Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Τι να κάνουμε;

Μετά την ολοκλήρωση και της επίσκεψης Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη και την ανακοίνωνση του κυβερνητικού προγράμματος του ΠᾼΣΟΚ μπορούμε πλέον να το πούμε ασφαλώς: η προκήρυξη των εκλογών για τις 4 Οκτωβρίου του 2009 δεν επιλύει το πολιτικό πρόβλημα του τόπου, όποιο αποτέλεσμα κι αν προκύψει από τις κάλπες.


Η Ελλάδα εισέρχεται σε μια περίοδο οικονομικής αστάθειας, οι πολιτικές δυνάμεις δεν είναι ικανές να αντιμετωπίσουν όχι την κρίση αλλά ούτε τον καταρτισμό των ψηφοδελτίων τους. Οι επιπτώσεις θα είναι οδυνηρές για τα εκείνα τα τμήματα του πληθυσμού που ήδη δοκιμάζονται από την παρατεταμένη ανεργία ή περιστασιακή απασχόληση αλλά όχι μόνο γι αυτά.


Η οικονομική διαχείριση των κρατικών ταμείων στην Ελλάδα αποτελεί ένα έγκλημα διαρκείας που έχει ενόχους αλλά όχι ποινές.Ενα δείγμα της απίστευτης, αλλά ευεξήγητης, κλοπής που συντελείται εις βάρος του τόπου από το κράτος είναι το δημόσιο χρέος. Λεγεται ότι ο καθαρός δανεισμός της χώρας μας μόνον για το 2009 θα αγγίξει τα 53 δισ. ευρώ.

Σκεφθείτε: σε κάθε Ελληνα πολίτη αντιστοιχούν 5.300 ευρώ, σε τεραμελή οικογένεια 21.200 ευρώ, δηλαδή περισσότερα από 1.500 ευρώ τον μήνα. Χρήματα που είναι αρκετά για μια αξιοπρεπή διαβίωση τετραμελούς οικογένειας... Κι όμως: 53 δισ. ευρώ χύνονται στους πίθους των Δαναϊδων, τα καρπώνονται οι επιτήδειοι, οι συντεχνίες, οι μεσάζοντες και ένας εσμός δημοσίων υπαλλήλων που δεν τους αρκεί να παρασιτούν, δεν τους φτάνει να μας κλέβουν μπρος στα μάτια μας αλλά παραγοντίζουν και διευθετούν αιτήματα, απαιτούν και κορυβαντιούν.
Και το φαινόμενο αυτό συνεχίζεται επί 30ετία με αποτέλεσμα να έχουν ήδη υπονομευτεί όλες οι προσπάθειες εξυγίανσης αν υπόθεσουμε ότι κάποιος θα επιχειρούσε μια τέτοια ανάταξη. Μόνο στην απίστευτη Ελλάδα συμβαίνουν αυτά και μόνον στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας τόσοι δειλοί και άβουλοι προσμένουν από τους άλλους να σώσουν ό,τι μπορεί να περισωθεί.

Τι να κάνουμε λοιπόν; Προς το παρόν θα επικεντρωθούμε στα πρόσωπα. Θα επιλέξουμε, θα αποκαλύψουμε, θα σχολιάσουμε. Και θα στείλουμε στο κοινοβούλιο τους σχετικά καλύτερους, του έντιμους, του ευφυείς, τους άξιους. Για να μην σβήσει η ελπίδα. Είναι η μόνη άμυνα αυτή τη στιγμή. Και η viotia θα βοηθήσει στην κρίση σας όπως και το 2007: με καθαρή ματιά και κυρίως με καθαρή καρδιά...

8 σχόλια:

άποψη είπε...

Θα έχουμε περιπέτειες , έχεις δίκιο. Η οικονομία είναι επίκεντρο αλλά δεν ομολογείται από κανέναν ότι σ' αυτές τις εκλογές παίζονται τα εθνικά θέματα : νέο σχέδιο Ανάν, Αιγαίο, ΠΔΓΜ και αγωγοί. Οι πιέσεις από ΗΠΑ είναι μεγάλες... Ο επόμενος πρωθυπουργός θα αναλάβει και το κόστος των υπαναχωρήσεων.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή ανάλυση Βοιωτέ. Συγχαρητήρια για τους προβληματισμούς σου που βάζεις.

Ανώνυμος είπε...

"Σε καιρούς γενικευμένης παραπλάνησης, το να λες την αλήθεια γίνεται επαναστατική πράξη." Tζόρτζ Όργουελ (1903-1950)

βοιωτός είπε...

Αποψη
είναι ξεχωριστό κεφάλάιο το εθνικά θέματα. Νομίζω ότι κανείς δεν θα τολμήσει να ταπεινώσει περαιτέρω έναν χειμαζόμενο λαό γιατί θα το πληρώσει πολύ ακριβά...
Θα επανέλθω πάντως για τα εθνικά θέματα.

άποψη είπε...

Θα το δούμε (και) αυτό , δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος.
Επίσης , και τα πολιτικά δικαιώματα των μεταναστών είναι ένα άλλο θέμα πολύ σημαντικό αν πρέπει να αποκτήσουν΄ή όχι.

Ανώνυμος είπε...

Σοβαρή ανάλυση για τα πράγματα όπως έχουν σήμερα και εδώ που φτάσαμε, στον πάτο. Δεν μπορεί να αλλάξει κάτι με ημίμετρα. Χρειάζεται ένα ισχυρό σοκ πιστεύω για να αλλάξει όλο το πολιτικό σύστημα. Δεν πάει άλλο.

Ανώνυμος είπε...

To troktiko.gr γράφει ότι το Πασοκ έχει υποψήφιο Πακιστανό στην Αθήνα...και τον χειροκροτούσαν στην ομιλία του οι έλληνες!
μπράβο ρε πατριώτες..μπράβο.

Εωσφόρος είπε...

Περάστε, ψηφίστε, τελειώσατε.