Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Οι δαπάνες των υποψηφίων 2009. Βασίλης Τόγιας

Λιτό αλλά επιμελημένο είναι το δίπτυχο με το οποίο επικοινωνεί με τους Βοιωτούς ψηφοφόρους ο υποψήφιος βουλευτής Βοιωτίας με το ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλης Τόγιας.

Σε αποχρώσεις του πράσινου το εξώφυλλο με την κλασική αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση ενδιαφέρουσα φωτογραφία/πορτραίτο του υποψηφίου -σοβαρός αλλά και cool, χωρίς γραβάτα αλλά με σακάκι.

Στις δύο εσωτερικές σελίδες ο Βασίλης Τόγιας εκτός από το βιογραφικό αναφέρει τους λόγους για τους οποίους προέχει η κυβερνητική αλλαγή αλλά και εκείνους που επιτάσσουν υπερψήφιση του ΠΑΣΟΚ.




Στο οπτικό υλικό, στις 7 φωτογραφίες, αποδεικνύεται ότι ο Τόγιας είναι η ιστορία του ΠΑΣΟΚ, πως έχει ζήσει από κοντά όλες τις μεγάλες στιγμές αυτού του κόμματος, με όλους τους αρχηγούς και όλα τα ηγετικά στελέχη όπως τον Γιώργο Γεννηματά. Παραθέτω δύο φωτογραφίες με τον Ανδρέα -πριν από πολλά χρόνια αλλά και με τον νυν αρχηγό του ΠᾼΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου.




Στην τελευταία σελίδα μαζί με ένα σύντομο σύνθημα εμφανίζονται σελίδες τοπικών εφημερίδων από τις πολιτικές παρεμβάσεις του Βασίλη Τόγια κατά την τελευταία κοινοβουλευτική θητεία του, όταν και εκπροσωπούσε τη Βοιωτία στη Βουλή των Ελλήνων.
Ο Τόγιας δείχνει έμπρακτα την οικολογική του συνείδηση καθώς η ακροτελεύτια φράση στο έντυπό του είναι.
Τέλος, το σύνθημα του Βασίλη Τόγια στην πρώτη σελίδα που αναφέρει:"Ολοι μαζί αλλάζουμε σελίδα" είναι ΙΜΗΟ ό,τι ακριβώς πρέπει για τη συγκεκριμένη προεκλογική εκστρατεία. Δυνατό, υποσχόμενο, συμμετοχικό, σύντομο και οραματικό...
Συνολικά πολύ καλή, σεμνή και διόλου προκλητική η προσπάθεια.

Βοιωτός σπίκινγκ: Ο νομός Βοιωτίας και οι κάτοικοί του έχουν πολλά προβλήματα και οι θεσμοί του ελληνικού κράτους δεν είναι τόσο αποτελεσματικοί ώστε να μην διαδραματίζουν ρόλο τα πρόσωπα στην πολιτική. Γι'αυτό έχω επιχειρηματολογήσει -και δεν θα τα επαναλάβω εδώ- πολλές φορές για την ανάγκη η Βοιωτία να συμμετέχει με έναν εκπρόσωπό της στο εκάστοτε ελληνικό υπουργικό συμβούλιο. Θα πω όμως ότι πιστεύω πως, εφόσον το ΠΑΣΟΚ κερδίσει αυτή την εκλογική αναμέτρηση, ο Βασίλης Τόγιας είναι "υπουργήσιμος". Μια σειρά από λόγοι με ωθούν σε αυτήν τη εκτίμηση: ο Τόγιας μπορεί να είναι νέος ηλικιακά αλλά είναι πλέον ώριμος πολιτικά, με 3 συνεχείς και επιτυχείς εκλογικές μάχες. Γνωρίζει καλά την κρατική μηχανή και τα κομματικά γρανάζια, έχει στα ανώτατα κλιμάκια όλων των πολιτικών χώρων μόνο συμπάθειες, έχει ευδόκιμη κοινοβουλευτική θητεία και εμπειρία.
Πληροί δηλαδή όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για τους υπουργούς και υφυπουργούς εφόσον ο Γιώργος Παπανδρέου σχηματίσει κυβέρνηση.
Υπάρχει και μία ακόμη προϋπόθεση: οι Βοιωτοί πολίτες να του δώσουν μια ισχυρή πρωτιά σε σταυρούς τέτοια που να μην μπορεί να αγνοηθεί στους μετεκλογικούς συσχετισμούς και ισορροπίες. Νομίζω ότι όσοι σκέπτονται να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ πρέπει να δώσουν στον Βασίλη Τόγια αυτή τη δύναμη, για το καλό της Βοιωτίας.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σωστός!

Ανώνυμος είπε...

Πολιτική ανάλυση με ακλόνητα επιχειρήματα και άψογο λεξιλόγιο.Θέτεις πολύ υψηλά στάνταρτς αγαπητέ φίλε Βοιωτέ και εύχομαι να φανεί αντάξιος των προσδοκιών αυτών ο Β. Τόγιας για το καλό της Βοιωτίας , όπως έγραψες. Γιατί αυτή είναι και η ουσία.

Ανώνυμος είπε...

Με τέτοια περιποίηση κι εγώ θα ερχόμουν.... πρώτος όχι ο Βασίλης που είναι καλύτερος από τους άλλους!

Ανώνυμος είπε...

Καλό φίνις!!

ήμουν εκεί είπε...

πάταγο έκανε το δημοσίευμα φάνηκε στη συγκέντρωση χτες...

νεωκόρος είπε...

Μετά την Ζητουνιάτου και την Άρια που πρέπει να σου ανάψουν λαμπάδες να και η τρίτη..με τη διαφορά ότι αυτή είναι σταθερή από την πρώτη φορά που κατέβηκε υποψήφιος...οι παλιοί θυμούνται!

Ανώνυμος είπε...

Τι θέλετε ρε; δηλαδή και η φιλία είναι κακό; η ζήλια θα σας φάει στο τέλος! αντέστε παραπέρα κι άμα δεν σας αρέσει ξύδι ξύδι..χαχα