Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Οι δαπάνες των υποψηφίων 2009. Βαγγέλης Γεωργίου

Ενα εντυπωσιακό 8σέλιδο μεγάλου μεγέθους είναι το έντυπο με το οποίο επέλεξε να επικοινωνήσει με τους Βοιωτούς πολίτες ο υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ βουλευτής Βοιωτίας κ. Βαγγέλης Γεωργίου.

Είναι κανόνας της πολιτικής επικοινωνίας όταν κάποιος κατέρχεται για πρώτη φορά στον εκλογικό στίβο να επιδιώκει μέσω των εντύπων του να συστηθεί αναλυτικά στους ψηφοφόρους, οι οποίοι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν τον γνωρίζουν -τουλάχιστον όχι καλά. Ομως οι κανόνες δημιουργούνται για να παραβιάζονται: σε εποχές μεγάλης οικονομικής κρίσης είναι υπερβολή ένα τέτοιο πολυτελές φυλλάδιο, που αναμφίβολα -και σε συνδυασμό με την στοχευμένη αλλά και πλούσια διανομή- στοίχισε πολλά χρήματα.

Το φυλλάδιο περιλαμβάνει μερικά μικρά λάθη: μη φιλική προς τον χρήστη γραμματοσειρά, μικρές φωτογραφίες με άνιση κατανομή τους ώστε σε άλλες σελίδες να υπάρχουν "σεντόνια κειμένου"και σε άλλες ελάχιστες γραμμές. Ομως -καθαρά επικοινωνιακά- δεν παύει να αποτελεί καλή δουλειά.

Καινοτομία που είναι αξιοπρόσεκτη αποτελεί το γεγονός ότι ο κ. Βαγγέλης Γεωργίου στο οπισθόφυλλο παραθέτει μόνο 2 φωτογραφίες με τους προέδρους της Ελληνικής Δημοκρατίας: τον τέως κ. Στεφανόπουλο και τον νυν κ. Παπούλια.

Τέλος, το κεντρικό σύνθημα του κ. Γεωργίου: "4 τετραετίες δήμαρχος-Το έργο μου εγγύηση για το μέλλον της Βοιωτίας" είναι περιγραφικό, άτολμο και επιδέχεται επί της ουσίας πολιτική κριτική: Στην 4η σελίδα που αναφέρονται τα επιτεύγματα του Βαγγέλη Γεωργίου ως δημάρχου Σχηματαρίου μετρά κανείς 12 έργα -πολλά από τα οποία είναι κρατικά και όχι δημοτικά- σε 16 χρόνια. Δεν είναι και πολλά...
Δείτε κι αυτά.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έτσι μπράβο πες τα σε όλους τους τα καλά και τα ανάποδα..

Ανώνυμος είπε...

Έτσι μπράβο πες τα σε όλους τους τα καλά και τα ανάποδα..

ΜΟΝΟΚΟΥΚΙ είπε...

πολυ καλη επιλογη του ΠΑΣΟΚ !!!! εχει να γραψει ο υποψηφιος αυτος τι ειναι τι σπουδες εχει, ποσο αξιζει να εχει τον ψηφο μας. πολυ καλος !!!! γιαυτον ποιος θα πει κατι αρνητικο. ειναι αξια ΟΧΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ . αυτον μαλιστα. αν ειναι να κυβερνηση το ΠΑΣΟΚ, Ας ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ !!!!

Ανώνυμος είπε...

Τα έργα φυσικά είναι ενδεικτικά. Και επίσης πέστε μας ποιοι άλλοι Δήμοι στη Βοιωτία, ακόμη και μεγαλύτεροι, έχουν έστω και αυτά που αναφέρονται.
Επίσης πως τα έξοδα συνδυάζονται μόνο με το έντυπο (αν και αυτό δεν κόστισε όσο υπονοείτε) δεν το καταλαβαίνουμε.
Για κοιτάξτε πόσες διαφημίσεις έχουν σε εφημερίδες και ιστοσελίδες οι υπόλυποι υποψήφιοι και πόσες (καμία) ο Βαγγέλης Γεωργίου.

Ανώνυμος είπε...

Ο βιολογικός καθαρισμός στο Σχηματάρι δεν λειτουργεί και τα βοθρολύματα καταλήγουν ανεπεξέργαστα στον Ασωπό! Αυτό είναι το έργο του Γεωργίου!
Αν είναι έτσι έτσι να κάνει έργο και στην υπόλοιπη βοιωτία τότε ...άσε να λείπει!

Ανώνυμος είπε...

Ο βιολογικός στο Σχηματάρι λειτουργεί κατά 90% και πάνω και συνεχώς βελτιώνεται.
Η ισόπεδωση αυτών που έχουν να επιδείξουν έργο και κάνουν τις δεσμεύσεις τους απτή πραγματικότητα είναι συνήθες σε αυτή τη χώρα.

Ανώνυμος είπε...

16 χρονια δημαρχος και ακομα κρατα σημειωσεις στις ομιλιες του.
ετσι μιλαω και εγω.
ασε που υποσχεται συνεχως και δεσμευεται να κανει πραγματα που δεν στεκουν στην λογικη.
καλος ειναι αλλά λιγος.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε σύντροφε που αναφέρεσαι στις σημειώσεις του Δήμαρχου, να σου πω ότι απόψε στη Θήβα φάνηκε ότι και οι υπόλοιποι υποψήφιοι κρατούν σημειώσεις!!!Και ξέρεις τι σημειώνουν αυτά που προτείνει ο Γεωργίου!!!Και είναι απολυτα φυσιολογικό ένας άνθρωπος που έχει τόσο μακροχρόνια ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση να ξέρει τα προβλήμτα και τις πιθανές λύσεις.Ειρήνη αμήν σύντροφοι, πάνω απ'όλα το ΠΑΣΟΚ!!!

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφε που αναφέρεσαι στις σημειώσεις του Γεωργίου,κατά τη γνώμη μου δεν είναι αρνητικό αυτό.Τόσα χρόνια ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση ξέρει τα προβλήματα του Νομού αρκετά καλά! Ειρήνη ημήν σύντροφοι, άλλος είναι ο αντίπαλος στις εκλογές!!!

Εωσφόρος είπε...

Ακούστε τον σύντροφο σύντροφοι για να έχετε πάνω απ' όλα Ειρήνη αμήν και ειρήνη ημήν!

Ανώνυμος είπε...

kala pote htan pasok o gevrgioy?

Ανώνυμος είπε...

Και τότε ήταν, και τώρα είναι και στο μέλλον θα είναι!!!

Ανώνυμος είπε...

για το πασοκ τι εχει κανει;
εχει παρευρεθει σε καποια συγκεντρωση των παραγωγικων ταξεων του νομου και της περιφερειας;
εχει συμπαρασταθει σε αγροτες , κτηνοτροφους κλπ ; πότε;
με το ζορι βουλευτης γιατι βαρεθηκε το δημαρχιλικι;

Ανώνυμος είπε...

Όπως τα λες είναι, "βαρέθηκε" το Δημαρχιλίκι!Και να σου πω ότι αυτό το παθαίνουν όλοι οι δραστήριοι-δημιουργηκοί άνθρωποι.Συνεχώς αναζητούν νέα πεδία όπου θα προσφέρουν και θα δημιουργήσουν.Όσο για το ΠΑΣΟΚ, ξέρουν πολύ καλά την προσφορά του αυτοί που του έδωσαν το χρήσμα του υποψηφίου.