Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Οι δαπάνες των υποψηφίων 2009. Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη

Δεν είναι "πράσινο του ΠΑΣΟΚ" το προεκλογικό φυλλάδιο της Βασιλικής Τσόνογλου που έφτασε στα χέρια μου, όμως δεν παύει να είναι πράσινο, στην απόχρωση που αι... γυναίκαι ονομάζουν "λαδί".

Η παραγωγή είναι οικονομική, τυπική, μάλλον συνηθισμένη. Οι φωτογραφίες μικρές και οι δηλώσεις από δημόσιες παρεμβάσεις της κ. Τσόνογλου δεν προκαλούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αντίθετα με το βιογραφικό που είναι επαρκές.

Το κείμενο-χαιρετισμός με το οποίο η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να επικοινωνήσει με τους ψηφοφόρους είναι ανορθόγραφο, σύντομο και απλό.

Το κεντρικό σύνθημα "Αλλάζουμε το αύριο" είναι τετριμμένο και ανούσιο, για να μην πω παράλ0γο αφού ποιος μπορεί να αλλάξει το χθες...

Η κεντρική φωτογραφία αναδεικνύει την υποψήφια βουλευτή, αλλά απέχει από το να χαρακτηρίζεται επαγγελματική, ενώ στην τελευταία σελίδα εικονίζεται η κ. Τσόνογλου με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Συνολικά πρόκειται για μια οικονομική, καθόλου προκλητική προσπάθεια από άποψη κόστους. Ως επικοινωνιακή τακτική μάλλον δεν προσφέρει τίποτε: φαίνεται και είναι μια απλή διεκπεραίωση. Φυσικά, η κ. Τσόνογλου πιθανότατα θα επανέλθει με νέο, πιο ενδιαφέρον φυλλάδιο όπως και το 2007.

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι γνωστό στην Βοιωτία ότι η Κ Τσονογλου υποστήριζε τον Βενιζέλο και όχι τον Γ. Παπανδρέου.
Οπότε η φωτογραφία της κ Τσόνογλου στο φυλλάδιο της με τον Γ. Παπανδρέου δεν πείθει τον κόσμο της Βοιωτίας και κυρίως τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

Ενώ ο Τόγιας και ο βαγιάκος στήριξαν Παπανδρέου εξαρχής ε? Ο Βαγιάκος ήταν 10 ημέρες με Βενιζέλο και μετά ακολούθησε το άλλο "ρεύμα". Μιλάμε για πολιτικό με διορατικότητα . Ο δε βασιλάκης ο Τόγιας έκανε μεγάλα παζάρια ο δημοκράτης σοσιαλιστής. Αμ πώς για την ψυχή της μάνας του στήριξε και αυτός πάρα πολύ καθυστερημένα!!!

Οπότε άσε μεγάλε δεν είναι επιχείρημα.Κανένας δεν στήριξε Παπανδρέου στα κρίσιμα, στα δύσκολα!! Δεν δικαιούσαι λοιπόν να κάνεις κριτική.

Ανώνυμος είπε...

ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΖΑΜΠΑ ΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ.
ΕΣΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙΣ.
ΕΚΑΝΕΣ ΜΟΙΡΑΙΑ ΛΑΘΗ,
ΤΡΑΓΙΚΑ ΛΑΘΗ
ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ

Ανώνυμος είπε...

΄΄αρχισαν τα συντροφικά μαχαιρώματα; δίνετε το καλό παράδειγμα έτσι;

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο αυτό με τα φυλλάδια των υποψηφίων βουλευτών , για να βλέπουμε κι εμείς ποιος έχει καλό επιτελείο καλύτερο γούστο, λεφτά κτλ.. Αλλιώς τα βλέπει το δημοσιογραφικό μάτι κι αλλιώς εμείς που δεν τα διαβάζουμε κιόλας για να λέμε και την αλήθεια..
Επίσης να πω ότι μήπως αυτά τα λεφτά συγκεντρωμένα θα έπιαναν κάπου αλλού τόπο (όλων των υποψήφιων όλων των κομμάτων)γιατί γέμισαν οι δρόμοι οι πλατείες και τα σπίτια χαρτούρα και ρύπανση ;

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θα έλεγα ότι πείθει και μάλιστα με το παραπάνω. Άξια έχει επιλεγεί σαν υποψήφια βουλευτής καθώς είναι μια μάχιμη δικηγόρος η οποία έχει περάσει και από την τοπική αυτοδιοίκηση. Δεν ήρθε απλά από το πουθενά.

Θηβαία είπε...

Νομίζω ότι την αδικεί το φυλλάδιο, είναι πολύ καλύτερη σε όλα...

Ανώνυμος είπε...

Στα χρώματα κακόγουστο..

Ανώνυμος είπε...

Ενα από τα δύο γίνεται : ή έχουν άσχετους επικοινωνιολόγους ή δεν έχουν καθόλου και τα φτιάχνουν μόνοι τους. Και δεν το λέω μόνο για την Κ.Τσόνογλου αλλά για όλους

Ανώνυμος είπε...

Ενα από τα δύο γίνεται : ή έχουν άσχετους επικοινωνιολόγους ή δεν έχουν καθόλου και τα φτιάχνουν μόνοι τους. Και δεν το λέω μόνο για την Κ.Τσόνογλου αλλά για όλους

Ανώνυμος είπε...

οταν λεω το "βοιωτο" επαρχιωτη αριάκια, φταιω εγω;;;

Ανώνυμος είπε...

σαν βλάχο τσονογλάκιας μου φαίνεσαι κουμπάρε μου...καρφώνεσαι πρόσεχε το...χιχι

βοιωτός είπε...

2.38
Το μέτρο είναι η λύση. Μικρά έξοδα για ενημε΄ρωση του πολίτη και σε γραφεία και σε έντυπα. Αυστηρή τήρηση του πλαφόν και οι παράνομοι φυλακή.

Ανώνυμος είπε...

τα φυλάδια τα βγάζουν οι υποψήφιοι για να τους μάθει ο κόσμος. Αν όμως σε ξέρει δεν χρειάζονται πολλές λεπτομέρειες είτε σε ψηφίζει είτε οχι δεν θα επηρεαστεί απο το φυλάδιο.
αλλα πράγματα προκαλούν και κυρίως αυτά που σταμπάρουν σπόνσορες πίσω απο εναν υποψήφιο. σπόνσορες που τους έχουν υποσχεθεί κάποιοι και σε ανταλλαγμα τους στηρίζουν οκονομικά. πχ ένα συμπόσιο όπου θα μιλήσει ο υποψήφιος με έξοδα του σπόνσορα σε ένα κοσμικό κέντρο.

Ανώνυμος είπε...

Για τα άλλα φυλλάδια δε θα γράψεις; περιμένουμε

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 9.45
Τι θέλεις να πεις; Κάντο λιανά.

Ανώνυμος είπε...

αν το φυλλάδιο βγάζει βουλευτή...τότε αλίμονο μας.