Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Μια βραδιά στο Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς χωρίς τον Χρήστο Παλαιολόγο

Δεν πήγα από την αρχή στο Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Αλλά πήγα αργούτσικα κυρίως για να εισπράξω την ατμόσφαιρα από μια συνεδρίαση χωρίς τον Χρήστο Παλαιολόγο, μετά από 20 και πλέον χρόνια.
Ασφαλώς υπήρχαν και μερικά πολύ ενδιαφέροντα θέματα στην ημερήσια διάταξη αλλά
γι αυτά θα πούμε σε επόμενο σημείωμα.

Η συνεδρίαση ήταν πολύ περισσότερο χαλαρή από άλλες φορές, που και πάλι ήταν χαλαρή. Η ευθύνη ανήκει στο προεδρείο χωρίς να απαλλάσσονται για την επικρατήσασα κατάσταση ο δήμαρχος κ. Τσιφής, η κ. Γιώτα Πούλου και παραδόξως (έκπληξη για εμένα που εκτιμώ την προσήλωση στον τύπο και την ουσία του εν λόγω δηοτικού ταγού) σε ορισμένες περιπτώσεις ο κ. Λουκάς Ανέστης. Πηγαδάκια, βόλτες, διακοπές, αδιαφορία για τα λεγόμενα του ομιλητή, χάρτες που άνοιγαν υπηρεσιακοί παράγοντες και μια ιλαρότητα να έχει καταλάβει ένα σύμβουλο της δημοτικής πλειοψηφίας, που δεν θα κατονομάσω καθώς δεν έχει δώσει άλλοτε δικαίωμα.

Ισως είναι υπερβολή να αποδοθεί η γενική αταξία στην απουσία του Χρήστου Παλαιολόγου αλλά σίγουρα έλειπε από την αίθουσα το θεσμικό βάρος του πρώην δημάρχου.

Η έλλειψη του Παλαιολόγου ήταν περισσότερο από εμφανής και στον αντιπολιτευτικό ρόλο που του είχαν αναθέσει οι πολίτες της Λιβαδειάς. Το κενό του κλήθηκε να καλύψει η κ. Γιώτα Πούλου που φυσικά δεν έχει το star του Χρήστου αλλά απόψε που ήταν "οριστικά"μόνη έδειξε και άλλες μειονεξίες που η καταλυτική παρουσία του Παλαιολόγου δεν άφηνε πιθανότατα να εμφανιστούν.

Η αντιμετώπιση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης από την πλευρά της κ. Πούλου ήταν καθαρά πελατειακή (με μότο προφανώς "ο δικός μας ψηφοφόρος έχει πάντα δίκιο") και από αυτή την οπτική γωνία εντελώς απολίτικη, αποκαλύπτοντας περιορισμένη δυνατότητα σύλληψης των προβλημάτων και ίσως εξηγώντας την δευτερότριτη θέση που συνήθως κατελάμβανε στις παρατάξεις από τις οποίες έχει περάσει.

Φυσικά, η περιπτωσιολογική θεώρηση των ζητημάτων υποχωρεί για την κ. Πούλου όταν πρόκειται για συμφέροντα του συμπαθούς κλάδου των μηχανικών και των κατασκευαστών όπου οι μεταβολές που υποστηρίζει αφορούν το καλό της πόλης και άλλα τέτοια... χριστιανικά και παρεμπιπτόντως εξυπηρετούν και τους επιχειρηματίες του χώρου της οικοδομής.

Συνελόντι ειπείν, η απουσία Παλαιολόγου αποδεικνύεται μεγάλη, το κενό που αφήνει δυασαναπλήρωτο. Κι αν η χαλαρότητα στο Δημοτικό Συμβούλο μπορεί να καταπολεμηθεί και η σοβαρότητα να αποκατασταθεί εφόσον το προεδρείο ασκήσει επιτέλους την εξουσία του, το κενό στην σοβαρή, αξιόπιστη, υπεύθυνη αντιπολίτευση που ασκούσε ο εκλιπών είναι πολύ δύσκολο να καλυφθεί από την κ. Πούλου, όπως εξηγήσαμε παραπάνω.

25 σχόλια:

φιλόμουσος είπε...

Και γαμώ τους τίτλους για πολιτικό θέμα. Δεν ξέρωγιατί αλλά με το που το είδα μου θύμισε το "...μια βραδιά στο Λεβερκούζεν λίγο έξω απ' το σταθμό..." Όλα μουσική.

Ροζαλία είπε...

Ο παλαιολογος θα αποτελεί πάντα σημείο αναφοράς στα δημοτικά πράγματα, Βοιωτέ.

Ανώνυμος είπε...

Ειναι κριμα για το σχημα που κατα γενικη ομολογια εχει προσφερει πολλα στην πολη της Λιβαδειας να εκπροσωπειται απο την αντιδημαρχο της παραταξης του κυριου Ρουσσαρη...Κριμα και αδικο...κακο και απαραδεκτο...

ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗΣ είπε...

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΦΙΛΕ.ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΗ ΦΑΡΣΑ, ΜΙΑ ΙΛΑΡΟΤΡΑΓΩΔΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Γνωρίζει κάποιος λεπτομέριες για το τι ακριβώς εισηγήθηκε η κυρία Πούλου στο χθεσινο δημοτικο συμβουλιο. Ζήτησε την αύξηση του ύψους των οικοδομών απο τα 14 μετρα στα 21 μετρα;

Ανώνυμος είπε...

Αλίμονό μας, τουλάχιστον οι επόμενες δημοτικές είναι κοντά.

Ανώνυμος είπε...

Οι οικολογικες οργανωσεις της πολης τιλενε;Τα κομματα και ιδιαιτερα ο ΣΥΡΙΖΑ;

Ανώνυμος είπε...

Οι οικολογικες οργανωσεις της πολης τιλενε;Τα κομματα και ιδιαιτερα ο ΣΥΡΙΖΑ;

Ανώνυμος είπε...

Να πάει σπίτι της...αρκετά.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο αυτό σου έμεινε από την συνεδρίαση;. Τι έγινε ρε Βοιωτέ ούτε κουβέντα για τον ανεκδιήγητο της συνεδρίασης Τσιφή; Κουβέντα για τα έργα του σταδίου; Κουβέντα για το φτύνω - γλύφω του. Α ρε έχει ο καιρός γυρίσματα

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται φιλε οτι σε πειραζουν μονο τα σαλια του Τσιφη που ειναι γνωστα και επικρινονται απο ολη την πολη. Την σιελορροια των αλλων την κρυβουμε κατω απο το χαλι και την γραφικοτητα του Τσιφη.

Ανώνυμος είπε...

Αφείστε ρε ήσυχο τον Τσιφή , δήμαρχος με 54% είναι , τι θέλετε; σέβεστε την ψήφο του λαού μόνο όταν συμφωνεί μαζί σας; !!! υποκριτές και δήθεν δημοκράτες!!!

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν πολύ πιο αξιόλογοι άνθρωποι για να βρίσκονται στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου μας από την εν λόγω Κυρία.

Ανώνυμος είπε...

Καλός ο αείμνηστος δήμαρχος Χ. Παλαιολόγος αλλά νισάφι με τα παπαγαλάκια του...όσοι τα δίνουν όλα σε γλύψιμο δεν σέβονται τον θάνατό του και είτε κέρδισαν από αυτόν είτε περιμένουν να κερδίσουν...στο μέλλον.Νισάφι πια, ξεφτιλίζονται δεν το καταλαβαίνουν;

Ανώνυμος είπε...

...από τον Ρούσαρη στον... Παλαιολόγο...μετά φταίει η Δαμανάκη;!

Εωσφόρος είπε...

Όποιος δεν έχει αξία, ζει κάτω από τον ίσκιο άλλων. Δικιά μου παροιμία.

Ανώνυμος είπε...

Για την κ. Πούλου ήταν το σχόλιο.είμαι ο ανώνυμος 3.57

Ανώνυμος είπε...

Ως πότε με όλους αυτούς; πολύ λίγοι και πολύ βαρετοί...

Ανώνυμος είπε...

Τι τιμη εχουν επιφυλαξει στον αειμνηστο Χ. Παλαιολογο οι επιδοξοι επιγονοι!!! Η επικεφαλης του συνδυασμου Γ.Πουλου παρουσια εργολαβων και κατασκευαστων στο προηγουμενο δημοτικο συμβουλιο ταχθηκε υπερμαχη της θεσης για αυξηση του υψους των οικοδομων απο τα 14 στα 21 μετρα συμφωνα με το ΓΟΚ.Η Λιβαδεια ειχε εξαιρεθει με αποφαση του δημοτικου συμβουλιου του 1987 ω ς πολη με ιδιαιτερο φυσικο καλλος και αρχαιολογικο ενδιαφερον. Ποια η θεση του Συνασπισμου της αριστερας και της οικολογιας; ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστό το σχόλιό σου ανώνυμε 5:27, για τα προσωπικά τους συμφέροντα θα καταστρέψουν την πόλη μας. Να φύγει!

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους το γεγονός ετελέσθει!!!!
Η Πόλη μας θα πεθάνει.
Τολμηρά & αποφασιστικά κάποιοι "άρχοντες" αυτής της πόλης, της έδωσαν το τελειωτικό κτύπημα, σταματώντας το βασανιστικό της ψυχοράγισμα.
Την τριπλασιάζουν, δηλαδή ονειρεύονται μιά πόλη πάνω στην άλλη, πάντα πιο ψηλότερη.
Κύριοι "άρχοντες" κ. Αυγέρη, Κα Πούλου, κ. Γκιγκέλο ........., οι κάτοικοι αυτής της πόλης θέλουν μία πόλη ανθρώπινη, με μέλλον κι' όχι περισσότερα χρήματα στις τσέπες μιάς συντεχνίας, στην οποία ανοίκεται και εσείς και με περίσιο θράσος υποστηρίξατε το αίτημα της, αφήνωντας κατά μέρος όλους τους άλλους.
Να είστε σίγουροι, πως με την απόφασή σας αυτή επισπεύσατε τον θάνατο αυτής της πόλης.
Οι εκπρόσωποι του Τ.Ε.Ε. παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειές τους δεν έπεισαν ότι ενδιαφέρονται πραγματικά για το μέλλον αυτής της πόλης.
Και κάτι ακόμη, για τον κ. Γεώργιο Τσιφή, ας μας εξηγήσει τη στάση του πως γίνεται άλλα να ισχυρίζεται στην τοποθέτησή του, αλλά κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας να βάζει την ουρά του κάτω από τα σκέλια του.

Ανώνυμος είπε...

Μηπως καταλαβες ανωνυμε 11.39 τι ειναι ειδηση και τι κατηναριο; Μπραβο στον βοιωτο που προσφερει στην πολη της Λιβαδειας με την πενα του υψηλη δημοσιογραφια!

Ανώνυμος είπε...

Εμ βέβαια γιατί μας ανοίγεις τα μάτια βοιωτέ;; δεν βλέπεις ότι κάποιοι ενοχλούνται πολυ γαιτί δεν θέλουν να κρίνονται;; Ε ρε σανίδα που χρειάζεται απο που ν' αρχίσεις και που να τελειώσεις..

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε, 10:28 μήπως ανήκεις στη συντεχνία και ενοχλήθηκες ;

Ανώνυμος είπε...

Ο ΞΗΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΗΣΕ ΓΙΑΤΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. ΑΥΤΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟΝ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ'