Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Τι είπε ο Καραμανλής στη Λιβαδειά

Σε μια μεγάλη συγκέντρωση μίλησε ο Κώστας Καραμανλής στη Λιβαδειά και επιτέθηκε με σφοδρότητα στο ΠΑΣΟΚ και στον πρόεδρό του Γιώργο Παπανδρέου. " Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αποφεύγει τον διάλογο. Δεν δέχτηκε μία δεύτερη τηλεοπτική συζήτηση. Αποφεύγει τις πρόσωπο με πρόσωπο συνεντεύξεις με δημοσιογράφους. Αυτή η τελευταία πρακτική είναι πρωτάκουστη. Γιατί όμως αποφεύγει τον διάλογο; Διότι υπάρχουν ερωτήματα που δεν μπορεί να απαντήσει", υποστήριξε ο πρωθυπουργός θέτοντας 4 καίρια ερωτήματα με τα οποία αμφισβήτησε ευθέως την αξιοπιστία των εξαγγελιών Παπανδρέου.


Ο κ. Καραμανλής επανέλαβε ότι το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι η οικονομία για την κατάσταση της οποίας την κύρια ευθύνη είπε πως έχει το ΠΑΣΟΚ: "Πήραν, το 1981, το χρέος λιγότερο από 2 δις ευρώ και το παρέδωσαν, το 2004, κοντά στα 200 δις ευρώ. Εκατό φορές περισσότερο. Μόνο οι τόκοι του κοστίζουν σήμερα στους φορολογούμενους ένα δισεκατομμύριο ευρώ το μήνα. Αυτή είναι και η βασική αιτία των ελλειμμάτων. Αυτή είναι η κεντρική αιτία για την αύξηση του χρέους τα τελευταία χρόνια. Οι τόκοι και οι υποχρεώσεις που άφησαν πίσω τους οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Ας μην ψάχνουν λοιπόν για συνένοχους. Ας μην παριστάνουν τους καταγγέλλοντες. Τα αίτια βρίσκονται στις ανεύθυνες πολιτικές του παρελθόντος τους" τόνισε ο Κώστας Καραμανλής και κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν παρουσιάζει ούτε τώρα κάποιο σχέδιο, κάποια επεξεργασμένη πρόταση. "Στην πραγματικότητα δεν είναι έτοιμοι για τίποτα. Είναι ανέτοιμοι. Και αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Το πρόγραμμα ΠΑΣΟΚ είναι κενό. Και το κενό σημαίνει περιπέτεια" ήταν το συμπεράσμα του πρωθυπουργού.


Ο Καραμανλής αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στη Βοιωτία καθώς και στα όσα έχουν προγραμματιστεί να γίνουν ενώ έδωσε έμφαση τους οδικούς άξονες ΠΑΘΕ, Σχηματάρι-Χαλκίδα, Καναβάρι-Θίσβη, στον προαστιακό σιδηρόδρομο στην τουριστική ανάπτυξη του νομού και στη χρηματοδότηση των ΟΤΑ με 40 εκατ. ευρώ.
Τέλος κάλεσε τους πολίτες σε πανστρατιά και ζήτησε να πάρουν τις εξελίξεις στα χέρια τους και να μην χαρίσουν ούτε μια ψήφο, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για πικρίες και δεύτερες σκέψεις, έκλεισε δε εκφράζοντας την αισιοδοξία του για νίκη της Νέας Δημοκρατίας και σε αυτή τη μάχη.
Δείτε τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού στη Λιβαδειά
Θα επανέλθουμε...

19 σχόλια:

Trofonios είπε...

Τα είπε πάρα πολύ ωραία σαν αντιπολιτευόμενος. Προσβάλλομαι όμως ως νοήμον και σκεπτόμενος πολίτης όταν γίνονται συγκρίσεις 28 χρόνων (1981-2009) για να δικαιολογεί την ανικανότητα του (2004-2009)κάποιος πρωθυπουργός.
Όσο για την συγκέντρωση πλήρης αποτυχία. Κόσμος χωρίς κουράγιο να επευφημήσουν το ίνδαλμα τους. Πανύψηλα παραβάν να μαντρώνουν τον λιγοστό κόσμο. 45' καθυστέρηση της έναρξης της "γιορτής" λόγο μη ικανοποιητικής προσέλευσης και τέλος 15' κενής ομιλίας με διαφημιστικά σπότ (κάναμε αυτό, κατασκευάζουμε εκείνο, δώσαμε τόσα)χωρίς όρεξη και ζωντάνια.

Είμαι σίγουρος ότι μετά και την τελευταία του προσπάθεια να σώσει τον κουμπάρο του Μπασιάκο, θα το διαολόστειλε τελειώνοντας την ομιλία του. Η Βοιωτία και τα περίχωρα τον έφτυσαν τον Καραμανλή. Να δείτε και τι φτύσιμο θα φάει και από τους εσωκομματικούς μετά την ήττα.

Ανώνυμος είπε...

Στην Γενηματά δεν πήγες τροφόνιε?

Παρών! είπε...

Η συγκέντρωση του Καραμανλή και της ΝΔ ήταν πολύ καλή για το 2009 και τουλάχιστον 20 φορές μεγαλύτερη από την Γεννηματά. Ο στόχος της συσπείρωσης των ΝΔιτών αναποφάσιστων γίνεται πραγματικότητα στην Βοιωτία αλλά τα μηνύματα λένε και σε όλη την Ελλάδα. Οποιος ήταν μπροστά στην αποψινή συγκέντρωση στη Λιβαδειά και δεν έκανε βόλτες ( όπως κάποιοι άλλοι ) είδε το πάθος και τον παλμό των ΝεοΔημοκρατών.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς και βόλτες κάναμε και φωτογραφίες βγάλαμε(θα μπουν αύριο λόγω εργασίας).Κόσμος λίγος σε σχέση με το μέγεθος του πολιτικού που επισκέφτηκε τον τόπο(δικό σας το συμπέρασμα).Πολλά πανό και καπνογόνα(6-8) από τρεία μόλις άτομα στο ύψος του ταχυδρομείου.Την δουλειά πάλι την έκαναν οι κάμερες και τα φώτα για την τηλεόραση.καλή σας συνέχεια.

μιχάλης είπε...

auto eleipe re anonime ! ti sigrineis prothipourgo me stelexo?

Mia xara ta leei to manteio trofonios!!

βοιωτός είπε...

Ρε καλώς τον Μιχάλη... Αυτό πάλι... Πού χάθηκες; Μόνο για τον Καραμανλή μας θυμάσαι;

Λοιπόν η συγκέντρωση όπως λέει η ανάρτηση ήταν μεγάλη -τηρουμένων των αναλογιών.
Τα υπόλοιπα είναι -κομματικές και συγχωρητέες- φιλολογίες.

Ανώνυμος είπε...

Αν από το Levadia μέχρι το ταχυδρομείο θεωρείς ότι είναι μεγάλη τότε έχουμε διαφορετική αντίληψη για την ερμηνεία της λέξεως "μεγάλη".Στις φωτό από τα μετώπισθεν φαίνεται όλη η εικόνα καθαρότατα(οι φωτό θα δημοσιευτούν από τον τροφώνιο).Δεν είναι πολιτικό το θέμα γιατί κέρδος δεν θα έχουμε από κανέναν, απλά να ξέρουμε τι λέμε και πως περιγράφουμε ότι βλέπουμε, κυρίως αντικειμενικά και όχι υποκειμενικά.(ΓΧ)

Ανώνυμος είπε...

Απλά καλή συγκέντρωση σε μια εποχή που ο πολύς κόσμος δεν πάει πια σε συγκεντρώσεις και καλά κάνει κατά τη γνώμη μου. Η απαξίωση της πολιτικής για την οποία όλοι είναι υπεύθυνοι έχει σαν αποτέλεσμα την απομάκρυνση των πολιτών.Ελάχιστοι είναι οι φανατικοί σε όλα τα κόμματα σήμερα. Ακόμα μην ξεχνάτε και τους νέους που δεν ενδιαφέρονται καθόλου για την πολιτική.

Ανώνυμος είπε...

Εμ, η ΝΔ δεν έχει έναν...Μπιρσίμ να δείξει τη συγκέντρωση από τη Λιβαδειά ως τη θήβα....

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα της Νδ δεν είναι οτι δεν έχει Μπιρσίμ αλλά ότι έχει μόνο τον Καραμανλή και από στελε΄χη τίποτα. Αυτό θα πληρώσει.Γιατί έπρεπε να τους στείλει πριν τον στείλουν.Καληνύχτα σας...

μιχάλης είπε...

Den tin katalava tin eironia viote? Mono osoi sou einai arestoi epitrepetai na grafoun? Exo to dikaioma na emfanizomai otan to theoro skopimo nomizo.Ean den einai etsi na min xanagrapso. Den me peirazei

βοιωτός είπε...

Οχι ειρωνία μιχάλη απλώς με αιφνιδίασες. Εχεις 1 χρόνο να γράψεις. Ή και παραπάνω;

Ανώνυμος είπε...

Η συγκέντρωση δεν ξεκίναγε από το Λεβάδεια. Ήταν πολύ πιο μπροστά, πιο μπροστά και από το εστιατόριο και ούτε έφτανε μέχρι το ταχυδρομείο. Στο ταχυδρομείο είχαν στηθεί αυτοί που πούλαγαν σημαίες, έτσι για να ξέρουμε τι λέμε. Δηλαδή καμιά 700ριά νοματαίοι. Άλλωστε αν ήταν μεγάλη θα την έδειχναν και τα Αθηναϊκά κανάλια που δεν αφιέρωσαν παρά μόνο ελάχιστα δευτερόλεπτα. Και απ΄ ότι είδαμε και από κοντά αλλά και στη τηλεόραση (στα τοπικά) πολλά τα άγνωστα πρόσωπα, σίγουρα πιο πολλά από τα γνωστά.
Όσο για την ομιλία ακούσαμε τα ίδια που ακούμε κάθε μέρα. Όσο για τις αναφορές του στη Βοιωτία εκτός τόπου και χρόνου, έργα μικρά, έργα της νομαρχίας, έργα που δεν αφορούν στην Βοιωτία αναφορές που μας υποτίμησαν (ήρθε στη Λιβαδειά να μας πει για την Χαλκίδα πχ προαστιακός), έργα που δεν έχουν γίνει (πχ μουσείο Θήβας) και καμία αναφορά στο τι θα γίνει όχι για δρόμους στη Τανάγρα (καλοί είναι και αυτοί) αλλά στο τι παρεμβάσεις θα γίνουν για να καλυτερέψουν τη ζωή μας. Όχι ότι οι άλλοι είναι καλύτεροι αλλά μη μας περάσουν και για πρόβατα...

Ανώνυμος είπε...

Ο δικομματισμός φτάνει το 80% κάθε φορά και όλοι οι έλληνες λένε ότι δεν είμαστε πρόβατα!!! τι είμαστε που πάμε από τον έναν στον άλλον ενώ δεν περιμένουμε τίποτα; Μην προσβάλετε λοιπόν τα πρόβατα τα καημένα,πιο πολύ μυαλό από μας έχουν. (Όχι ότι τα μικρά κόμματα είναι καλύτεροι για να μην παρεξηγηθώ γιατί κι αυτοί μέρος της σαπίλας είναι κι ας το παίζουν αρχάγγελλοι!) Συμπέρασμα; φως πουθενά.

Ανώνυμος είπε...

ma kala ta 50 leoforia se oli tin roumelis den ta eide kanenas ?

βοιωτός είπε...

10.27
Μην τρολάρετε ρε παιδιά. Εγραψα και στον άλλο:αν είναι έτσι τότε ο Καρμανλής είχε πολύ κόσμο. Αποφασίστε: είχε ελάχιστο κόσμο ή πολύ;

Ανώνυμος είπε...

Είχε περίπου 700 άτομα εκ των οποίων το 80% απο άλλες περιοχές.

βοιωτός είπε...

12.06
Ούτε ο οργανωτής δεν το ξέρει αυτό και το ξέρεις εσύ;
Δεν πείθουν αυτά. Τουλάχιστον όχι τους αναγνώστες της viotia.

Ροζαλία είπε...

..αφού δεν είχε νέα ευχάριστα να πει καλύτερα να μη μας πει κανένα..