) έργο η "Βελτίωση υφιστάμενης οδού και παράκαμψη Αγίου Θωμά και Κλειδίου".

Ασχοληθήκαμε και πάλι ένα χρόνο αργότερα (Υπόλογη η Νομαρχία Βοιωτίας για τον Περιφερειακό του Αγίου Θωμά) και κρούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου και για τις καθυστερήσεις και για τις κακοτεχνίες και για την λάθος χἀραξη.
Είτε το πιστεύετε είτε όχι ο δρόμος μήκους 4 χιλιομέτρων δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Μετά από 2 χρόνια δεν έχει καταστεί δυνατόν να τελειώσει η Περιφερειακός. Οπως βλέπετε στις φωτογραφίες [1](κάντε κλικ για μεγέθυνση) υπάρχει μεγάλο πρόβλημα μετά την πρώτη γέφυρα του Αγίου Θωμά με τις κατολισθήσεις. Ομως δεν είναι μόνο αυτό: ο νέος δρόμος λόγω κακής χάραξης παρουσιάζει μεγάλες κλίσεις ανωφερικές και κατωφερικές, η ορατότητα των οδηγών είναι περιορισμένη για να μην πούμε επικίνδυνη ενώ ήδη στην είσοδο του Αγίου Θωμά εμφανίζονται βαραθρώσεις.

Είναι ο δρόμος αυτός ένα ακόμη παράδειγμα της ανεπάρκειας της νομαρχίας Βοιωτίας να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στα καθήκοντά της παρά όσα αντίθετα διαφημίζονται...
Και στην οποία νομαρχία Βοιωτίας εκτός του κυρίως υπεύθυνου δηλαδή του Περγαντά υπηρετούν (και κάποτε σιτίζονται) παμβοιωτικώς γνωστοί υποψήφιοι βουλευτές, υποψήφιοι... υποψήφιοι βουλευτές, υποψήφιοι νομάρχες και άλλοι θεσιθήρες (με την καλή έννοια) οι οποίοι δεν γνωρίζω με ποιο θάρρος θα επισκεφθούν την κωμόπολη του Αγίου Θωμά για να ζητήσουν ψήφο...
[1]Ευχαριστούμε τον Αγιο Θωμά (www.agiosthomas.blogspot.com), παλαιό και εκλεκτό διαδικτυακό φίλο, για την αποστολή των φωτογραφιών.

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καυτό ρεπορτάζ εν μέσω θέρους

Ανώνυμος είπε...

Φάγανε φάγανε φάγανε και δουλειά δεν κάνανε

Ανώνυμος είπε...

μεγάλε τι έφτιαξες πάλι συμφωνώ πολύ καυτό ρεπορτάζ

Ανώνυμος είπε...

Τι σας φταίει ο νομάρχης ρε σείς? Άμα το εδαφος είναι υγρό τι να κάνει ο νομάρχης να πάει να το στεγνώσει

ΘΕΜΙΣ είπε...

Φταίει παραπάνω ανώνυμε.
Να είχαν προηγηθεί η απαραίτητες μελέτες που δεν θα έκθεταν το Νομάρχη και τις υπηρεσίες του.
Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην κατασκευή και υπεύθυνη είναι η ΝΑΒ γιατί δεν εξασφάλισε επίβλεψη για το έργο.
Και δεν είναι το μοναδικό. Όπως όλοι οι περιφερειακοί που φτιάχνονται σήμερα, ποτέ δεν ακολοθείται η αρχική τους χάραξη γιατί είναι εύκολη και φθηνή κατασκευή.
Δεν περισσεύει έτσι.
Κάντε μια βόλτα και κοντά στη Λιβαδειά και θα καταλάβετε.
Ποιος περιφερειακός πάει να γίνει καρμπόν με του Αγίου Θωμά;

Ανώνυμος είπε...

Καλά μελέτες δεν υπήρχαν; έτσι στα κουτουρού σχεδιάστηκε ο δρόμος;

Ανώνυμος είπε...

4 χλμ σε 2 χρόνια; που να φτιάχναν και καμια λεωφόρο !

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 10.15,
δηλαδή στα καλά μπράβο του Νομάρχη και στα άσχημα δεν είδα δεν ξέρω δεν ευθύνομαι; ωραία λογική...

Εωσφόρος είπε...

Τώρα κατάλαβα γιατί στην Ελλάδα δεν έχουμε λεωφόρους.Ποιος Νομάρχης ζει 200 χρόνια;

Ανώνυμος είπε...

Η ΝΑΒ κατέλαβε κάθε προσπάθεια να παρουσιάζει ένα κομβικό έργο για τη περιοχή και αυτή είναι η πραγματικότητα.
Γιατί κάποιοι σαμποτάρουν και εκμηδενίζουν και τα πραγματικά έργα, αυτό αφήνεται στη διάθεση των αναγνωστών κατανοηθεί.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το έργο με το δρόμο δεν φέρνη τηλεοράσεις και κανάλια στο χωριό και στα οινόφυτα και γιαυτο δεν ασχολείτε κανένας.
Για τη προβολή τους όλοι τα κάνουν και μας κοροιδεύουνε.....

βοιωτός είπε...

@12.29
Η ανεπάρκεια της ΝΑΒ εμφανίζεται ανάγλυφα σε [πολλές περοτπώσεις:στην υπόθεση του Μοσχοποδίου λόγου χάριν.
Αφού το περιαστικό δάσος της Θήβας κάηκε για μια ακόμη φορά η ΝΑΒ εκ των υστέρων εγκατέστησε υδατοδεξαμενές. Επικοινωνιακά μπαλώματα δηλαδή...

Ανώνυμος είπε...

1

agios thomas είπε...

Ευχαριστουμε για την ενσωμάτωση ενός προβλήματος του χωριού μας στο, κατά γενική ομολογία, μεγάλης αναγνωσιμότητας τόπο σας επί δικτύω.

Μια επί του τόπου επίσκεψη θα έπειθε και τον πιο αδαή περί την οδοποιία, για τα προβλήματα του έργου.

Ανώνυμος είπε...

Δεν χρειάζεται αυτοψία όταν οι φωτογραφίες είναι τόσο αποκαλυπτικές φίλε.

roz είπε...

Αν για ένα χωριουδάκι δεν μπορούν να κατασκευάσουν ένα δρόμο 4 χλμ, τότε εμείς εδώ στη Λιβαδειά τι περιμένουμε κολυμβητήρια και πράσινα άλογα που μας έταζαν προεκλογικά;

Ανώνυμος είπε...

και ποιος σου είπε ότι θα έρθουν με θάρρος για ψήφο; πες με θράσος μάλιστα να το καταλάβουμε.Για το μεγαλο τι λέω μεγάλο , το τεράστιο κομβικό έργο που επειδή είναι και τεράστιο θέλει πολλά πολά χρόνια να γίνει.σωστά;

Ανώνυμος είπε...

αααα

ΑΑΡΩΝ είπε...

ααα

ΑΑΡΩΝ είπε...

ααα

Ανώνυμος είπε...

ααα

Ανώνυμος είπε...

Το έργο ήταν εύκολο τα έκανε ‘’μούσκεμα’’ η Δ.Τ.Υ. .Δεν φταίει ο εργολάβος. Αυτή την ελεεινή μελέτη του έδωσαν να εφαρμόσει. Την μεγάλη πολιτική ευθύνη έχει ο Νομάρχης.
Δεν είναι τυχαίο ότι κανένα μεγάλο έργο δεν ολοκληρώνει αίσια ώστε σήμερα να καμαρώνει και τα απαριθμούμε:
1. Διοικητήριο είναι μέγα σκάνδαλο. Από 2.5 εκ. ευρώ ,έφτασε τα 8.0 εκ. ευρώ. Επιμένουμε ότι υπάρχουν κακοτεχνίες τόσο σε αυτό της Λιβαδειάς όσο και στο άλλο της Θήβας, που το χειμώνα είναι ΄ψυγείο’ . Ιδού λοιπόν η ρόδος ,ιδού και το πήδημα.
Αν τολμάει ας ανοίξει διάλογο.
2. Ο δρόμος Πρόδρομος – Κανάβαρη. Έπρεπε να είχε τελειώσει πριν 1 χρόνο και τώρα μας πάει το 2011. ΑΙΣΧΟΣ. Ας μας πει το συμβατικό χρόνο αποπεράτωσης του έργου. Αν δεν είχε χρήματα έπρεπε να κινητοποιήσει τους κατοίκους της περιοχής αυτής ώστε να εξανάγκαζε τον Υπουργό και τον Περιφερειάρχη να δώσουν αμέσως χρήματα. Θα πάρει πολλές αναθεωρήσεις ο εργολάβος και έτσι θα κλείσει την ψαλίδα της έκπτωσης 39% που έδωσε . ΕΛΛΑΣ το ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ….
3. Ο δρόμος ‘’Παράκαμψη Αγ. Θωμά’’ τρισχειρότερα. Αν τολμάει ας πάει στον Άγιο Θωμά αυτός ή κάποιος συνεργάτης του να ανοίξει κουβέντα…..
Μετά από όλα αυτά έχουν το θράσος όχι μόνο να διεκδικήσουν τη Νομαρχία αλλά και την Περιφέρεια .
Αν δεν τα γνωρίζει το ΠΑΣΟΚ σε λίγο θα τα μάθει και μετά θα τον στείλει να πίνει καφέ στο Κολωνάκι συνταξιούχο.

ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ είπε...

Βέβαια τέτοια έργα δεν χρεώνονται μόνο στα αρνητικά και την ανεπάρκεια μόνο του Νομάρχη (άραγε μπορεί κανείς να μας απαριθμήσει τα θετικά του;Δεν μπορώ να βρώ κανένα όσο και το θέλω). Αρκεί άραγε το γεγονός ότι είναι στην πρώτη γραμμή καθισμένος ή όρθιος όταν επισκέπτεται την Βοιωτία κανένα πρωτοκλασάτο πασοκικό στέλεχος ή σε διάφορες εκδηλώσεις; και πάντα με θολό και ασαφή πολιτικό λόγο;
Τέτοιες αποτυχίες χρεώνονται και σ’ όλα ανεξαιρέτως τα μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου και δη σ’ αυτά που θα κληθούν να πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο προσεχώς. Αν ερωτηθούν λοιπόν οι κυρίες Αγάτσα και Τσόνογλου τι έγινε με αυτά τα έργα θα αναλάβουν πολιτικές ευθύνες τις πολιτικές τους ευθύνες που κι αυτές έχουν , αφού πέρασαν από τις θέσεις αντινομαρχών( αν και αυτόν τον έλεγχο μπορεί να το κάνει και ο τελευταίος νομαρχιακός σύμβουλος, αν, έχει σθένος και αξιοπρέπεια) . Θα πούν ως συνήθως δεν ξέρω και θα τα ρίξουν ( αν είναι τελικά υποψήφιες) άλλες στον Νομάρχη, στην Πορτάλιου, στους άλλους επιβλέποντες της ΝΑΒ, στον μελετητή στην εργοληπτική επιχείρηση(τη μόνη που δεν φταίει), στον Αγγέλου πριν , στην Παπαθωμά τώρα. Οι Λιαταναίοι( Λιάτανη λεγόταν παλιά ο Αγ. Θωμάς) είναι προοδευτικοί και έντονα πολιτικοποιημένοι. Έχουν διαπρέψει σε όλους τους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες, από το 1821 μέχρι την Εθνική Αντίσταση. Ο τόπος έχει αναδείξει (κάτι που συνεχίζεται) πολλούς και καλούς επιστήμονες.
Έχει βγάλει πολύ καλούς μηχανικούς που θα μπορούσαν και δεν θα δίσταζαν να δώσουν έγκυρη γνώμη σε ένα προοδευτικό νομάρχη που θα πήγαινε στη πλατεία του χωριού για να τους ρωτήσει. Έτσι έκανε ο Μανώλης ο Γλέζος. ,Έτσι θάκανε κάποιος Κατριβάνος και θα κλωτσοπέταγε όλα αυτά τα ερπετά που στριφογυρίζουν τη life style πολιτική ,αλλά και κάποιους άλλους ίσως πράκτορες ύποπτων συμφερόντων…..ΠΑΣΟΚ ξύπνα επιτέλους από το λήθαργο. Αν να σε φέρουμε με τέτοιους καλύτερα κάτσε στην αντιπολίτευση…..

Ανώνυμος είπε...

Όσο αφορά στην κα Παπαθωμά έχουμε να επισημάνουμε ότι από τη θέση που κατέχει έδειξε ότι είναι ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό. Το γράφουμε αυτό γιατί το πρόβλημα φάνηκε στις μέρες της και μη νομίζει ότι την αδικούμε. Δεν ξέρει που πέφτει το έργο ενώ ξέρει μαζί με τους άλλους πολύ καλά όλα τα πανηγύρια, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και τα στέκια της Βοιωτίας. Έχει το θράσος να θέλει να είναι και υποψήφια για βουλευτής όπως διαβάσαμε σήμερα 15-8-09 στο ‘ΒΗΜΑ‘ .
Αλλοίμονό μας . Εθεάθη με τη μεγαλύτερο μέρος του αποτυχημένου νομαρχιακού συμβουλίου που θέλουν οι περισσότεροι να γίνουν βουλευτές –προεξάρχοντος του Νομάρχη – στο πανηγύρι της Ασωπίας. Αν πήγαιναν λίγο πιο πέρα θα έβλεπαν τα χάλια τους. Η κυρία αυτή έπρεπε όλη τη μέρα να ήταν έργο…αλλά περί άλλα τυρβάζει…. Αύριο αμέσως πρωί-πρωί καλά θα κάνει ο Νομάρχης να την απαλλάξει από τα καθήκοντα Αντινομάρχη και όχι στο τέλος του 2009, πολύ πριν την διώξει οριστικά από τη Νομαρχία η ψήφος του λαού της Βοιωτίας.
Αυτή η σύνθεση χόρτασε νομαρχιακή εξουσία 8 ετών, κουράστηκε και κούρασε. Ας φύγουν λοιπόν για να δει άσπρη μέρα η ΒΟΙΩΤΙΑ. Έτσι για την περιέργεια :θα τολμήσουν άραγε να εγκαινιάσουν κανένα από τα μεγάλα έργα ή δεν τους αφήνει και αυτούς η σεμνότητα και ταπεινότητα ,κάτι που δεν φαίνεται στην εμφάνιση και στη συμπεριφορά τους .

ΕΛΖΟΝΟΡΑ είπε...

ΠΑΙΔΙΑ,Οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν με το καλό .Το έχουν ρίξει στις δημόσιες σχέσεις ευτελούς επιπέδου με φιλιά σταυρωτά,'θερμότατες ' χειραψίες,χαιδέματα που υποβαθμίζουν την ανθρώπινη προσωπικότητα. Ας βρεθεί κάποιος να τους τραβήξει καμμιά ΜΗΝΥΣΗ , να τους πάει στο ΣΥΝΗΓΟΡΟ του ΠΟΛΙΤΗ ή στον ΕΣΠΕΛ (Ν.2372/1996)να δείτε για πότε μαζεύονται. Άλλη λύση δεν υπάρχει. Μόνο ετσι καταλαβαίνουν.Πρέπει επιτέλους να φοβηθούν για να γίνει δουλειά.....